Дах з сонячних батарей: переваги, пристрій

  1. Як влаштовані сонячні батареї?
  2. Переваги застосування сонячних батарей на даху будівлі:
  3. Використання сонячних батарей на дахах приватних будинків

Дах з сонячних батарей з кожним роком стає все популярнішим Дах з сонячних батарей з кожним роком стає все популярнішим. Установка сонячних батарей на дахах найбільш масштабна в тих місцях, де часто буває сонячна погода.

Власник приватного будинку, який встановив пристрої для отримання енергії з променів сонця, отримує безкоштовний і невичерпне джерело енергії.

До того ж робота сонячних батарей не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Як влаштовані сонячні батареї?

Основу сонячної батареї становить напівпровідниковий фотогенератора, що перетворює енергію променів сонця в постійний електричний струм.

Далі постійний електричний струм за допомогою інвертора перетворюється на змінний. Саме на ньому і працюють вся побутова техніка.

Сонячні панелі висвітлюються нерівномірно через хмарної погоди і зміни часу доби. Тому необхідно використовувати акумулятор, який буде компенсувати вироблювану енергію.

Він буде накопичувати електрику і віддавати його в мережу при відсутності сонця на небі. Для організації нормальної роботи акумулятора застосовується контролер, який стежить за ступенем зарядженості батареї.

Переваги застосування сонячних батарей на даху будівлі:

  • майже невичерпний і безкоштовне джерело енергії;
  • не шкодить навколишньому середовищу;
  • досить просте обслуговування;
  • можна отримувати електроенергію в місцях, де немає централізованих електричних мереж;
  • є можливість комбінувати декількох джерел електроживлення. Іншими словами, в сонячну погоду можна використовувати сонячні батареї, а в хмарну застосовувати звичайний джерело електроенергії;
  • обладнання швидко самооплачується.

Дах з сонячних батарей має такі недоліки:

  • порівняно висока вартість обладнання для отримання енергії;
  • коефіцієнт корисної дії невеликий;

Але з розвитком технологій ці недоліки постійно ліквідіруются.Еслі на південний схил даху встановити сонячні батареї, то вироблення електроенергії здатна досягати триста кіловат в місяць.

Використання сонячних батарей на дахах приватних будинків

Існує два способи монтажу сонячних батарей в будинках:

  • переробити покрівлю;

Багато людей вважають, що покрівля з сонячних батарей - це громіздка і складна конструкцію, яку досить важко встановити.

Але насправді це не так. Існує вид покрівлі, який називається Dow Powerhouse. Він виглядає як звичайна черепиця для покрівлі.

Він виглядає як звичайна черепиця для покрівлі

Вартість цих виробів майже вполовину менше звичайних сонячних панелей, встановлених на дах, і вони ефективніше на десять процентов.Технологія виготовлення полягає в тому, що фотоелектричні елементи вставляють в спеціальну форму, після чого ламінують.

Слід зазначити, що монтаж такої покрівлі майже не відрізняється від виконання звичайних покрівельних робіт.

Переваги цієї технології:

  • економія коштів при монтажі становить близько п'ятдесяти відсотків;
  • зовнішній вигляд будинку залишається колишнім.

Придбати сонячну батарею можна в спеціалізованих магазинах, які торгують тільки якісними виробами.

Якщо необхідна дах на сонячних батареях, то найкраще звернутися в надійну компанію. Тут вам допоможуть вибрати виріб за прийнятною ціною і повністю встановити все необхідне обладнання.

Не потрібно турбуватися щодо того, що у вашій місцевості недостатньо сонячних днів. Адже сонячні панелі працюють досить ефективно навіть коли похмуро. Технології сонячної енергії безперервно удосконалюються і розвиваються.

Сонячні панелі можна встановити на даху або в іншому доступному месте.Рекомендуется встановлювати їх південного боку покрівлі зданія.Виполніть монтаж сонячних батарей не важко. Важливо відзначити, що переробляти дах будинку при цьому не потрібно. Необхідно лише посилити покрівельну конструкцію , Якщо вона не дуже міцна.

Найкращий кут для отримання сонячної енергії в центральних регіонах нашої країни становить 30 - 45 градусов.Не рекомендується виконувати установку обладнання і панелей самостійно, якщо у вас немає необхідних навичок і знань.

Схожі статті :

Як влаштовані сонячні батареї?
Як влаштовані сонячні батареї?

Новости