Чоловічі підтяжки: за і проти

  1. Чоловічі підтяжки для штанів - анахронізм або позачасова класика?
  2. Як носити підтяжки
  3. Джинси з підтяжками

Продовжуємо розмову про чоловічий стиль Продовжуємо розмову про чоловічий стиль.
Існує три способи утримати пояс штанів на своєму місці (на талії): перший - носити ремінь; другий - підтяжки; і третій - обійтися без першого і другого. «Як же так ?!» - вигукне хтось - «штани і без ременя? Поганий тон і порушення правил! Хіба так можна? »І так, і ні. Є нюанс: якщо ви носите штани (або тим більше джинси) зі шлевками (петлі для ременя), то носіння ременя дуже бажано. В іншому випадку, це виглядає дещо неохайно. Виникає візуальний дискомфорт від позбавленого своєї функції цілком собі функціональної і прикладної частини предмета одягу. «Якщо зірки запалюють, значить це комусь потрібно» - сказав поет. Наш розум прагне до логічності та завершеності: якщо пояс має шлевки, то вони повинні займатися своєю справою - тримати ремінь. А ремінь, в свою чергу, - штани.
Чи може чоловік дозволити собі обійтися зовсім без ременя? Відповідь - так. В ідеалі це повинні бути брюки без шлевок. Вони повинні бути зшиті точно по фігурі і триматися на стегнах самі по собі. Або мати регульовані бічні вставки. Такий варіант зустрічається в основному в дорогих готових костюмах, однак про це можна попросити кравця, якщо вам шиють штани на замовлення.

Джинси або чінос краще все-таки носити з ременем. Хоча б з тієї причини, що ремінь, особливо якщо він якісний - відмінний предмет для поєднань з іншими аксесуарами або взуттям.
Але сьогодні не про це. Давайте поговоримо про підтяжках - не найбільш поширеному, але від цього, може бути, і більш привабливому, способі зафіксувати чоловічі штани.

Чоловічі підтяжки для штанів - анахронізм або позачасова класика?

Час йде, мода змінюється, і чоловічий костюм природним чином еволюціонує, трансформується, набуває нових форм і крій. Сюртук дав народження фрака, який в кінцевому рахунку придбав форму сучасного піджака; панталони перетворилися в штани; шийну хустку став краваткою. Одяг, як і всі навколишні нас речі, змушені встигати за часом, бути актуальними і відповідати потребам і способу життя сучасної людини. Сьогодні світ йде по шляху спрощення і прискорення. Сорочка перестала вважатися нижньою білизною, внаслідок чого костюм-трійка стає рідкістю. Зав'язувати шнурки стало утомливо - винайшли лофери. Штани вимагають занадто багато до себе уваги - людство повсюдно починає носити джинси.
Чоловічі підтяжки також частково стали жертвою часу і курсу на симпліфікація. Куди швидше надіти вранці ремінь, ніж возитися з підтяжками. Крім цього, підтяжки схоже нижньої білизни, що вимагає носіння жилета або застебнутого піджака (це стосується класики).
Частково ці факти зумовили їх перехід з розряду речей звичайних в аксесуар, який характеризується скоріше як рідкісний, що не має широкого поширення, або навіть просто доживає свій вік анахронізм. Але не все так очевидно. Є підстави вважати, що підтяжки не тільки не йдуть у небуття, а й продовжують міцно займати свою невелику, але міцну нішу в сучасному чоловічому стилі. Час йде, мода змінюється, і чоловічий костюм природним чином еволюціонує, трансформується, набуває нових форм і крій

Наведемо кілька аргументів на користь обговорюваного сьогодні предмета.

  • При всьому незручність надягання, підтяжки чудово утримують штани. Як би ви не рухалися, можете бути спокійні - пояс штанів незмінно буде перебувати на своєму місці. Наявність живота у чоловіка - вагома причина спробувати підтяжки, за відгуками - вони набагато зручніше ременя.
  • Підтяжки на відміну від ременя не стягують талію, тим самим не порушуючи природну циркуляцію крові в організмі.
  • При використанні підтяжок ви позбавлені такої проблеми, як вибивається з штанів сорочка.
  • Підтяжки підтримують вертикальну лінію тіла, що безумовно грає на руку невисоким людям. Будь-які горизонтальні лінії в одязі (в тому числі і ремінь), як відомо, візуально зменшують ріст.

Як носити підтяжки

Отже, ви прийняли рішення використовувати в своєму гардеробі такий чоловічий аксесуар, як підтяжки. В цьому випадку слід знати деякі правила, актуальні сьогодні.
Перш за все, позначимо саму «страшну» помилка, яку можна зробити: носити підтяжки і ремінь одночасно. Отже, ви прийняли рішення використовувати в своєму гардеробі такий чоловічий аксесуар, як підтяжки

Це фатальна помилка, явний перебір, too much і таке інше. Або ремінь, або підтяжки. Інакше, відбувається дублювання функцій, що вносить в ваш комплект помітну штучність. Загалом, зупиніться на чомусь одному, і ваша репутація буде в безпеці.
Другий момент полягає в виборі між підтяжками з кріпленнями для гудзиків і підтяжками з металевою кліпсою. Це фатальна помилка, явний перебір, too much і таке інше

В англійській мові існує два слова, які є еквівалентами російського слова «підтяжки» - braces і suspenders. Деякі вважають їх просто англійським і американським варіантами. Це не зовсім так. Перше означає підтяжки під гудзики, друге - на кліпсі (clip-on). У цьому принципова різниця.

Існує досить стійке судження, до якого варто прислухатися: кріплення під гудзики краще, ніж кліпса. Більш того, є думка, що другий варіант - мало не моветон, і абсолютно не гідний джентльмена. Ну що ж, це не позбавлено підстав: шкіряне кріплення виглядає красиво, елегантно і по-справжньому; металева застібка - щось поверхневе, несерьерзное, майже дитяче, такі підтяжки можна порівняти з краваткою-метеликом, який не треба зав'язувати - просто застебнути. Однак потрібно зазначити: все це має сенс, якщо ми говоримо про класику або про вбранні з відтінком «смарт» (штани чінос, піджаки і т.д.). В інших випадках ви маєте право зробити будь-який вибір, так як вільний стиль має на увазі свободу дій і експериментів.

Тим не менш, незважаючи ні на що, якщо ви не хочете пришивати додаткові ґудзики на внутрішню сторону брюк спеціально, варто купити підтяжки з металевим кріпленням у вигляді кліпси. Однак в цьому випадку віддайте перевагу більш широким підтяжкам хорошої якості. Тим не менш, незважаючи ні на що, якщо ви не хочете пришивати додаткові ґудзики на внутрішню сторону брюк спеціально, варто купити підтяжки з металевим кріпленням у вигляді кліпси

У серйозному магазині асортимент в переважній більшості складається з класичних підтяжок під гудзики У серйозному магазині асортимент в переважній більшості складається з класичних підтяжок під гудзики. Однак можна зустріти і компромісний варіант з двома видами кріплень відразу (фото праворуч). Таким чином, можна змінювати спосіб фіксації в залежності від стилю і настрою.

Згадувалося раніше, але варто повторити: Пройшли часи Гордона Грекко (зліва кадр з фільму «Уолл-стріт), і якщо ви не Ларрі Кінг, не варто демонстіровать всім свої підтяжки спеціально Згадувалося раніше, але варто повторити: Пройшли часи Гордона Грекко (зліва кадр з фільму «Уолл-стріт), і якщо ви не Ларрі Кінг, не варто демонстіровать всім свої підтяжки спеціально. Знову ж таки, якщо ми говоримо про класику. Вуличний повсякденний стиль простить вам багато.

Джинси з підтяжками

Якщо ви носите підтяжки з джинсами, слід визначити, де ви хочете їх кріпити - всередині або зовні. Обидва варіанти мають право на життя. Перший - стриманішою, другий злегка екстравагантний. На фото нижче представлені і той, і інший. Вирішуйте, який вам до душі. Якщо ви носите підтяжки з джинсами, слід визначити, де ви хочете їх кріпити - всередині або зовні

З чим можна носити підтяжки - з сорочкою або футболкою, або з тим і іншим З чим можна носити підтяжки - з сорочкою або футболкою, або з тим і іншим? Якщо з сорочкою все зрозуміло - цей предмет одягу виглядає апріорі гармонійно в поєднанні з підтяжками, - то футболка викликає деякі сумніви. Справа в тому, що це змішання стилів, а до цього потрібно підходити з великою обережністю. Потрібно володіти неабиякою часткою самоіронії в характері, щоб носити, наприклад, діловий костюм з кедами. Так і тут: футболка і підтяжки досить ризикована комбінація.

Наостанок кілька прикладів готових гармонійних комплектів, які ви можете сміливо використовувати в своєму гардеробі. Наостанок кілька прикладів готових гармонійних комплектів, які ви можете сміливо використовувати в своєму гардеробі

Ще більше цікавих матеріалів в наших групах:
ВКонтакте
Facebook
Twitter
Канал в Телеграма

Чоловічі підтяжки для штанів - анахронізм або позачасова класика?
«Як же так ?
» - вигукне хтось - «штани і без ременя?
Хіба так можна?
Чи може чоловік дозволити собі обійтися зовсім без ременя?
Чоловічі підтяжки для штанів - анахронізм або позачасова класика?
З чим можна носити підтяжки - з сорочкою або футболкою, або з тим і іншим?

Новости