Чокер зі стрічки своїми руками

  1. Що таке чокери і які вони бувають. Чокер зі стрічки сьогодні носять і зірки, і модниці. Це прикраса...
  2. Як зробити чокер зі стрічки своїми руками.
  3. Огляд чокерів на шию різних авторів

Що таке чокери і які вони бувають.

Чокер зі стрічки сьогодні носять і зірки, і модниці. Це прикраса щільно прилягає до шиї і виглядає жіночно і вишукано. Слово чокер прийшло до нас з англійської мови і означає "душитель", а прижилося воно тому, що прикраса не висить на шиї, а облягає її. Інші варіанти назв цієї прикраси: оксамитка на шию і кольє нашийник.
Чокери на шию бувають декількох видів. Їх плетуть з волосіні і гумок, а іноді і з шнура від навушників. Такі прикраси роблять молоді дівчата, щоб виглядати неформально. Вони називаються тату чокер і, можливо, ми розповімо, як сплести їх в іншому майстер-класі. А в цій статті ми покажемо, як зробити чокер зі стрічки своїми руками.

Матеріали для складання чокера на шию:

- оксамитова стрічка . Ми візьмемо чорну стрічку шириною 25 мм., Арт. 387-010.
- Два види конекторів для біжутерії . Ми використовуємо коннектори 081-531 і 081-499.
- скляний кулон у вигляді краплі.
- Два види ланцюжків з хірургічної сталі . Одну з великим ланкою ми використовуємо як застібку карабіна, а другу тонший - для центрального елемента.
- Основа для браслета з подовжувальної ланцюжком.
- Пару сполучних кілець діаметром 5-6 мм (ми використовуємо їх в застібці).
- Бісерна голка арт. ін-02-02. Ці тонкі голки мають тонкий вушком і відмінно підходять для пришивання через маленькі отвори.

Як зробити чокер зі стрічки своїми руками.

Щоб прикріпити до стрічки замок, нам буде потрібно щось, що можна з одного боку прикріпити до стрічки, а на інший кінець закріпити застібку. Для цієї мети зазвичай використовують плоский кінцевик для біжутерії, але в цей раз я вирішила вступити менше тривіально.
Ми виготовимо кінцевик для чокера на шию за допомогою коннектора для біжутерії. Ми підберемо відповідний по ширині стрічки плоский коннектор з будь-якою кількістю отворів і акуратно приший його волосінню, товщиною 0,2 мм., Її ще називають мононить, з кінців, попередньо підвернувши стрічку так, щоб приховати обрізаний край.

Щоб не помилитися з розміром стрічки, можна відразу зібрати застібку. Я рідко використовую карабіни, більше люблю тоггли, але для чокера на стрічці, карабін зручніше. Ми прикріпимо до прикраси подовжувальну ланцюжок, щоб була можливість регулювати його довжину. Це відмінна ідея для людей, що продають свої прикраси в інтернеті. Покупець зможе без примірки купити кольє і не переживати, що воно буде занадто тугим для шиї.


Ми зібрали застібку, приміряли чокер, відрізали надлишки стрічки і тепер пришиваємо її другий кінець. Пришивати можна і звичайною ниткою, відповідної за кольором, але волосінь хороша тим, що її практично не буде видно в готовому виробі. Кінчик нитки ховаємо всередині підгину.

В принципі, у нас є готовий чокер на шию. Він цілком придатний для носіння і без додаткового декорування. Однак, чокер з оксамитової стрічки може бути не тільки лаконічним аксесуаром, але і відмінною основою для створення унікального модного прикраси своїми руками. Ми візьмемо невеликий ажурний коннектор, прикрасимо його скляним кулоном, сталевими ланцюжками і прішьyoм його до нашої основі.

Спочатку ми закріпимо на коннекторе ланцюжок і кулон. Я використовувала в цій прикрасі ланцюжка з хірургічної сталі. Вони мають нероз'ємні ланки, такі ланцюжки дуже міцні і відмінно підходять для кольє і браслетів. Порвати їх практично неможливо, а використана для їх виготовлення сталь відмінно блищить і без всяких покриттів, тому, прикраси з нашими ланцюжками з хірургічної сталі прослужать Вам стільки, скільки Ви побажаєте. Для того, щоб прикріпити ланцюжка до концевику, нам буде потрібно кілька сталевих кілець. Як центральний елемент я використовувала скляний кулон краплю. У нас в Калінкеполінке відмінний вибір таких кулонів і вони завжди відмінно виглядають в прикрасах.

Наш чокер зі стрічки готовий. За що я люблю виготовлення біжутерії - так це за те, що одну ідею можна реалізувати нескінченну кількість разів, не повторюючись. Замініть оксамитову стрічку на іншу, використовуйте намистину замість кулона, візьміть іншу фурнітуру для біжутерії - і у вас відмінне оригінальна прикраса. А адже варіантів куди більше! Це прикраса тільки ваше і нічиє більше. Придумайте своє оригінальне прикраса і носите його з задоволенням!

Ось ще кілька варіантів бархотки на шию, які у мене з'явилися, поки я робив перші прикраса. Варіант перший. Об'ємна вінтажна троянда з фоамірана. У нас на сайті є кілька уроків по створенню квітів з фоамірана своїми руками. Ось один з них . Фоам - відмінний матеріал і, по-моєму, він відмінно поєднується з такою прикрасою як чокер зі стрічки.

Один з минулих майстер-класів був присвячений виготовленню кулона з полімерної глини в техніці гжель . Мені так сподобалося те, що у мене виходить, що я не змогла втриматися і не показати, що вийде, якщо такий кулон використовувати в якості центрального елемента для кольє нашийника.

Чокер на шию своїми руками можна зробити з мережива. Для прикладу я поєднала одну з наших підвісок з білим мереживом. Звичайно, це скоріше нарис, я лише хотіла показати, як просто за пару хвилин можна зібрати чокер з мережива своїми руками. До речі, підвісок для біжутерії у нас на сайті безліч і ціни не кусаються)

Ще один приклад простий бархотки на шию, який я теж зробила за пару хвилин. Ці прикраси може зробити кожен, маючи в своєму розпорядженні відрізок стрічки, пару намистин і нитки.

Огляд чокерів на шию різних авторів

Кольє нашийник зовсім не обов'язково постачати застібкою. Замість неї автор, ім'я якого мені на жаль, не відомо, пропонує використовувати шнурівку.

Ще одна проста ідея. Автор цього кольє, Кремлякова Ольга, пропонує просто зав'язувати кольє на шиї.

На закінчення я хочу показати вам ще кілька робіт, повз яких я просто не змогла пройти. Подивіться як елегантно, просто і неповторно виглядає кожне з них. Нехай і вас відвідає натхнення.

Це кольє є чокер з стрічки і мережива, як центральний елемент узятий скляний кабошон, обплетених бісером. Концевики використані затискні. Якщо ви вирішите використовувати такий вид кріплення, я рекомендую для фортеці додати в затискачі по крапельці клею. Зверніть увагу, маленька кришталева намистина на розширювальної ланцюжку, дуже вдало завершує всю композицію. Автор цієї прикраси Тетяна Чехович.

Автор цієї прикраси Тетяна Чехович

Ще кілька робіт невідомих мені авторів. Нижче представлені чокери з оксамитових стрічок різної товщини.

Нижче представлені чокери з оксамитових стрічок різної товщини

Цей чокер на шию виготовлений з ажурною фурнітури, скляного перлів, страз і двох відрізків оксамитових стрічок, кольору курній троянди. Прикраса виконано в вікторіанському стилі, але завдяки колірному рішенню воно відмінно підійде молодій дівчині.

Прикраса виконано в вікторіанському стилі, але завдяки колірному рішенню воно відмінно підійде молодій дівчині

Різноманіття цих прикрас безмежно. Разом з тим, зібрати його не варто великих грошей. Кольє чокер може стати відмінним доповненням вашого образу.

Якщо у Вас виникли питання, обов'язково задавайте їх у коментарях)

Новости