Чоловіче взуття та мода: тренди та тенденції сезону зима 2009/2010

Ви вже придбали собі тренчкот з останньої колекції Armani? Якщо так - прийшов час зайнятися пошуками справжньої модного взуття на зиму. Перед тим, як ви кинетеся за покупками в бутіки і магазини за останнім «писком», оглядач www.interfax.by настійно радить вам уважно вивчити новітні тенденції взуттєвої моди цього сезону.

Ставка на брутальність і сибірський дух

Зима дійсно не самий революційний сезон у взуттєвій моді Зима дійсно не самий революційний сезон у взуттєвій моді. Свідченням тому - боязкі спроби «схрестити їжака і вужа»: знайти баланс між зручністю і помітним дизайном.

У нинішньому сезоні, очевидно остаточно злякавшись настання холодів, кутюр'є зробили ставки на міцне якість і «холодостойкость» взуття, додавши звичайним брутальним чобіт і черевиків хутра, вовни і навіть фетру. Що, в принципі, модну картину особливо не зіпсувало, а навіть додало зимового взуття трохи справжнього сибірського шарму. Так, Alexander McQueen порадував своїх шанувальників черевиками в стилі combat, де центральне місце зайняла агресивна шнурівка. Шнурки там практично скрізь: від верху халяви, до самої підошви. А масивні «берци» родом з мілітарі-фешн, завдяки старанням Lanvin перетворилися в запаморочливі «берци-унти», прикрашені хутряними вставками і спеціальними трикотажними латами. Але даний дихання реальної скандинавської зими можна відчути, тільки уважно придивившись до солдатських черевиків від Dsquared2, які брати Катени рясно прикрасили вовняними мотузками з хутряними помпонами на кінцях.

Ах, це ретро!

Ретро-стиль сьогодні править бал не тільки в моді на одяг, але і на взуття Ретро-стиль сьогодні править бал не тільки в моді на одяг, але і на взуття. «Тупоноса» туфлі і черевики 80-х повертаються на світові подіуми, а черевики з грубої шнурівкою з 90-х виходять на масовий ринок. І чому ж модельєри haute couture не вигадували нічого нового?

Відповідь проста. Навіщо придумувати щось нове, якщо добре забуте старе - це і є нове і ультрамодний. Так, лакова взуття, вже як кілька років втратила свою актуальність, знову з'явилася в колекціях Bottega Veneta, Etro, John Varvato, Moschino і Vivienne Westwood. Притому з'явилася в неоднозначно гіпертрофованому варіанті: майже всі зимові моделі колекцій цих модних брендів були лаковими. У Etro частина лакового взуттєвого ряду відрізнялася масивної підошвою і високим каблуком. А черевики від Vivienne Westwood сезону зима 2009/2010 вийшли дивно поліфункціональними: лакові носи у них переходять в ганчір'яну основу на підйомі ступні, а далі - в грубе шкіряне халяву. Всю досить цікаву конструкцію полуботінок вінчали не до кінця шнуровані люверси, які, до речі, стали вельми привабливими аксесуарами на тлі всього цього різноманіття.

Замша? Чи не в цьому сезоні!

Якщо у вашому гардеробі завалялося кілька пар взуття із замші, сміливо складують її подалі на антресолі Якщо у вашому гардеробі завалялося кілька пар взуття із замші, сміливо складують її подалі на антресолі. Справа в тому, що несумісна з лютими зимовими холодами замшеве взуття в цьому році не втрималася в списку модних лідерів. Від ідеї використовувати благородний матеріал для зимових черевик в цьому сезоні відмовився навіть метр замша - Emporio Armani. Замість цього він подарував своїм шанувальникам кілька моделей сексуальних і чуттєвих чобіт а-ля «радянські кирзачі». Вони теж чорного кольору, правда, якість шкіри набагато краще, ніж на прототипах.

Burberry Prorsum також начисто передумав використовувати замшеві вставки в осінньо-зимових моделях взуття. Зате він додав свого взуття еклектичності, прикрасивши її різнокольоровими шкіряними вставками. Особливо актуальна пропозиція від Burberry: туфлі на високих підборах з гострим носом, прикрашеним кількома вставками зі шкіри коричневого, чорного і бежевого тонів. До речі, не поскупився на буйство пастельних і темних кольорів у взутті і Gianfranco Ferre, майстрам якого належать ультрамодні чоботи зі шнурівкою на халяву ззаду. Шнурівка надзвичайно довга, а в якості шнурків використані синтетичні мотузки з тягнуться волокон. Такі «шнурки» дозволяють власнику модних черевик не віджимати ногу при повсякденному носінні. Загалом, таке новомодне ноу-хау.

Підошва з секретом

Підошва, при використанні взуття за призначенням, як правило, не видно Підошва, при використанні взуття за призначенням, як правило, не видно. Якщо, звичайно, ви навмисно не задираєте ноги в гору. Всюдисущі Кутюр'є, в гонці за клієнтом, не змогли забути про підошві, перетворивши непоказну складову частину чоловічого гардероба в один з найважливіших елементів взуттєвого стилю.

Найбільше в цьому досягли успіху досить консервативні Salvatore Ferragamo і Dunhill, які стали активно «розмальовувати» підошву різними принтами і вирізками. Почалося все з логотипу модного бренду, а триває вже цілими картинами. Одна з моделей зимових черевик сезону 2009/2010 від Dunhill - це взуття на низькій і плоскою чорній підошві, нижня поверхня якої прикрашена зображенням усміхненої красуні. Рифлена діва виконує роль протектора, не даючи нозі модника ковзати на льоду. Стильно, звичайно, але з моральної точки зору вельми сумнівно: жінка, все-таки, а її обличчям - в ... Так що не забудьте уважно вивчити те, що буде зображено на підошві вподобаних вам туфель.

фото: http://www.fashionising.com

Тимур Кресник

І чому ж модельєри haute couture не вигадували нічого нового?
Замша?

Новости