Чому водолазка - головна річ базового гардероба: приклади, як і з чим носити і де купити модну водолазку (150+ фото) - 2018

5 5 1

Не знаємо, як ти, а ми раді поверненню водолазок. По-перше, водолазка (а також бадлон, бітловкі і гольф, як ще називають водолазку) - культовий предмет гардероб, який завжди асоціювався з інтелектуальної красою і витонченою, загадкової сексуальністю. Незважаючи на пікантність, яку ми відчуваємо в жіночих образах з водолазками сьогодні, перші тонкі светри з високим горлом стали носити водолази: високе горло повинно було захищати шию від контакту з металевим скафандром. Потім вже ідею перейняли військові льотчики, спортсмени (особливо, лижники) і автогонщики.

DAYTONA, 1948

Від цих хлопців водолазку в своїй гардероб перейняла і відома любителька чоловічого стилю Марлен Дітріх , Яка носила водолазку дуже сучасно - з об'ємним жакетом в чоловічому стилі , широкими чоловічими брюками і трендовими брючними костюмами . Уже тоді це виглядало стильно, а сьогодні такий образ може взяти на озброєння будь-яка дівчина.

Уже тоді це виглядало стильно, а сьогодні такий образ може взяти на озброєння будь-яка дівчина

Марлен Дітріх У водолазки

Марлен Дітріх У водолазки

CELINE PRE FALL

Під час Другої світової війни водолазка набула широкого поширення в армії, а вже звідти потрапила в гардероби звичайних людей в післявоєнні роки. У багатьох в шафах залишилися водолазки - не викидати ж їх було? У 1957-му на екрани виходить культовий фільм «Забавна мордочка» з юною Одрі Хепберн в головній ролі, в якому зірка танцює в укорочених брюках, балетках і знаменитої чорній водолазці.

А вже через два роки, в 1959-м, великий «Червоний кутюр'є» П'єр Карден представив в Парижі першу колекцію pret-a-porter (тобто готового одягу), в якій водолазка стала основою всіх мінімалістичний образів. Це був скандал - Кардена навіть виключили з Синдикату Високої моди, так як в ті часи водолазка вважалася «простий» одягом для спорту і фізичної роботи. Однак з тих пір в водолазках стали з'являтися все зірки першої величини: елегантна Катрін Деньов , леді досконалість Грейс Келлі , Джейн Біркін , одна з найстильніших перших леді США Жаклін Кеннеді і секс-символ всіх часів Мерлін Монро .

Після появи групи Beatles водолазка замінює сорочку в чоловічому костюмі - стає «лайтовим» варіантом в межах дрес-коду , І заодно починає сприйматися як модний одяг інтелектуальної богеми. Тоді ж в Радянському союзі водолазки починають називати «бітловкі» - вони стають дуже модними: кожен хотів асоціювати себе з ліверпульської четвіркою. Богемізаціі водолазки допомогла, звичайно, і французька нова хвиля: чорне-біле кіно Годара, Франсуа Трюффо та інших.

ФОТО: РЕЖИСЕР ЖАН-П'єр ЛЕО; МАЛЮНОК НА СТІНИ відсилає до КАРТИНІ Трюффо "400 УДАРІВ"

АНДРІЙ МИРОНОВ У К / Ф "ДІАМАНТОВА РУКА" В водолазки і піджак

Наступним оптимізатором водолазок став геніальний Ів Сен Лоран . В кінці 60-х і в 70-ті він і сам із задоволенням носив водолазки під піджак, і пропонував одягатися в них іншим. Завдяки Ів-Сен Лорану водолазка нарешті стає справжнім символом стилю унісекс: в 70-е як чоловіки, так і жінки носили однакові водолазки з брюками-кльош і вельветовими піджаками, що вважалося супі р-модним навіть в СРСР: актор Андрій Миронов часто з'являвся і в житті, і на екранах саме в такому образі чепуристого франта в водолазці і піджаку.

ПЕРША КОЛЕКЦІЯ PRET-A-PORTER П'єр Карден, 1959 Г.

Тоді ж, в 60-е і 70-е, відбувається фешн-революція на Фабриці Енді Уорхола, який звів нормкор в культ задовго до Стіва Джобса. Сьюзен Зонтаг, відомий американський письменник, літературний, художній та театральний критик, вважала, що Енді Уорхол знайшов спосіб бути « денді в епоху масової культури »: навіть на пам'ятнику в Братиславі фігура Уорхола зображена в водолазці, яку, до речі, він часто любив носити з чорної шкіряною курткою і сонцезахисними окулярами.

І, до речі, про Джобса. Саме завдяки його впливу і впливу інших геніїв Силіконової долини років 10 назад водолазка стала асоціюватися виключно з Нерд - стереотипними образами людей, настільки глибоко занурених у інтелектуальну і розумову діяльність, що у них навіть не було часу на вибір одягу, тому вони і ходили в однакових чорних водолазках і незмінних джинсах. Так фігура Стіва Джобса в тій самій водолазці воскресила і придумане Уорхолом розуміння нормкора , І породила переосмислення поняття «smart is the new sexy», що сьогодні, за часів нової хвилі фемінізму (нагадаємо про жіночий Марш , Наприклад), захлеснула не тільки інтелектуальну і богемне еліта суспільства, а й звичайних людей. Тому водолазка - краще і найсучасніше рішення для базового гардероба на кожен день: з одного боку, вона завжди і всюди виглядає стильно, доречно і не старіє, з іншого - підкреслює тренд на інтелектуальність і нівелює гендерні стереотипи .

Отже, розповідаємо, як і з чим носити водолазку.

Водолазка під плаття: це може бути як плаття-комбінація на тонких бретелях, так і легке шифонове або шовкове плаття, або більш теплий офісний варіант з щільної вовняної, костюмної або твідової тканини. В останньому випадку добре виглядають сукні-футляри вільного крою, приталені сукні-трапеції без рукавів і сарафани.

Водолазка під верхній одяг (пальто, шубу, куртку, Кейп , Пончо та дублянки): ідеальне поєднання в стилі 70-х: водолазка з шубою з штучного хутра (або пальто в стилі мілітарі, або об'ємним пуховиків , Що, власне, відсилає до 90-м і нульовим, або курткою спортивного силуету (наприклад, з утепленої) з широким відкладним коміром) і широкими брюками або брюками (джинсами) кльош. До речі, це може і комбінезон з розкльошені брюками - з деніму або іншої щільної тканини, в стилі 70-х, який буде відмінно поєднуватися з водолазкою і шубою зі штучного хутра . В якості головного убору підійде бере, шапка біні або кашкет. Наприклад, дивись як носить водолазку з пальто і беретом героїня нашої постійної рубрики «Щоденник стилю» Анна Горкун - арт-менеджер проекту «Всі.Свої».

Водолазка під сорочку: цей багатошаровий варіант відмінно підходить для холодної погоди, та й виглядає стильно. Головне - підбирати водолазку контрастного кольору по відношенню до сорочки, хоча біла, сіра, чорна або водолазка тілесного відтінку завжди припадуть до речі.

Водолазка під жакет або блейзер: до речі, можна поєднувати два варіанти, надягаючи водолазку під сорочку, а зверху - модний жакет в чоловічому стилі або блейзер. Головне, щоб всі речі були вільного крою і сиділи таким чином, щоб залишати трохи повітря між тілом і тканиною.

І останнє: добірка стильних і модних водолазок, які можна купити в мас-маркеті і інтернет-магазинах українських брендів .

Так, і не забудь подивитися, як носять водолазку на останніх Тижнях моди в Парижі, Мілані та Флоренції. У галереї - 27 стильних street style образів в водолазках, які ти можеш повторити в своєму гардеробі: від жіночних нарядів до чоловічих look`ов і стилю унісекс.

У багатьох в шафах залишилися водолазки - не викидати ж їх було?

Новости