Converse - Як створювався бренд. Історія, опис, де купити.

Історія бренду починається в 1908 році, тоді досвідчений менеджер фірми з виробництва зимового взуття Маркус Конверс, відкриває свою взуттєву компанію Converse Історія бренду починається в 1908 році, тоді досвідчений менеджер фірми з виробництва зимового взуття Маркус Конверс, відкриває свою взуттєву компанію Converse. Спочатку фірма орієнтується на виготовлення сімейної взуття, але в 1915 році асортимент поповнюється спортивними моделями. Через два роки під логотипом компанії в світ виходить перші в світі баскетбольні кеди - Converse All-Star.

Converse All-Star

У 1918 році взутий в легендарні кеди All-Star починає свою кар'єру баскетболіст Чарльз Тейлор, який в 1921 році офіційно приєднується до Converse і випускає свою іменну модель кед - Chuck Taylor All-Star.

Взуття від Тейлора стають небувало популярної, при цьому охоплює різні категорії покупців: в кедах Chuck Taylor All-Star можна побачити як професійного спортсмена, так і звичайного підлітка. Компанія, в свою чергу, стає представником баскетбольного спорту в країні і взуває більшу частину баскетбольних команд. В цей час завод береться випускати кеди для першої афроамериканської команди - New York Renaissance, чия успішна гра в наступні роки, послужить підтвердженням якості продукції Converse

У 1941 році, під час Другої Світової війни, компанія змінює пріоритети і починає виробляти взуття для пілотів і піхотної армії. Крім традиційних кед, які стали офіційною взуттям американських військ, Converse розробляє для повітряних військ черевики A6 Flying.

Крім традиційних кед, які стали офіційною взуттям американських військ, Converse розробляє для повітряних військ черевики A6 Flying

У 1949 році професійні баскетбольні гравці масового носять Chuck Taylor All-Star. Серед звичайних американців кеди Converse теж знаходяться на піку популярності, після воєнного періоду, коли взуття вироблялося в темних тонах, компанія випускає кеди в різноманітних колірних рішеннях, що робить їх затребуваними серед дітей та молоді.

У 1960-70-х роках, для підтримки іміджу спортивного бренду, Converse, крім великої кількості взуття випускає лінії одягу і аксесуарів для різних видів спорту У 1960-70-х роках, для підтримки іміджу спортивного бренду, Converse, крім великої кількості взуття випускає лінії одягу і аксесуарів для різних видів спорту. У той же час моду на кеди Converse підхоплюють різноманітні субкультури, хіпі та панки легко поєднують шкіряні куртки, джинси, футболки з All-Star. Взуття бренду воліють і музиканти груп Nirvana, Pantera, Green Day, Ramones, які використовують кеди, як в повсякденному, так і в сценічному образі.

Спад популярності взуття Converse починається в кінці 1980-х років, коли фірма не справляється з конкуренцією Nike, Reebok і Adidas, які все частіше представляють новинки взуття з використанням інноваційних технологій, спрямованих на зручності використання взуття.

Кеди від Converse перестають відповідати модним тенденціям часу, зберігаючи свою консервативність, і незабаром попит на взуття стає мінімальним

У 1995 році фірму Converse викуповує компанія ApexOne, проте справи не йдуть краще і в 2001 році марка Converse оголошує себе банкрутом.

У 2003 році Converse набуває компанія Nike, яка є її власником і до сих пір. Під новим керівництвом безліч моделей Converse були випущені заново, безліч перероблені дизайнерами Nike і представлені в новій стилістики. Робота компанії Nike над взуттям Converse неодноразово викликала критику серед шанувальників класичних All-Star, але, не дивлячись на це, Converse вдалося відновити продажу своєї продукції.

Сьогодні Converse - відома американська компанія, що спеціалізується на виробництві взуття. Кеди Converse All-Sta, розроблені фірмою в 1917 році до сих пір залишаються легендою і вважаються символом Америки.

Новости