Чоловічий верхній одяг на весну 2015: три стильних варіанту

  1. Бушлат (Peacoat)
  2. тренч
  3. Стьобана куртка

Привіт Привіт! За вікном майже вже весна. Природа готується до оновлення, а значить і нам услід за нею йде подумати про оновлення свого гардеробу. Що прийде на заміну важким паркам і дублянкам, які ми із задоволенням приберемо далеко в шафу до наступних морозів? Можливо, ви вже зробили свій вибір і точно знаєте, яка чоловічий верхній одяг буде служити вам навесні 2013 року. Якщо немає, то такі наші рекомендації будуть корисні.

Бушлат (Peacoat)

Бушлат (Peacoat)

Найчастіше бушлат робиться з вовни, тому цей варіант найкраще підходить для початку весни, коли зима ще не здала свої позиції, а сонце тільки починає невпевнено розтоплювати сніг. Широкий відкладний комір - відмітна ознака цього укороченого пальто зі своєю історією. Якщо його підняти, прекрасний захист від холодного вітру вам забезпечена.

Виробляти бушлати почали ще в кінці 19 століття для солдатів військово-морського флоту США. Аж до дев'яностих років двадцятого століття цей вид солдатської уніформи не втрачав свого утилітарного офіційного призначення. Як він увійшов в повсякденний гардероб цивільної людини? Як і більшість інших військових предметів одягу: з міркувань економії, та й просто звички, солдати після строкової служби та «на громадянці» продовжували носити зручну форму. Незабаром найвідоміші дизайнери підхоплювали цікаву ідею - так з'являвся на світ черговий модний і в той же час функціональний елемент чоловічого одягу.

Як і всі предмети чоловічого гардероба , Що мають військове минуле, бушлат має свої характерні ознаки. Крім того що у цього пальто великий комір і невелика довжина, воно володіє наступними особливостями: два ряди гудзиків. Тобто бушлат - двубортное пальто. Причому, гудзиків має бути або шість або вісім. Незважаючи на те, що сучасні виробники роблять ґудзики з різних матеріалів, автентичний бушлат мав або дерев'яні, або залізні - і обов'язково плоскі. Два трохи скошених (може бути і вертикальний варіант) прорізних кишені з боків - також відмітна ознака це предмета чоловічого верхнього одягу.

Носити можна як з джинсами, так і брюками чінос. З светрів ідеально підійде як круглий виріз, так і високий комір. З головних уборів, які поєднувалися б з бушлатом, слід назвати в'язану шапку. Нижче фото з прикладами:

Нижче фото з прикладами:

тренч

тренч

Ось ще один з безумовних лідерів, коли ми говоримо про вибір чоловічого верхнього одягу на весну. Ми не хочемо поповнювати наш гардероб першими попалися речами - ми хочемо, щоб одяг містила в собі якусь ідею. Ми вважаємо за краще, щоб вона була стильною і мужньої, володіла привабливою аурою, створювала певний настрій і була функціональна. Тренч безперечно володіє всіма перерахованими вище характеристиками. Очевидна причина в тому, що і цей предмет верхнього одягу має коріння у військовій історії.

Які особливості? Також як і попередній кандидат, тренч в більшості випадків буде двобортним. Проте, сучасні виробники випускають і однобортні моделі. Що стосується довжини, то можна зустріти як довгі так укорочені варіанти. Однак потрібно знати, що якщо ми говоримо про канонічне тренчкота (trench coat), коли це був виключно офіцерський атрибут, його довжина була такою, щоб досягати чобіт.

Спочатку тренч робився з габардину - вовняної тканини. Пізніше виробники подбали про те, щоб пальто стало легше і більш вологостійким. Таким чином, сучасний тренч - це перш за все плащ. І це ключова відмінність його від бушлата.

Ще кілька відмінних ознак. Класичний тренч йде з поясом, має великі накладні кишені з боків, а також еполети і ремінці на рукавах. Застібка на шиї для захисту від вітру - корисна деталь для поганої погоди. Подвійна кокетка на спині для додаткового захисту від дощу - якщо вона є, абсолютно точно, що перед вами тренч в чистому вигляді. Якщо виробник уважний до деталей, то він обов'язково зробить підкладку картатій - як данина традиціям.

Найчастіше в магазині ви побачите тренчкот в двох кольорах - бежевому або темно-синьому. І той і інший легко комбінувати з іншими (докладніше про поєднанні кольорів в чоловічому одязі ).

На відміну від бушлата, який навряд чи ви надягнете з костюмом, тренч цілком допускається носити поверх костюма. Тільки подбайте про те, щоб рукава піджака не були видні. З огляду на те, що цей вид чоловічого верхнього одягу на весну в холодну погоду може бути недостатньо теплим, підберіть розмір так, щоб светр міг бути спокійно надітий. Якщо ви можете ковзнути долонею до внутрішньої кишені, значить розмір правильний, якщо в районі грудей легко поміщається кулак - тренч завеликий.

Якщо ви можете ковзнути долонею до внутрішньої кишені, значить розмір правильний, якщо в районі грудей легко поміщається кулак - тренч завеликий

Стьобана куртка

Стьобана куртка

Нарешті, третє наші пропозиції для весни, що стосується чоловічого верхнього одягу.

Дизайн, легкість, міцність - ось якості, за які ми любимо гарний одяг. Все це робить стьобану чоловічу куртку не просто бажаним, а необхідним придбанням для весни.

Але не просто стеганая, а прошита хрест-навхрест таким чином, щоб вийшов візерунок ромбами. Чому саме ромбами? По-перше, такий малюнок не буде візуально зменшувати ваш зріст, на відміну курток з горизонтальними смужками. По-друге, цей предмет одягу - не спонтанно примха модних дизайнерів, а, знову ж таки, одяг з історією.

Вперше цей тип курток, на заході більше відомий як Husky jacket, з'явився в Англії в 1965 році і був призначений для занять полюванням. Здебільшого її використовували члени королівської сім'ї та аристократи. У наш час така куртка поширена повсюдно, і її легко знайти в гардеробі будь-якого сучасного чоловіка. За своїм характером вона вписується як в повсякденний смарт-кежуал , Так і в більш вільні стилі. Можна носити як з піджаком і краваткою, так і зі светрами. Добре підходить для створення цікавих багатошарових поєднань .

Культова традиційна стьобана куртка Husky йде з вельветовим коміром, і прихованої застібкою-блискавкою. Хоч і найбільший асортимент знаходиться у англійського бренду Barbour, найдавнішого виробника цих курток, в Росії не важко купити чудові екземпляри, наприклад у Lacoste або в магазинах мережі McNeal, також пристойні стьобані куртки були помічені в Henderson в Москві. Якщо пошукати, знайдеться ще дюжина фірм, що пропонують нормальну якість за розумною ціною.

Ну що ж, це були поради щодо вибору стильною екіпіровки на весну. Успіхів!

Ще більше цікавих матеріалів в наших групах:
ВКонтакте
Facebook
Twitter
Інстаграм
Канал в Телеграма

Що прийде на заміну важким паркам і дублянкам, які ми із задоволенням приберемо далеко в шафу до наступних морозів?
Як він увійшов в повсякденний гардероб цивільної людини?
Які особливості?
Чому саме ромбами?

Новости