Чому Max Payne 3 - сама Недооцінена гра Rockstar Games

Насамперед, хочу Вас попередити: це думка суб'єктивна, я нікому його не збираюся нав'язувати. У Вас є повне право не погоджуватися з ним.

Всім привіт, друзі. Нещодавно перепрошёл Max Payne 3, і зрозумів, що її багато в чому недооцінили. Чому ж так - зараз спробую пояснити.

Звичайно, це не той Max Payne, який був випущений Remedy в 2001-му і 2003-му роках. До виходу третьої частини, Rockstar в основному працювали над іграми у відкритому світі, GTA 4, Bully, Red Dead Redemption і LANoire. Тому, їм було складно перебудуватися на "коридорні" ігри, навіть не дивлячись на те, що у них був досвід створення подібних проектів, згадати, хоча б, серію Manhunt. Говорячи про те, що "Макс Пейн вже не той" можна підкреслити наступне: пропав "нуар", пропала сіра нью-йоркська атмосфера. На заміну прийшло яскраве бразильське сонце, але навіть не це головне. Головне те, що Max Payne 3, навіть будучи абсолютно іншою грою, як і раніше залишає таке ж відчуття, як і перші дві частини.

Коли ти включаєш режим "slow motion" на екрані твориться справжній Голлівуд, прямо як в перших двох частинах. Тим більше, движок Rockstar демонстрітует пристойну картинку і реалістична анімація, в слідстві чого, грати в рази приємніше. Все це під дуже напружений і ідеально підходить музичний супровід. Загалом, грається все на ура, навіть при перепрохожденія.

Звичайно, з сюжетом і сценарієм не все так добре, як хотілося: часом банально, передбачувано і трохи заплутано, але в цілому, динамічно і більшості випадків, просто і зрозуміло. Флешбеки виглядають дуже цікаво, як би, повертаючи нас в атмосферу перших двох частин і виконані просто чудово. Відрадно те, що при повторному проходженні ти не просто проходиш гру з кислою міною, а проходити гру, точніше, перепроходіть гру все так само свіжо, як в перший раз. А це головна причина по якій хочеться грати в старі ігри.

Багато хто говорить, що Rockstar Games "вбили того самого Макса Пейна, якого створили Remedy", що вони "і споганілі колись велику франшизу", всі чекали нуара, але не отримали його. Незважаючи на всі недоліки гри, я вважаю її недооціненою на тлі інших, шедевральні в буквальному сенсі цього слова ігор - Bully, Red Dead Redemption, LA Noire, і звичайно, Grand Theft Auto 5. Max Payne 3 отримала високі оцінки від критиків, але гравці не оценелі триквел, назвавши гру зовсім необов'язково грою в серії. Вона заслужила куди більшої уваги з боку гравців, але з часом, мені здається, вони полюблять її і будуть згадувати годинник, проведені в грі з задоволенням.

Новости