Cторітеллінг: як створювати історії?

  1. Зі статті ви дізнаєтесь:
  2. Чим корисний метод сторітеллінг?
  3. Правила сторітеллінга
  4. структура сторітеллінга
  5. 4 способи як писати сторітеллінг: звідки черпати ідеї?

Історії - частина життя організації. Від них залежить думка клієнтів, співробітників і компаньйонів. Як оволодіти мистецтвом сторітеллінга, читайте в статті.

Зі статті ви дізнаєтесь:

Що таке сторітеллінг?

Сторітеллінг - це розповідь історій. Менеджери, які володіють технікою, успішно керують персоналом, його ефективністю, збільшують кількість клієнтів і партнерів. Але далеко не кожне оповідання приносить користь організації. Явно вигадані і нереалістичні розповіді відштовхують людей, змінюють їхню думку про компанії та менеджері.

Розповідайте історії успіху

Головним інструментом метафоричного впливу рекрутера в ході комунікації вважається Success Story (дослівно - історія успіху). В основі механізму метафоричного впливу лежить феномен проекції. Більшість людей, почувши історію успіху людини, схожого на них і опинився в складній ситуації, «приміряють» ситуацію на себе: «Можливо, і у мене буде так само». Історії успіху дозволяють мотивувати до прийняття рішення на користь компанії і вакансії ...

Що таке сторітеллінг, визначення та основи

Менеджер повинен володіти ідеальним знанням російської мови, щоб застосовувати сторітеллінг в бізнесі. Грамотна усна і письмова мова - половина успіху. Щоб досягти бажаного результату, навчитеся підбирати ресурси для розміщення оповідань, шукати аудиторію. Це можуть бути газети, інтернет-портали, сайти компанії. Приводьте приклади і при особистому спілкуванні з співробітниками, претендентами на посаду, партнерами і клієнтами.

Освоюючи сторітеллінг, приклади історій заучувати, якщо не вмієте імпровізувати. Накопичуйте не тільки позитивні, але і негативні розповіді, які корисні іншим людям. Чим вони цікавіше, тим більше шансів, що їх запам'ятають. Дізнайтеся, як коротко і дохідливо пояснити, чого чекає від співробітника компанія? Розкажіть яскраві історії: мистецтво сторітеллінга . Щоб прочитати статтю, оформите демодоступ в журнал «Директор з персоналу» на 3 дні.

Читайте актуальну інформацію в електронному журналі « Директор з персоналу »:

Чим корисний метод сторітеллінг?

Метод сторітеллінг допомагає менеджеру об'єднувати персонал, адже історії - інструмент розвитку корпоративної культури. Поповніть арсенал позитивними моментами з життя компанії, повчальними історіями. Розповідайте, як розвивалася організація, які труднощі відчувала і як вийшла зі складного становища, наводьте приклади з життя співробітників.

За допомогою сторітеллінга вам вдасться мотивувати персонал , Розвинути почуття причетності. Пишіть або уявляйте публіці навчальні розповіді, які допоможуть освоїти нові способи роботи. Впливає на персонал, стежте за реакцією. При необхідності міняйте лінію поведінки. При грамотному підході ви підвищите рейтинг, спонукаєте поважати себе.

Правила сторітеллінга

Дотримуйтесь правил сторітеллінга, щоб залучати слухача. Застосовуйте техніку якомога частіше, відточуючи майстерність. Усе історії повинні бути доречними, інакше співрозмовник перестане сприймати вас серйозно. Менеджер, постійно розповідає смішні випадки, не завжди користується повагою серед колег.

структура сторітеллінга

Основи сторітеллінга:

  • Інтригуйте. Починайте розповідь з провокації, гучних висловлювань, спірних тверджень. Придумайте заголовок, цікавий аудиторії. Не пишіть і не кажіть банальних речей.
  • Додайте емоцій. Починайте історію з надихаючих моментів, плавно переходите до депресивних деталям, завершуйте її на позитивній ноті. Не тільки виводите людей на емоції, але і показуйте свої.
  • Не нехтуйте фактами. Розповіді в стилі сторітеллінг, просочені лише емоціями, не викликають довіри. Доповнюйте їх фактами, прикладами, висловлюйте особиста думка. Просіть інших висловитися.
  • Використовуйте мову аудиторії. Якщо перед вами люди, які не звикли використовувати терміни, уникайте складних слів у мові. В іншому випадку їм стане нудно слухати вас, так як вони не розуміють половину викладеного.
  • Застосовуйте digital storytelling. Цифрові технології дозволяють переглянути передачу історій, робити їх більш інформативним. Створіть канал на відвідуваному порталі, щоб доносити корисну інформацію до людей. Розвивайтеся самі, просувайте організацію - це допоможе уникнути складнощів з кадрами. При необхідності ви швидко знайдете співробітника з числа передплатників.
  • Не забувайте про деталі. Не кажіть і не пишіть в загальних рисах, заглиблюйтеся в подробиці. Інакше людині складно зрозуміти, що саме він повинен зробити, щоб домогтися таких же результатів.
  • Візуалізують. Якщо перед вами аудиторія, є технічна можливість показувати графічні елементи, не нехтуйте цим. Коли пишете статті сторітеллінг, додавайте ілюстрації, що привертають увагу. Не всі люди добре сприймають інформацію на слух - деяким потрібно бачити зображення.
  • Знайдіть персонажа, що викликає почуття поваги. Нехай людина розповість історію з життя, кар'єри, яка допомогла йому досягти високих результатів в професійному або особистому плані.

Вам не обов'язково застосовувати всі техніки сторітеллінга відразу. Орієнтуйтеся по ситуації, враховуйте особливості аудиторії. Імпровізуйте, якщо помічаєте, що людям не цікаво. Міняйте інтонацію мови, давайте позитивні або негативні емоції. Враховуйте думку інших, навіть якщо воно розходиться з вашим.

Все про історії читайте в « системі Кадри »:

4 способи як писати сторітеллінг: звідки черпати ідеї?

Освоюючи storytelling, менеджери стикаються з тим, що не знають, де брати актуальні історії. Проблема особливо актуальна для молодих фахівців, які нещодавно почали кар'єру. Чи не придумуйте розповіді, черпайте ідеї в зовнішніх джерелах.

Сторітеллінг: як написати або сказати, якщо немає ідей

  • Згадайте з минулого. У кожного є десятки цікавих історій, корисних для інших. Подумайте, що у вашому житті сталося, структуровано викласти думки, щоб вони були зрозумілі.
  • Ведіть спостереження. Щодня відбуваються події, за допомогою яких можна навчати персонал, мотивувати .
  • Попросіть клієнта поділитися історією. Нехай він розповість досвід співпраці з іншою організацією, її співробітниками. Важливо, щоб клієнт перерахував позитивні і негативні моменти.
  • Поспілкуйтеся з співробітниками. Їхні думки скоординують вас, ви зрозумієте, в якому напрямку розвивати події.

Якщо у вас немає часу або бажання на освоєння сторітеллінга, зверніться за допомогою до коуча або впливайте на співробітників іншими способами. Надсилайте їх на семінари, тренінги. Придивіться до колективу - виберіть активіста, готового вивчити основи техніки. Читайте про сторітеллінг, приклади історій в електронному журналі « Директор з персоналу ».

Структуруйте розповіді людей, актуалізується. В ході розмови фіксуйте ключові моменти, не втрачайте важливе. Чи не доповнюйте історії виражено неправдивими даними, які викличуть підозру. Якщо персонал або здобувачі зрозуміють, що ви обманюєте, не стануть використовувати навіть корисний досвід.

висновок

Бенчмаркінг, коучинг, сторітеллінг схожі. Поєднуйте ці прийоми, щоб домогтися результату. Вивчайте психологію, підвищуйте особисту ефективність. Для проведення тренінгів запрошуйте експертів, які вміють працювати з свідомістю людей, навіюванням.

Новости