Чому не холодить холодильник?

  1. Основні причини неполадки

Холодильник є в кожному будинку Холодильник є в кожному будинку. Це може бути маленький холодільнічек в знімній кімнаті або в студентському гуртожитку (Зіл, Бірюса, Орськ, Позис), що поміщається під столом, може бути стандартний високий холодильник на велику дружну сім'ю (Haier, Siemens, Nord, Goldstar), а може бути величезний багатодверні шафа на якомусь підприємстві (Exqvisit, Liebherr, Neff). Не важливо, яка модель, розмір, місце використання холодильника. У всіх видів цієї побутової техніки є одна функція - охолоджувати те, що лежить всередині. І немає нічого гіршого, коли холодильник не холодить.

Деякі, можливо, стикалися з проблемою - відкриваєш холодильник, і не відчуваєш холоду. В сучасних модернізованих моделях неполадка обчислюється зазвичай дещо раніше - електронні індикатори показують збій, а новомодні агрегати ще й противно пищать.

Але неполадку, насправді, можна обчислити набагато раніше.

Чи помічаєте, що продукти у вашому холодильнику псуються дуже швидко? У молока ще не пройшов термін придатності, а воно вже скисло? У ящиках почали псується овочі та фрукти? Насамперед люди починають підозрювати, що якість продуктів не досить висока. Звичайно, може бути, причина в цьому. Але якщо таке повторюється, значить, справа зовсім не в їжі, яка зберігається в холодильній камері, а в самому апараті.

Зіпсовані завчасно продукти - ось перша ознака того, що холодильник не холодить. Фактор змусить вас насторожитися до того, як всі електронні прилади і датчики панелі управління почнуть мигати і пищати.

Насправді, коли холодильник не холодить, - найчастіша проблема з холодильними апаратами. Таке може трапитися з будь-якими моделями, будь то Атлант або Самсунг. Навіть самі вдосконалені, такі як Bosch, Stinol, Beko, від цього не застраховані. Але при цьому підвищена температура в холодильній камері - ознака, який може вказувати на безліч поломок, більшість з яких, тим не менше, легко усунуть майстра по ремонту холодильників .

Основні причини неполадки

Але перш ніж бігти в ремонт, переконайтеся, що у вас дійсно щось зламалося Але перш ніж бігти в ремонт, переконайтеся, що у вас дійсно щось зламалося. Іноді проблеми можуть бути викликані банальною неуважністю користувачів. А іноді проблему можна легко вирішити самостійно. До таких випадків відносяться:

  • Нещільно зачинені двері холодильної камери. Це не тільки порушує природний баланс температури всередині, але і може викликати утворення криги на випарнику. Насправді, нічого страшного в цьому немає. Холодильник, правда, краще розморозити, а потім включити знову, і все повинно бути добре. Але якщо ви продовжуєте помічати занадто високу температуру всередині, краще звернутися в нашу компанію, і ми надішлемо вам майстра;
  • Максимальний режим охолодження при високій температурі в приміщенні. Коли між температурою всередині і зовні дуже велика різниця, компресор просто не справляється з навантаженнями, особливо, якщо у вас однокомпресорний агрегат (як Candy, Hotpoint Ariston або Ardo). Щоб нормалізувати стан, треба просто поставити регулятор холоду на меншу режим;
  • Замерзання вентилятора (в моделях з «Ноу Фрост») - якщо це сталося, холодне повітря просто не надходить всередину. Визначити, що проблема полягає саме в цьому, ви зможете, якщо у вас досить чуйний слух. Якщо холодильник почав працювати тихіше - вірний знак того, що перестав працювати вентилятор. Повністю необхідно розморозити холодильник (розморожувати він повинен не менше десяти годин), так, щоб вентилятор гарантовано відтанув.

Але якщо жоден з описаних вище випадків вам не підходить, значить, мова йде вже про серйозну поломку, і тут можуть бути різні ситуації. Залежить це від того, однокомпресорний або двохкомпресорний у вас холодильник.

проблема однокомпрессорий двохкомпресорний не працює вентилятор (в моделях з No Frost) навіть після розморожування «згорів» мотор деталі (тобто самого вентилятора); потрібна заміна мотор постійно відключається Можливо, спрацьовує захисне реле; потрібно детальна діагностика проблема або з захисним реле, або зламався мотор-компресор, який відповідає за холодильну камеру; при незначному збої роботу можна нормалізувати, але якщо справа йде серйозно, доведеться міняти мотор на новий стінки стали вигнутими, в камері багато льоду на стінках витік хладогенту - речовини, яке забезпечує виділення холоду при роботі системи; потрібно якомога швидше знайти місце витоку, усунути його і заправити новим речовиною витік холодильного агента; буде потрібно заміна фільтрів; втрачене речовина треба буде заповнити Іржа в районі морозилки Може трапитися, якщо морозильна камера розташована знизу; це теж витік хладогенту, але через сталевий корпус морозильника; саме тому виникає іржа; необхідна заправка фреону Висока температура після того, як ви відколювали лід або намагалися відчистити щось гострими предметами Мезаніческое пошкодження; згадайте, в яких місцях ви використовували гострі предмети, а майстри нашої компанії відремонтують герметичність і усунуть витік Морозилка на тлі холодильної камери занадто сильно морозить Терморегулятор вийшов з ладу. Його треба замінити. Швидше за все проблема аналогічна з однокомпресорний холодильником Ви не чуєте, як холодильник працює Можливо теж пов'язано з регулятором температури; він може перестати віддавати команди системі, і холод перестане надходити в камеру Проблема швидше за все або з компресором, або з пуско-захисним реле

Всі ці симптоми вимагають вивчення і роботи майстра, хорошого майстра, якого ви зможете знайти в нашій компанії.

Читайте також

06-05-2017

Помилка F2 холодильника Атлант зустрічається досить часто. У цій статті ми розберемося з цією проблемою.

06-04-2017

Все о системе No Frost побутових холодильників - що це, принцип дії, плюси і мінуси.

07-03-2017

Стаття про помилку A1 в холодильниках марки ХотПоінт Арістон - Hotpoint Ariston

07-03-2017

У даній статті порушено тему коду помилки F3 в білоруських холодильниках Атлант: опис, методи виправлення.

27-02-2017

У статті ми розберемо деякі несправності, пов'язані з відсутністю морозу в холодильнику Стинол.

20-02-2017

Як виправити помилку E2 в холодильнику Атлант, що вона означає. Ремонт своїми руками.

Чи помічаєте, що продукти у вашому холодильнику псуються дуже швидко?
У молока ще не пройшов термін придатності, а воно вже скисло?
У ящиках почали псується овочі та фрукти?

Новости