Чому свербить груди і що потрібно робити

Всім відомо, що при будь-яких неясних відчуттях потрібно обов'язково звернутися до лікаря. Але іноді у нас бувають такі проблеми, з якими просто ніяково йти в поліклініку. Наприклад, якщо свербить груди, не йти ж до гінеколога з такою безглуздою і смішною скаргою. І в той же час вона адже свербить, турбує. Доводиться питати у подруг і бабусь, які нагородили купу дурною, а часом і шкідливої інформації. Так чому свербить груди і що робити при цьому? А раптом це небезпечно?

Груди може свербіти з багатьох причин. Найбільш часта - це подразнення шкіри, викликане синтетичною тканиною ліфчика або його маленьким розміром, через що стискається груди. Свербить, як правило, або обидві груди, або ту ділянку, де в шкіру особливо сильно впиваються шви. Чи так це, перевірити дуже просто. Одягніть нещільний ліфчик з натуральної тканини. Якщо свербіж пройшов, то вам потрібно поміняти улюблене нижню білизну - і все пройде.

Інша причина - алергія або роздратування на пральний порошок або ополіскувач. Так як тканина ліфчика найбільш щільно прилягає до шкіри, а на грудях шкіра сама ніжна і чутлива, то цілком може бути, що у вас просто алергічна реакція на миючий або обполіскувати засіб. Спробуйте випрати нижню білизну господарським милом і дуже добре обполоснути. Якщо все ще груди свербить, то причина не в цьому; якщо свербіж пройшов, то треба міняти миючий засіб.

Практично у всіх дівчаток в період статевого дозрівання свербить груди. Це цілком нормально. Відбувається гормональна перебудова організму, ростуть молочні залози, шкіра натягується і тому свербить. Найкраще легкими масажними рухами натирати шкіру маслом і носити вільні ліфчики з натуральних матеріалів. Масло може бути будь-який (реп'яхову, оливкова, обліпихова, рожеве і навіть соняшникова).

Нерідко свербить груди під час вагітності. Причина та ж, що і у дівчаток в пубертатному періоді. Молочні залози ростуть, наповнюються молоком і готуються до грудного вигодовування дитини. Відповідно, шкіра розтягується і свербить. Груди при вагітності може свербіти через сухість шкіри, викликаної підвищеним вмістом в крові прогестерону. Щоб усунути свербіж і не допустити розтяжок, шкіру на грудях треба легкими масажними круговими рухами намазати маслом. Можна використовувати будь-яке масло, на яке немає алергії. Також можна використовувати спеціальні зволожуючі креми з вмістом колагену і еластину.

Зрозуміло, свербіж може бути викликаний будь-якими шкірними захворюваннями або бути просто реакцією на прийом якогось препарату. Зазвичай при шкірних захворюваннях на грудях з'являються роздратування, лущення, почервоніння, висипання і так далі. Якщо груди свербить дуже довго і не настає полегшення, якщо є підозра на наявність шкірних захворювань, обов'язково зверніться до гінеколога і не соромтеся запитати лікаря, чому свербить груди. Краще поставити дурне, на вашу думку, питання, ніж запустити хворобу по дурості.

Всім відомо, що при будь-яких неясних відчуттях потрібно обов'язково звернутися до лікаря

Так чому свербить груди і що робити при цьому?
А раптом це небезпечно?

Новости