Creed Aventus: історія одного парфуму

  1. Оновлені лого і тексти
  2. На звороті упаковки
  3. Зміна місця написання і способу нанесення номера серії
  4. Арабська в'язь. На нових упаковках пропала напис арабською в'яззю
  5. заміна пульверизатора
  6. Адаптація кришечки флаконах
  7. Поява лазерного гравірування у тестерів
  8. Різниця в ціні, географія покупок Creed Aventus + стандартна і додаткова інформація

Якщо Ви хоч раз в житті цікавилися нишевой парфумерією і хоч раз вибирали чоловічий парфум з цієї категорії, то Вам обов'язково пропонували спробувати Creed Aventus! Ні ?! Не ходіть більше в ці магазини.

У цій статті ми в буквальному сенсі розглянемо духи «Авентус» з усіх боків, щоб ті, хто ще не знайомий з ними, познайомилися, а ті, хто вже знайомий, можливо, дізналися ще більше!


У далекому-далекому ХVIII столітті батько і син сімейства Creed збирали трави і квіти - шукали натхнення, щоб створити по-справжньому особливий чоловічий парфум! Вони мріяли створити парфумерну оду Чоловікові-імператору - духи, ціна яких вимірювалася б не грошима, а унікальним і сильним чином, який вони дарують своєму власникові! ..

І що Ви думаєте? Вони таки створили його! І саме такою, якою хотіли! Адже якщо у Вас є «Авентус» - Ви точно знаєте: жінки завжди обертаються, а чоловіки, переступаючи через гордість, часто запитують: «Вибачте, сер. Але чим ви так чудово пахнете !? »Маючи на увазі:« Я теж хочу, щоб всі жінки оберталися! ». Та й Ви самі часто ловите себе на думці, що сьогодні, власне, як і завжди з «Авентус», Ви чертовски привабливі І що Ви думаєте !

Але давайте залишимо романтику і звернемося до фактів.

Як написано в офіційному описі аромату: «Aventus, the most popular fragrance in the history of CREED» . Що в перекладі означає: «Авентус» - найпопулярніший чоловічий парфум за всю історію Будинку Крід ». І тут не посперечаєшся. Після своєї реінкарнації в 2010 році парфум, що називається, з ходу злетів на п'єдестал чоловічих нішевих парфумів і з тих пір нікому його не поступається. Європа, Америка чи Азія - Creed Aventus всюди особливий і всюди бажаний! Ну, Імператор адже!

Але у такої популярності є й інша сторона ... Самі знаєте: чим популярніше товар, тим більше навколо нього суперечок та розмов ... Чим більше шанувальників і залицяльників, тим більше і людей, яким він не до душі. Чим більше знавців, тим більше експертів! І, як завжди в таких випадках, дуже важливо оперувати в обговоренні, не домислами, а фактами. А ще краще - фактами з конкретними прикладами.

Але перш ніж почати, ми відразу обмовимося: всі товари бренду Creed ми замовляємо у єдиного в Україні офіційного дистриб'ютора марки Creed, тому можливі спекуляції на тему: «Це не справжній« Авенутс »або вислови на кшталт:« Я купував його в минулому році в Парижі, Лондоні, Берліні ... »ми з чистою совістю залишаємо за дужками. Зрозумійте нас правильно, але вже якщо офіційний «Крід» вважати підробкою, то, можливо і розмова починати не варто?

І ще важливий момент! Купуючи будь-які духи, люди часто думають, що аромат, куплений в 2012 році, нічим не буде відрізнятися від духів, придбаних у 2015 році ... І, загалом-то, вони майже праві. «Майже», тому що є нюанс! Все-таки не варто забувати: те, що для нас з Вами романтика, для них (виробників парфумерії) - бізнес-процес. Різні роки випуску, різні партії товару, різні лінії - різна автоматика і, отже, інший спосіб нанесення, наприклад, номера партії. Плюс до цього постачальники флаконів, постачальники спреїв, постачальники упаковки і, звичайно, бухгалтерія, фінансовий відділ, маркетингові бюджети, дизайн і виробнича лінія розливу в додачу! При цьому зміни неминучі. Власне, як і постійна оптимізація самого процесу. Тому, побачивши деякі відмінності, не поспішайте засмучуватися. Просто задайте всі Ваші питання продавцю парфуму і, тільки отримавши від нього відповіді, робіть свої висновки.

Наприклад, ми продаємо «Крід Авентус» вже понад 3,5 років, плюс маємо звичку фотографувати товар, що надходить до нас на склад. Тому ми і встигли побачити і порівняти останні, часом ледь помітні, метаморфози, що відбулися в дизайні флакона і упаковки. Сьогодні ми з радістю поділимося своїми спостереженнями з Вами!

Оновлені лого і тексти

В черговий раз отримавши партію парфумів «Крід Авентус» на склад, ми побачили, що текстовий зміст на упаковці змінилося. Зрада ?! Ні. Давайте розбиратися!

Зліва упаковка кінця 2012 - початку 2013 року, випуску, праворуч - кінця 2013 - 2014 роки. Як видно на фото, верхня частина не змінилася (просто тиснений логотип вгорі правої коробки погано видно через контрастності фотографії), але в нижній частині можна побачити відразу кілька змін:

  • пропали рік заснування і напис Millesime під лого Creed, розташованим над написами внизу упаковки;
  • змінилися написи: De Père En Fils Depuis 1760 ( «Від батька до сина з 1760» - текст, суть якого - підкреслити існування в родині наступності поколінь, знань і заявити рік заснування компанії) і Maison Etable & # 192; Paris en 1854 (в дослівному перекладі означає: «Стабільний Будинок в Парижі з 1854 року» - текст, який увічнює дату відкриття офісу компанії в Парижі) замінили на Maison fondée à Londres en 1760 ( «Засноване в Лондоні в 1760») і Etable & # 192; Paris en 1854 що в дослівному перекладі означає: «Стабільно в Парижі з 1854 року» (по суті, в даній написи також фіксується дата відкриття представництва у Франції);
  • змінився розмір шрифту;
  • з'явився напис VAPORAISER - SRAY (вказує на наявність спрей-пульверизатора), а отже, трохи по-іншому розміщена інформація про обсяг флакона - 120 ml та 4 fl.oz, традиційно розташовані внизу на лицьовому боці упаковки. Тепер ці дані знаходяться по боках написи про наявність спрея.

Все окей? Йдемо далі!

На звороті упаковки

Поміняли попереду, поміняємо і ззаду - подумали дизайнери, і, як результат, нормальні люди отримали невеликий рестайлінг упаковки, а хтось - черговий привід крикнути: «Зрада!» За фактом же маємо трохи змінені написи - в нижньому прямокутнику напис « цей парфум може продаватися тільки в авторизованих точках продажу Creed »продублювали англійською мовою (раніше напис був тільки на французькому) і додали сайт офіційної дистрибуції в Європі ( http://www.creed.eu/ ). Ах да! Ще прибрали адресу компанії в Парижі і написи Vaporisateur naturel, natural spray і Eau de parfum. «Ну, тут точно зрада!» - пролунав крик в натовпі. Спокійно. На доказ нижче наводимо наш діалог з американським клієнт-сервісом Creed. Ось їх відповідь на питання: «Де в Україні можна купити офіційні духи« Авентус? »

Далі слід наше запитання з приводу відсутності написи Eau de parfum з порівняльними фотографіями з нашого тексту. Через 15 хвилин отримуємо відповідь, що, мовляв, «Авентус», як і його власники, - парфум принциповий: продавався і буде продаватися тільки в концентрації «парфюмированная вода».

Далі - їх оригінальну відповідь:

Але ми не здаємося і задаємо ще питання: «Тобто це просто редизайн?»

Загалом, все в порядку.

До речі, щодо паризького адреси компанії. Побачити його можна на цій карті .

Зміна місця написання і способу нанесення номера серії

Іншим разом ми помітили, що способи і місця нанесення серії партії на флакон змінюються, як показано на фотографіях нижче.

Зверніть увагу, що на флаконі зліва номер партії вигравіруваний внизу задньої стінки флакона, а на флаконі справа номер знаходиться там же, але створений він шляхом більш сучасної маркування - лазерної. На одній з ліній під скорочення потрапив гравіровщіка. Технології, Карл!

Також були партії, де номер серії гравировался над «шкірою», як показано на наступній фото:

Арабська в'язь. На нових упаковках пропала напис арабською в'яззю

Швидше за все, це пов'язано з логістикою поставок. Непрямим підтвердженням цього (а може, і прямим) є якраз факт появи-згадки європейської дистрибуції марки, а саме офіційного європейського сайту (creed.eu), про який ми говорили в пункті 2.

Для тих же, хто панічно боїться присутності написів на арабській мові, ми із задоволенням нагадаємо про те, що ринок парфумерії інтернаціональний. І основними мовами в ньому вважаються англійська, французька і арабська, тому що англійська - міжнародна мова, французька - так уже повелося (Париж, мода і все таке), а арабський - мова одного з найбільших парфумерних ринків світу. Особливо якщо мова йде про нишевой парфумерії.

А, якщо у Вас раптом спрацює пряма асоціація, мовляв, арабське - значить, дешеве = підробка, то дозвольте Вам нагадати, що ці самі «дешеві» хлопці будують казково-космічні міста прямо посеред пустелі, вкладаючи в них мільярди нафтодоларів, поліція у них їздить на суперкарі, і, напевно, все модні і парфумерні Будинки, які хочуть продавати свою продукцію багатим шейхам, представлені там в повному обсязі. І так! Ще вони ж купили пару-трійку футбольних клубів англійської Прем'єр-ліги. Бідолахи, ага!

До речі, якщо хочете, можете використовувати штрих-коди, зазначені на картинці, щоб перевірити справжність наших парфумів. Один з таких сервісів можете знайти тут , Або введіть у Google запит «Перевірити штрих-код», наприклад.

заміна пульверизатора

Однією з останніх новинок стала заміна пульверизатора на флаконі 120 мл. Можливо, це станеться і на флаконах інших обсягів, але поки ми зустрічали подібне тільки на «стодвадцатках». Раніше там був логотип Creed (2013 рік і раніше), а зараз його немає. Плюс сам пульверизатор став коротше. Це був 2014 рік. Саме ж останні зміна устрою спрею, стало явним в останніх партіях 2015 року та відображено на фото №3. Логотипу знову немає, але сам спрей став більш монолітний, з широким "коміром" навколо горлечка флакона.

На фото: укорочений спрей без лого партії 2014 року і початку 2015 роки (зліва), спрей з логотипом Creed партії 2013 року і раніше (в центрі) і новітній спрей 2015 роки (праворуч):

Адаптація кришечки флаконах

Трохи змінилося внутрішній устрій кришечки (як наслідок заміни пульверизатора у флаконі 120 мл). Компанії довелося адаптувати кришку так, щоб вона не зісковзувала з нового укороченого спрея.

Поява лазерного гравірування у тестерів

Так, у «Авентус» теж є тестери. І купувати їх дуже навіть вигідно! Раніше єдиною відмінністю флакона тестера від нетестера була відсутність ковпачка, ну і, звичайно, сама коробка. В останніх партіях ми помітили присутність лазерного маркування у верхній задній частині флакона, як показано на фотографіях нижче: духи «Авентус» 120 мл, тестер b в обсязі 75 мл тестер:

Різниця в ціні, географія покупок Creed Aventus + стандартна і додаткова інформація

Бувають люди, яких насторожує різниця в ціні. «Чому в магазині він коштує 7150 грн. за 120 мл, а у вас дешевше !? Це ж Кри-і-ід ?! »- запитують вони. Так, це «Авентус Крід», і його ціна у нас набагато вигідніше, ніж в роздрібних магазинах, навіть зі знижкою в 20% (максимальна знижка в мережах «Брокард», «Бонжур», «Л'Етуаль»)! Якщо коротко, то у нас менше витрат на життєдіяльність фірми, а значить, ми можемо продавати за більш вигідними цінами. Якщо хочете більш розгорнуту відповідь, то можете почитати нашу статтю «Якою має бути ціна на парфуми?» Там все досить докладно описано.

Ми працюємо для всієї України і відправляємо замовлення часом в найвіддаленіші її куточки! Але якщо говорити про «Авентус», то найчастіше у нас роблять покупки кияни, одесити, і дніпропетровці. Київ, Одеса, Дніпропетровськ. Далі йдуть Львів, Харків, Запоріжжя. Раніше активно купували Донецьк і Крим, але сьогодні зі зрозумілих причин цього не відбувається.

Слід пам'ятати, що духи Creed Aventus випускаються в наступних обсягах:

  • 30 ml;
  • 75 ml;
  • 120 ml;
  • 250 ml.

Якщо Вам пропонують, наприклад, флакон об'ємом 125 мл або 50 мл, знайте: це підробка.

Також в лінійку аромату «Авентус» входять:

  • гель для душу, 200 ml;
  • дезодорант-стік, 75 g;
  • мило, 150 g;
  • бальзам після гоління, 75 ml;
  • парфюмированное масло, 75 ml;
  • свічка, 200 g;
  • атомайзер.

Випускаються і тестери парфуму в обсязі 75 мл і 120 мл. Деякі «живі» фото Ви можете побачити нижче:

Бонусом йде сторінка з офіційного сайту, на якій можна побачити авторизовані точки продажів Creed в Україні . Для цього перейдіть вниз і виберіть потрібну країну. Звертаємо Вашу увагу на той факт, що на цій карті вказані тільки Points de vente, тобто «Роздрібні магазини». Контакти дистриб'юторів на сайті, як правило, не вивішують - подібна інформація передається за запитом в службу підтримки і переадресовується на контакт в цікавій для Вас країні.

Також зайдіть на сторінку цього аромату в парфумерної енциклопедії «Фрагрантіка». Уже не перший рік там розгортається справжня битва між цінителями парфуму і їх опонентами. є російськомовна версія , а є англомовна , Ознайомившись з якою, Ви зможете переконатися, що англомовна частина населення також веде жарку полеміку навколо цього парфуму.

Обов'язково відвідайте офіційні сторінки «Авентус» і парфумерного Будинку Creed в мережі Інтернет!

За матеріалами магазину оригінальної парфумерії ParfumeOnline .

Ні ?
І що Ви думаєте?
Зрада ?
Все окей?
Це ж Кри-і-ід ?

Новости