Чому стиль Мері Поппінс сьогодні на піку популярності

У 1964 році на екрани вийшов культовий фільм-мюзикл за повістю Памели Треверс. Виробництвом займалися Disney, а головну роль виконала молода Джулі Ендрюс. Цієї зими, через більш як півстоліття, Мері Поппінс повертається на великі екрани. Не дивно, що дизайнери вирішили воскресити культовий образ незвичайної няні саме зараз. Високі коміри, рукава-буфи, акуратні приталені піджаки з маленькими ґудзиками, широкополі капелюхи - відсилання до едвардіанської стилю мелькали тут і там в колекціях осінь-зима 2018 і весна-літо 2019. У 1964 році на екрани вийшов культовий фільм-мюзикл за повістю Памели Треверс

John Galliano, Olivier Theyskens, Erdem весна-літо 2019

John Galliano, Olivier Theyskens, Erdem весна-літо 2019

Кадр з фільму «Мері Поппінс повертається», 2018

Erdem і Simone Rocha випустили на подіум моделей в прикрашених тюлевимі вуалями капелюхах, а Moschino і Alexandre Vauthier додали цьому аксесуару карикатурності в дусі 1980-х. Марк Джейкобс вирішив місцями процитувати образ Мері Поппінс майже дослівно - з бантами, рюшами і яскравими квітами. Багатошарові спідниці з'явилися в колекції Olivier Theyskens , Костюми в едвардіанському стилі - у Chanel , Givenchy і Dior . Велика кількість рюшів було помічено на показі Philosophy di Lorenzo Serafini , А колекція John Galliano і зовсім була повністю натхненна романом Джоан Ліндсей 1900 року «Пікнік у Висячої скелі».

Christian Dior Couture; Givenchy Couture; Alexandre Vauthier Couture осінь-зима 2018

Christian Dior Couture;  Givenchy Couture;  Alexandre Vauthier Couture осінь-зима 2018

Кадр з фільму «Мері Поппінс повертається», 2018

«Високий воріт, довгі вузькі спідниці, підкреслена лінія плеча, ніяких відкритих частин тіла - так описує цей образ художниця по костюмах Ліз Краус, яка працювала на зйомках фільмів« Велика стіна »,« Тор »і« Кролик Джоджо ». - Звичайно, в нарядах Ендрюс простежується вплив моди пізніх 1950-х і ранніх 1960-х, та й фільм виробництва Disney не може бути сумним і похмурим - звідси так багато яскравих фарб ».

Це не вперше, коли Мері Поппінс стає джерелом натхнення для дизайнерів. Досить згадати колекцію Marc Jacobs весна-літо 2009, в якій поєдналися відсилання до гранжу 1990-х (привіт одіозною колекції Джейкобса для Perry Ellis) і знаковий для початку XX століття S-подібний силует.

На цей раз омаж фільму про диво-няню куди більш прямолінійний - ймовірно, це можна вважати відсиланням до руху суфражисток, які голосували за надання жінкам виборчих прав. У сучасному контексті їх прагнення стояти в суспільстві нарівні з чоловіками співзвучно ідеалам фемінізму. Цікаво, що повернення стилю Мері Поппінс сталося саме в цьому році, коли стало відомо про відродження двох ключових для моди тієї епохи Будинків - Poiret і Jean Patou. Обидва вони ратували за порятунок жінок від корсетів і стали справжніми революціонерами свого часу.

Можливо, ми дійсно втомилися від засилля стрітвіра і спортивного стилю, і нам хочеться чогось більш жіночного і рафінованого. Зрештою, сьогодні ніхто не завадить вам надіти плаття в рюшах в парі з зручними кросівками.

Зрештою, сьогодні ніхто не завадить вам надіти плаття в рюшах в парі з зручними кросівками

Кадр з фільму «Мері Поппінс повертається», 2018

Новости