Чому музика для спорту і тренувань так важлива

  1. Якою має бути енергійна музика для силових тренувань
  2. Як підібрати мотивуючу музику для тренувань

Заняття в спортзалі перестали приносити задоволення? Значить, вам точно не вистачає правильно підібраною музики! Вона відмінно піднімає настрій і стимулює на досягнення кращих результатів.

Слух - один з основних органів людських почуттів. Через нього на нас впливають різні ЗМІ, змушуючи розслаблятися або, навпаки, активно діяти. З його допомогою ми сприймаємо навколишній світ і отримуємо можливість реагувати на те, що відбувається. Так чому б не скористатися ним і в тренажерному залі?

В останні роки складно знайти такий фітнес-центр, де не було б музики. Під час індивідуальних занять в залі грають загальні бадьорі мелодії, під час йоги і подібних їй дисциплін звучать розслаблюючі нотки, але тиша не варто ніде.

Вчені встановили, що музика дійсно має сильний вплив на наш мозок і на нашу активність. А значить, якщо підібрати правильний плей-лист, заняття в тренажерному залі перетворяться в дуже приємне проведення часу з відмінними результатами.

П'ять причин важливості енергійної музики для тренувань

П'ять причин важливості енергійної музики для тренувань

Одна з причин важливості музики для спорту і тренувань - її здатність піднімати настрій. Доведено, що людина в хорошому настрої може виконувати більше роботи і справлятися з нею краще, посилюючи фізичні здібності своїм зарядом позитиву.

Причина друга - збільшення швидкості реакції. Це дуже важливо під час занять активними видами спорту, наприклад, в грі в волейбол, футбол, теніс, і т. Д. Третя причина - поліпшення витривалості. Тому якщо ви працюєте з великими вагами або займаєтеся таким спортом, який вимагає серйозних зусиль, візьміть собі за правило слухати музику під час тренувань. Наприклад, в скелелазінні без мотивуючої музики для тренувань не обійтися - можна здатися раніше, ніж з'явиться результат.

Причина четверта - збільшення часу тренування. Завдяки піднесеному настрою і тривалого зберігання енергії, сил у вас вистачить на більшу кількість вправ. І, нарешті, п'ята причина - відволікання уваги. Коли ви не зациклені на своїй втоми і фізичному навантаженні, ви можете, навіть не замислюючись, зробити те, що ніколи б не зробили, повністю зануривши свій мозок в тренування.

Якою має бути енергійна музика для силових тренувань

Якою має бути енергійна музика для силових тренувань

Тепер, коли ви знаєте, наскільки важлива музика, залишилося з'ясувати, якою вона має бути. Вимог до неї, насправді, не так вже й мало.

По-перше, вона повинна бути мотивуючої. Мелодії, які ви будете слухати, покликані викликати у вас бажання діяти і домагатися кращих результатів, а значить, симфонії відомих композиторів вам навряд чи підійдуть. По-друге, музику слід вибирати ритмічну і енергійну. Тільки тоді ви зможете простимулювати себе працювати більше, швидше і сильніше.

По-третє, вся музика в добірці повинна бути схожою. У ній повинен дотримуватися загальний ритм, в іншому випадку ви і ваш організм не будете встигати перемикатися з одного режиму на інший, а це загрожує як збільшенням енерговитрат, так і проблемами зі здоров'ям. І, по-четверте, музика повинна подобатися особисто вам. Коли ви слухаєте популярні композит, які змушують активніше працювати всіх, це добре. Але якщо на вас дані мелодії не надають потрібного ефекту, значить, варто подбати про особисте плей-листі.

Як підібрати мотивуючу музику для тренувань

Зрозуміло, енергійна музика для тренувань в залі підбирається з урахуванням особистих переваг. Однак найчастіше мотивуючими мелодіями виявляються все ж композиції жанру рок. Вони заряджають первісною енергією і змушують робити над собою зусилля навіть тоді, коли сил вже, здавалося б, немає.

Попса для тренувань не годиться однозначно. А ось деякі класичні мелодії ідеально підходять для заняття йогою або спокійними танцями - вони допомагають тілу розслабитися і зануритися в світ рухів і всередину себе.

А ось деякі класичні мелодії ідеально підходять для заняття йогою або спокійними танцями - вони допомагають тілу розслабитися і зануритися в світ рухів і всередину себе

Музика для тренувань в залі - своя для кожного виду спорту

Як ви вже, ймовірно, зрозуміли, мотивуюча музика для тренувань в кожному виді спорту своя. Наприклад, якщо ви займаєтеся волейболом, тенісом або іншим напрямком, де потрібна швидкість, вам потрібні швидкі мелодії, які змушують збільшувати реакцію.

Якщо ви займаєтеся Зумбо - модним напрямком фітнес-танців - вам потрібні ритмічні і активні мелодії зі зміною тональностей. Зміни в музиці призводять до зміни рухів, а це сприяє більш швидкому досягненню результату. Мелодії, які добре підходять для танців, можна почути на танцювальній конвенції.

Коли ваша мета - схуднути, ви або бігаєте на доріжці , Або займаєтеся активної ходьбою . У будь-якому з цих випадків вам буде потрібно ритмічна музика без гучних криків або перепадів звуку і тональності. Ваша мета - довше виконувати одне і те ж дію, а значить, мелодія повинна бути розрахована на збільшення тривалості.

А для тих, хто займається силовими тренуваннями , Призначені найагресивніші композит. Самі подумайте: ви намагаєтеся пересилити себе, вам боляче і важко так, що хочеться кричати. Якщо музика для силових тренувань стане відображати це ваш стан, великі ваги зажадають від вас менше сил. Щоб переконатися в цьому, спробуйте виконати свою програму з плей-листом від нашого експерта Ксенії Ількевич. Включайте і тренуйтеся з відмінним настроєм!

Настрій і тренування - це два взаємопов'язані поняття. Якщо ви будете почувати себе бадьорим і веселим, тренування будуть даватися вам легше, а результат - краще. А допоможе вам в цьому музика для тренувань і спорту. Правильно підібрана, вона надасть дивовижний ефект і допоможе вам стати сильнішими, витривалішими, швидше і, безумовно, красивіше - адже ваші дії не можуть не відбитися на вашій фігурі. Знайдіть годину-дві і потратьте його на прослуховування і підбір композицій. Повірте, результат вас вразить!

Так чому б не скористатися ним і в тренажерному залі?

Новости