Далекобійників підбурюють до безладів шахраї і агенти впливу Заходу

Далекоглядні «недальнобойщікі»: яку піну винесла хвиля «протесту на колесах»?

Автор - Оксана Шкода

Обіцяної 30 листопада страйку далекобійників на МКАД не відбулися. Ні, протестувальники не передумали: вони просто перенесли дату «самосуду Платона» на 4 грудня. Якщо, звичайно, до 3 грудня уряд РФ власноруч не стратили своє дитя.

А саме: 29 листопада на мітингу в Ростові-на-Дону протестувальниками було прийнято резолюцію, яку голова міжрегіонального профспілки водіїв-професіоналів Олександр Котов доставив в Москву для передачі президенту, уряду і депутатам Держдуми: якщо до 3 грудня «Платона" не відключать від «штучної вентиляції легенів», далекобійники підуть на Москву. Деякі, правда, вже влаштувалися в її околицях в очікуванні «судного дня».

Популярний нині в Росії «Платон» виявився зовсім не хлопчиком, названим на честь давньогрецького філософа. «Платон» - це російська система стягування плати з вантажівок, що мають дозволену максимальну масу понад 12 тонн. Сама назва є скороченням від словосполучення «плата за тонни». Бажаючим дізнатися докладніше про цю систему - Вікіпедія в допомогу .

Безумовно, далекобійники мають право на протест. «Зазначу, що профспілка водіїв висуває не політичні, а економічні вимоги. Ми не вимагаємо відставки уряду, ми просимо відновити економічну і соціальну безпеку і спокій в країні. Далекобійникам не потрібні перевороти, ми вимагаємо у нашого всенародно обраного Президента навести порядок в країні ... ми - не провокатори, і нам ця громадянська війна не потрібна. Ми просто хочемо спокійно працювати, заробляти своєю працею гроші для своїх сімей і перевозити вантажі, які вкрай необхідні мешканцям нашої країни », - заявив Олександр Котов.

Мабуть, на його слова ми і будемо орієнтуватися. А тому проаналізуємо: хто на гребені «антіплатоновской хвилі» різко змінив своє амплуа і став далекобійником, у якого «все життя дивляться в ніч втомлені очі»? Хто є ця «піна», що змиває раціональні зерна протесту?

Отже, «Лідером колони з 500 вантажівок» і координатором «протестуючих далекобійників» в Пітері виступає якийсь Сергій Гуляєв. 53-річний «співчуваючий» ніколи не був далекобійником і має досить смутні пізнання в тонкощах автоперевезень. А ось дечому іншому Гуляєв навчений. Полюбопитствуем про даний суб'єкт у блогера .

У грудні 2002 року він обраний в Законодавчі збори СПб за списком Союзу правих сил, де членствовал в Демократичній фракції (УПС + «Яблуко»). У травні 2005 р виступив співзасновником Об'єднаного громадянського фронту Гаррі Каспарова. У лютому 2006-го обраний членом його Федеральної ради. У 2007 р - кандидат в депутати пітерського Закса від партії «Яблуко». У червні 2007 р Гуляєв разом з Олексієм Навальним став співзасновником і співголовою націонал-демократичного руху «Народ». У жовтні 2007 року він підтримав висунення Каспарова в президенти. У 2007-2011 р.р. - один з головних організаторів пітерських «Маршів незгодних». З 2008 р представляє в СПб оранжістское рух «Товариство ініціативних громадян Росії» ( «ТИГР»). У березні 2010 р - один з підписантів звернення « Путін повинен піти ». Співпрацював з Російським народно-демократичним союзом Касьянова, Національно-демократичним альянсом Шіропаева і Лазаренко, вступив в РПР-ПАРНАС. У 2015 г. - кандидат в губернатори Ленінградської області від Касьяновська-яшінского ПАРНАС за підтримки «Відкритої Росії» Ходорковського з програмою «Иначе» ( «Європейський вибір для Ленінградської області»). Гуляєв захоплений українським «Евромайданом», «героями» УПА, АТО і призначенням Саакашвілі губернатором Одеської області.

«На нас - на Санкт-Петербург - зараз орієнтуються далекобійники по всій країні. Якщо ми сьогодні не зможемо донести свої вимоги до міністра Соколова, все завтра ж поїдуть колонами на Москву », - загрожує новоспечений« шофер ».

Ще один з організаторів акцій протесту далекобійників в Санкт-Петербурзі - Олександр Расторгуєв. Він - голова регіонального відділення партії «Парнас» і керівник петербурзького відділення «ТИГР». Може бути, Расторгуєв - далекобійник, у вільний від рейсів час займається партійною діяльністю? На жаль, немає: фури даний «координатор» спостерігає тільки з вікон своєї іномарки.

На жаль, немає: фури даний «координатор» спостерігає тільки з вікон своєї іномарки

Але не мужиками єдиними ... Є місце «на гребені» і для жінок. Наприклад, «далекобійниця» Катя Петрова, уродженка Єкатеринбурга, в акурат до «придушення Платона» повернулася з місячного турне по США, яке оплачував держдеп США. До слова, з 2009 року Катерина є позаштатним кореспондентом «Радіо Свобода» в Свердловській області, а в січні поточного року увійшла в центральний комітет партії Навального «Партія прогресу».

До слова, з 2009 року Катерина є позаштатним кореспондентом «Радіо Свобода» в Свердловській області, а в січні поточного року увійшла в центральний комітет партії Навального «Партія прогресу»

В ході поїздки в США «далекобійниця» Петрова зустрілася біля каси держдепу з одним - земляком з Єкатеринбурга, про що повідомила в Мережі. Земляк виявився геєм і прихильником убитого Нємцова.

Земляк виявився геєм і прихильником убитого Нємцова

А ось і ще один «далекобійник» з Єкатеринбурга попався: на вересневому мітингу цей хлопчина скандував в центрі міста «Слава Україні-героям слава!». На фотографіях «шофер» позує на місці загибелі Нємцова з прапором «уральської республіки», укропской «вилкою» і з проханням «пощадите болотних».

На фотографіях «шофер» позує на місці загибелі Нємцова з прапором «уральської республіки», укропской «вилкою» і з проханням «пощадите болотних»

Мучать сумніви: звідки в протестній акції «шоферюги» взялися такі дивні гламурні кадри? Чи не на трасі ж їх далекобійники підібрали ?! Чи не занадто багато «навальних», перекваліфікувалися в шоферів, яким від фур потрібні лише покришки для здійснення блакитної мрії Льоші-блогера? Відповіді на ці запитання очевидні ...

А тепер ознайомимося з думкою громадськості.

«Ось виродки, як спритно сідлають будь-яку потенційну можливість реального протесту! Це не виключає питань по «Платону» і особливо по своєчасності його введення - могли б тестувати ще й тестувати, але - ні, не допив, сервера лягають, черги по 3 доби, все, як завжди, і бонусом - карт-бланш ліберопам, прям, сам заїхав і благословив! », - пише в соцмережі Олександр Башун.

«Дальнобой хотів прокачати свої багато в чому справедливі вимоги, до яких пріслюнілась ліберастичними шваль, якій глибоко наплювати на їхні проблеми, їм просто потрібна« майданчик »для засвічення своєї« солідарності »! Адже ні для кого не секрет, що правовий свавілля чиновників зашкалює !!! Просто не можна до добрих починань підпускати таких діячів антиросійської орієнтації, як Навальний і іже з ним - вони все зіпсують в своїх інтересах! », - зазначає в Facebook Геннадій Семенов.

«Справжня причина невдоволення далекобійників - ліквідація чорного ринку. З огляду на, що і оплата проїзду, і прозорість бізнесу наповнюють скарбницю, протест - антидержавний. Саме тому його з таким завзяттям розпалюють агенти впливу США і вороги народу з «Партії прогресу», РПР-Парнас та ін. А враховуючи, що зараз практично військова ситуація, спроба блокування ставки командування повинна бути розцінена як державна зрада і жорстко придушена і покарана » , - цитує думку директора транспортної компанії блогер з Єкатеринбурга Ілля Білоус. Він же публікує на своїй сторінці листівки, які «ліберали роздають далекобійникам, в яких нагадують далекобійникам, чому протестують далекобійники».

Він же публікує на своїй сторінці листівки, які «ліберали роздають далекобійникам, в яких нагадують далекобійникам, чому протестують далекобійники»

«Суть цих протестів проти« Платона »зовсім не в тому, що дальнобоя будуть платити якісь копійки (півтора рубля з 40-тонною фури за кілометр - це реально копійки на тлі їх ставки за перевіз), а в тому, що« Платон »змушує враховувати рейси. А рейси ліві за чорний нал, податки з них не плачені - і таких рейсів дуже багато. Ось через що автопідприємства вигнали своїх найманих водив на «страйк» - хоча вже кому-кому, а найманим водилам зміна податкових ставок має бути до фені. Більше того - це взагалі класика жанру: Чилі часів Альєнде, коли таких же точно водив США кинули на страйки проти режиму соціалістів. Ти ба - податки вони захотіли збирати. Соціальну справедливість захотіли ... », - вважає блогер Fasterbaster .

«Опублікований так званий« Маніфест далекобійників ». Він включає в себе вимоги відсторонення від посади Медведєва, Чемезова, Роттенберг тощо., Заклад на згаданих осіб кримінальних справ, а також: скасування вагового контролю для великовантажних (5 і більше тонн) автомобілів; скасування транспортного податку для великовантажних автомобілів; обмеження зростання цін на бензин і дизельне паливо. Вимагають гарантувати зростання на 0% за 5 років. Як ви можете помітити, жоден з цих пунктів не стосується власне водіїв - він стосується виключно бізнесу керівників транспортних компаній.

Це як якщо б прибиральниці "Ростелекома" застрайкували, вимагаючи продати контрольний пакет акцій цього самого "Ростелекома" Каспаришеву або Овального. Наводить на деякі думки. Дивно, що не вимагають безкоштовно кожному водію по тягачу «Вольво» або «Мерседес» з люксової кабіною. Це було б в логіці інших «вимог», але ближче до інтересів водіїв », - таку думку публікує сайт .

І, як і багато в Інтернеті, посилається на досвід Чилі, коли для зняття Альєнде американцями був куплений профспілка водіїв вантажівок. «Тоді спрацювало - ось і тепер вийняли старі мануали. Однак, тоді методички писали місцеві профспілкові працівники, а чилійські водії їх, як мінімум, читали, а, може, навіть в чомусь і підтримували. Тому і спрацювало. А тут від імені «далекобійної бидла» (так-так, саме так наші опозиціонери називають водіїв) просто публікують переклад з англійської, зроблений гуглом », - пише topru.org

джерело

Розкрито справжня причина повстання далекобійників

Автор - Анатолій Лантів

Для початку давайте дізнаємося і запам'ятаємо вартісну оцінку ринку перевезень.

Для початку давайте дізнаємося і запам'ятаємо вартісну оцінку ринку перевезень

Для цього є дані «Симпл-Аналітікс» і «АТІ». У 2013 році обсяг ринку - приблизно 900 мільярдів рублів. Додамо до цього всі кризи і санкції, весняний обвал ринку задовго до будь-яких «Платонов» і розуміємо - в цьому році нас очікує приблизний обсяг в 600 мільярдів рублів. А тепер дивимося розклад по ємності ринку в кожному з федеральних округів.

Вгадайте найменший, практично нульовий по ємності ринок? Північний Кавказ! Де тижнем раніше голосніше і найстрашніше голосили «далекобійники». Як же так вийшло, що від самого незначного по ємності ринку доноситься найлютіший по гучності крик? А дуже просто. Справа не в ємності, справа в нахабства. Там «дальнобоя» настільки самовпевнені хлопці, що вивели в тен ь НЕ тридцять, і навіть не п'ятдесят, а відсотків приблизно так 97 всіх угод. Тому точну ємність їхнього ринку підрахувати неможливо.

До всього вже сказаного про колись «повсталий Дагестан» залишається тільки додати, що дагестанська фура (вже вибачте, з пісні слів не викинути) на трасі така ж частина фольклору як «шахід-таксі» для міських жителів. Машини ці як правило в жахливому стані, дико перевантажені, їздять зигзагами, при підйомі в гору глухнуть на половині шляху. Єдиний принцип їх існування - заплатити якомога менше, отримавши якомога більше.

Що ж стосується далекобійників в загальному.

Була група прямої дії. Ті водії які виступали на мітингах, забивали трасу «равликами» і взагалі були публічними виразниками невдоволення. Їх простіше і краще за все називати «торбинками» - це або люди прямо від Котова, або люди, пов'язані з Котовим і на нього орієнтовані, або люди натхненні прикладом Котова.

Друга частина, куди більш численна і сувора - це зовсім звичайні далекобійники, прихильники пасивного опору, а конкретно - оборонної страйку.

А тепер дивимося, що нам Котов розповідає в одному з ранніх інтерв'ю , Де він поки ще «лідер про тісто». І таким чином найперший міф, ніби вантажі возити нікому, тому що нерентабельно, розбивається до чортової бабусі: багато, виявляється, готових і здатних працювати - і за новими тарифами, і за новими правилами. І цілком спокійно при цьому жити. Просто цим людям не дають працювати їх же добрі колеги. «Якщо ми не їдемо в рейс, значить і ти не поїдеш». Історія про те, що дороги спорожніють, бо працювати нікому, а працювати нікому бо нові правила «перетворюють вільних водіїв у вошиву злидні» - брехня.

Друга історія, нібито водії стоять не тільки за себе, але і за весь народ, оскільки їм совість заважає піднімати розцінки. Адже, якщо подорожчають водії, значить подорожчають і товари, взагалі «все навколо подорожчає і все це заради якогось Ротенберга».

А тепер читаємо, як Котова зрізає навіть журналіст «Свободи» питанням: що, ну ось же знизили тарифи, зменшили штрафи, ви все одно незадоволені? А у відповідь «сьогодні знизили, завтра знову підвищать, тому надійніше боротися за повне скасування цього нещастя».

Справа-то виявляється не в тарифах! А в тому, що «на вільних вовків далекобійників намагаються собачий нашийник начепити». Тримати їх на повідку, бачте і «антиконституційно відстежувати всі їх переміщення».

Тільки незрозуміло, до чого тут «страждання пограбованої Роттенберг пенсіонерки» - якщо на пенсіонерку дальнобоя більш-менш чхати. Та й тарифи для них не проблема, а проблема в загальній системі реєстрації, обліку і контролю. Якої приписуються абсолютно демонічні властивості - хоча в «Платона» немає даних ні про вантаж, ні про вагу, взагалі ні про що. Він тільки про дороги - скільки кілометрів проїхав і скільки з тебе належить.

І реальні інтереси «далекобійників» прекрасно проговорюються на відповідних форумах. Страйком вирішують один з двох питань. Справа в тому, що згідно із законом дорожній збір зобов'язаний вносити водій, причому, до того, як вичавити на трасу, а не після.

Оскільки люди працюють в сірій зоні, безпосередньо з вантажовідправником майже ніхто не контачить. Є спеціальні фірми - «прошарку». Вони ж «експедитори», за фактом диспетчери, які ні за що відповідальності не несуть і нікому нічого не гарантують.

Навіщо вони потрібні в такому випадку? Це - найцікавіша історія.

Справа в тому, що водій, як індивідуальний підприємець, працює по полегшеної системі оподаткування. Саме тому в Платона немає ПДВ . А вантажовідправник найчастіше юридична особа, що працює з ПДВ. І диспетчер - теж з ПДВ.

Тільки для того він і потрібен - укласти договір з ПДВ, уможливити повернення цього ПДВ. Потім взяти гроші, відмити їх через одноденку (щоб ніякого ПДВ до них вже не липнуло) і чорним налом розрахуватися з водієм. Комісійні посередника можуть запросто бути і 50%, і 70%. Водій ніколи точно не знає, скільки йому насправді платять за перевіз.

На всіх цих повернення, махінаціях та інших маніпуляціях з ПДВ робляться колосальні гроші. Але це тільки один можливий випадок.

Друге питання - практика так званих подвійних витрат. Коли вантажовідправник і вантажоодержувач крутяться-вертяться по документам, і виходить в результаті «відправник заплатив, щоб вантаж відправити, але одержувач теж заплатив, щоб його отримати». І кожен нібито поніс на цьому істотні витрати.

Махінацій взагалі безліч, все залежить від конкретного експедитора. Але особливо порочної ця система стає, коли водій починає з експедитором дружити. Рідко але мітко. Водій з чого живе? Прийняв вантаж, вивантажив, отримав гроші пішов є пельмені ?

Ні. Схем безліч.

По-перше, дорога вона адже в два кінця - ще й повернутися треба. Тому на зворотну дорогу водії постійно шукають «попутний вантаж», щоб даремно паливо не палити, і часто погоджуються на абсолютно смішні контракти. Це ж «побочки»!

По-друге, є така штука, як попутний вантаж. Якщо місце в кузові є, можна довантажити його попутної якийсь халтурою. Практика догрузов взагалі сильно поширена. Деякі цілі фури одних тільки «догрузов» і женуть.

А раніше-то взагалі була лафа, за скромну мзду даішникам можна було катати перевантажені фури, в два або три рази більше розумного ваги! Лафу скасували відносно недавно, це був перший етап дорожньої реформи - сильні штрафи за перевантаження. Платон - другий етап.

Ось тут особливо завили дагестанці, які без перевантажень взагалі не їздили. І в кожному випадку далекобійники піднімали дивний крик про «розорення, удушення», а ще «сотні тисяч залишаться без роботи», «інфляція заскачет». І кожен раз, Пошумівши, роз'їжджалися по складах.

Але кому «Платон» дійсно по-справжньому вигідний?

Так великим перевізникам ж, які працюють за системою єдиного оподаткування або як вона називається. Чому він вигідний - в сенсі конкурентної переваги?

Великим перевізникам, у яких є оборотний капітал на передоплату «Платона» і які, діючи за єдиною системою оподаткування, мають право проводити це по своїй бухгалтерії як «витрата». Що логічно.

А чому ВІН НЕ Вигідний дальнобоя? Елементарно - знижує можливості і зручність демпінгу стосовно великим перевізникам, і одночасно сильно спрощує демпінг знизу. Щоб один водій отримав перевагу перед іншим, йому тільки взяти на себе дорожні витрати. Які вантажовідправник напевно ще внесе на ПДВ і цей ПДВ з них поверне цілком благополучно.

тепер знову читаємо :

«У нас існує група посередників. На сленгу нашому це називається «табуретка». Вкрай рідко це сірі фірми, білих фірм взагалі не існує, майже завжди це повністю чорні фірми. Їх основне завдання перевести в готівку гроші. І піти від ПДВ . ПДВ ніхто не платить. У них різниця між тими грошима, які до них приходять від власників вантажів, і тими грошима, які потрапляють в кабіну водія, - в середньому 50%.

Чому їх називають табуретками? Тому що за душею нічого немає, відповідальності ніякої, «табуретці» досить поміняти сім-карту, і вона тепер нова, біла і «пухнаста». Буває і набагато більше, ніж 50% крадеться. Водіям обіцяють 40 рублів за годину за вимушений простій, а власник вантажу платить 250 рублів на годину. Розумієте різницю? Створити правильні схеми можна. Легально перевозити вантажі можна. Що найприкріше, не хочуть самі водії, які працюють за сірими схемами ».

Так це ж наш незабутній і шановний лідер протесту Котов пояснює чотири роки тому, як чарівний внутрішній світ на трасі влаштований. Зараз він влаштований трохи інакше тільки в тому сенсі, що сильно урізали всяку вольницю. Власне, все чого домагається уряд - це дійсно зробити все чорні схеми максимально нерентабельними на користь законних операторів ринку.

Або ось ще:

«Як правило,« Експедитори »складаються з 1-5 чоловік, які пішли з базових підприємств на вільні хліби, що прихопили з собою базу перевізників і клієнтів, форми договорів і заявок, і навчилися найпростішим знань пошуку машин під наявний замовлення. Поняття відповідальності, як і знання законодавства, у більшості таких експедиторів практично відсутня або є лише видимістю. При всіх зовнішніх атрибутах (договори, заявки, невеликий офіс, досвід роботи і PR) реально ніхто і ні за що в подібних компаніях не відповідає. У середовищі перевізників вони орієнтуються в основному на приватних підприємців, що мають максимально низькі розцінки і працюють в тіньовій економіці. Зрозуміло, що для керівництва замовника інформація про якість і надійність послуг таких експедиторів буде щільно прикрита «відкатами».

Ось вони, лапочки! І ніхто, жодна людина про них навіть не заїкнеться. Тобто по «дорожнім» формами йде шурхіт, але хто читає ті форуми?

Дивіться самі: якщо вірити лібералам, то уряд «задавило дальнобоев поборами» і з кожним новим побором і обмеженням неминуче настане розорення і зупинка траси! Але всякий раз виходить, що вантажівки як каталися, так і катаються, хоча їх п'ять разів розорили вже.

Тобто транспортний податок, акциз на паливо, тахометри, обмеження на довжину автопоїзда, обмеження по в'їзду на МКАД, заборона перевантажень. І всякий раз дальнобоя збираються бешкетувати як ніби останній раз перед неминучою смертю - але всякий раз залишаються живі.

Так чому кожен раз обіцяють революцію і трагедію, але всякий раз вона відкладається?

Їх виступи принципово несистемні виключно по тій простій причині, що далекобійники працюють поза правовим полем. Що вони можуть зробити з «чорної касою» - в суд подати, чи що? З метою захисту прав - будь прав? Права бути піратами асфальтових морів? Немає такої правової норми в наших кодексах. Тому все, на що вони можуть розраховувати, це нагнати якомога густіше емоцій і зарядити їх на максимальній гучності. І всякий раз лякати, що без Апокаліпсису не обійдеться

У чому сенс страйку? Він двоякий.

Скасують Платона - дальнобоя добре. Тим самим середній водила залишиться саме середнім. У нього будуть переваги і перед великими фірмами, і перед дармовозамі. І головне залишиться недоторканою сіра економічна зона з експедиторами.

А не скасують «Платон» ... Значить, не скасують. Страйк є сигнал замовникам і посередникам, що сума дорожнього збору їхня турбота, що на трасі працювати за новими правилами, а з експедиторами. За старим нікому не цікаво. Грубо кажучи, що суми повинні рости.

Отже. Загальний обсяг ринку: по реалістичними прогнозами 600 мільярдів, за оптимістичними як в хорошому минулому, приблизно 900 мільярдів.

У розрахунку збору узятий пробіг 12-тонника в розмірі 85000 км на рік. А реальний пробіг з «лівими» - 100 000 - 150 000 км в рік. Тобто з перевізників буде взято не 50 млрд. Рублів, як заявлено, а 550-820 млрд. Рублів

Ми отримуємо суму збору, що дорівнює загальній вартості ринку! Причому, ринок залишається цілком живий і дієздатний. Залишається тільки уявити, скільки там насправді грошей.

Ні, зрозуміло, що можуть відповісти - це все буде компенсуватися через інфляцію, зростання тарифів та інше. З одного рубля можна накувати десять рублів, але сумарна їх цінність все одно буде - один рубль.

Власне, це вам така вакцина - щоб на слово «обурені далекобійники» читачі не представляли бідолах-водив, змучений шаленою бубликом під вічне «третя життя за кермом, три століття без сну».

джерело

Платонічна нелюбов далекобійників

Автор - Євген Шульц

Багатьох, кого цікавить проблема протестів проти системи «Платон», повинна рано чи пізно відвідати думка: а чого далекобійники-то так незадоволені? Ні, правда ... Ну, по уму-то, яка їм різниця, скільки з них будуть дерти - вони надають послугу з транспортування. У послуги є вартість. Вона складається із зарплати водія, експлуатації автомобіля, палива, податків, зборів і т.п. Ну ось додасться ще один збір ... У чому проблема збільшити вартість послуги, як роблять всі комерсанти? Не треба ж себе обманювати, що податки платять продавці - податки, в результаті, платять покупці, бо вартість всіх зборів і поборів швидко виявляється в ціні товару або послуги.

Чесно скажу, я мало вірю в альтруїзм не тільки далекобійників, але і будь-кого іншого ... Тому не вірю в турботу далекобійників про те, що подорожчає морква, цвяхи, телевізори, курячі стегенця або що-небудь інше, що перевозиться фурами. Більш того, упевнений, вони без проблем готові підняти ціни на транспортування. Ну, вибачте ось. Не бачу якихось особливих духовних якостей дальнобоев, в порівнянні з таксистами, наприклад. А таксисти деруть ціну при будь-якому зручному випадку ... Що заважає робити це дальнобоя? У разі ж перевезення вантажу фурами вартість товару за рахунок навіть 3 рублів за км підвищиться не так вже й сильно ... якщо поділити це на кількість перевезеного товару, а фура все-таки перевозить його чимало. Так що справа, мабуть, не в цьому. А у чому?

А справа, мабуть, в тому, що застосування системи «Платон», повністю розкриває діяльність вантажоперевізника. Що, в свою чергу, практично виключає можливість відходу від податків. І ось це ось уже серйозна загроза для добробуту, якщо припустити, що раніше дальнобоя щось не доплачували в податкову службу. А «мудрі» податкові правила у нас такі, що рідкісний малий підприємець зможе робити все по закону і не вилетіти в трубу.

Я б, до речі, не особливо сподівався, що і великі компанії роблять все в білу. Просто там інші масштаби, інші можливості «повирішувати» питання, штат юристів, які так все обставлять, що держава ще й має залишиться ... Хоча я б не переоцінював боязнь це фактора. Маршрут все одно не розповість справжню вартість доставки, але фактор такий є ... Узагальнюючи: з'являється нова ступінь контролю, яку можна явно використовувати на шкоду (як за законом, так і по беззаконню). Ось цього-то в існуючих реаліях і побоюються далекобійники - тотального контролю їх діяльності з боку монополій.

Фактор подорожчання транспортування теж працює. Просто трохи не так, як багато хто думає. Нагадаю, що у нас в країні (сюрприз!) Не всі багаті. І для обслуговування інтересів небагатих підприємців, які таки змушені рахувати гроші, на відміну від придворних комерсантів, існує величезна ніша малобюджетних вантажоперевізників. Так ось ці вантажоперевізники теоретично можуть звичайно підняти ціни, але проблема в тому, що їх клієнти собі цього не можуть дозволити!

Підсумок простий: будуть руйнуватися цілі пласти малого і середнього бізнесу. Але ж, з точки зору держави, головна заслуга малого бізнесу навіть не в податках ... Головне в їх діяльності то, що вони самі себе годують і, чесно кажучи, нічого не просять від держави, крім зрозумілих передбачуваних правил і спокою.

Куди підуть розорені дальнобоя? Куди підуть розорені підприємці, яким просто не по кишені буде може і більше кращий (с), але вже недоступний транспортний сервіс? Варіантів кілька - або в кабалу до тих же самим монополіям, які витіснять їх з ринку як самостійних суб'єктів і будуть експлуатувати вже як рабів, або дорога за межу бідності, або шлях у щось зовсім незаконне. Реальність така, що навряд чи дальнобоя Дагестану зможуть знайти собі якусь іншу роботу ... У них просто не буде можливості змінити професію. Куди їх штовхають? В чиї обійми?

... Дехто явно відірвався від життя і сильно квапить події, підганяли власної жадібністю. Поспішати потрібно не кваплячись. Подібні «Платону» транспортні революції в масштабах всієї країни можуть закінчитися далеко не так райдужно, як прогнозують лобісти цієї системи ...

Задайте собі питання: далекобійники сильно схожі на олігархів? Ну, покажіть мені їх палаци, бентлі, наложниць ... Де все це? Цього нема. Це є у деяких власників великих транспортних компаній, які як раз не беруть участь в протестах проти «Платона». Зауважте. Бідні страйкують, багатим все дарма!

Це дуже важливо ... варто звичайно серйозніше розібратися, щоб обгрунтувати все викладки на цифрах, але є думка, що, як і в багатьох інших областях, відбувається неприпустима ступінь монополізації ринку. Знищується малий і середній бізнес на догоду монополіям або трестам. Запас міцності монополій такий, що в принципі, вони можуть подемпінговать так, що взагалі знищать будь-яких своїх конкурентів. Добре? Ні. В даному випадку, будуть стерті з лиця землі не просто окремі конкуренти, а конкуренція в принципі. А після знищення конкуренції - монополія завжди накрутить ціни і буде диктувати свої умови всім - і споживачам, і власним робочим. Завжди. Це закон похлеще закону земного тяжіння.

А чому ж так виходить, що наші реалії такі, що знищується все, що не входить в глобальні монополії і трести? Причому, як неписьменною податковою політикою держави, так і конкретними заходами адміністративного характеру, суміщеними з пресингом деньгообладающіх панів ... Це простий наслідок зрощування комерційних діячів з адміністративними ресурсами. Ті, хто має доступ до тіла і ресурсів комерсанти, силою держави знищують конкуренцію. Це дуже погано.

Це дуже погано

Є природний спосіб утворення монополій, але навіть такі монополії необхідно негайно брати під контроль після захоплення певної частки ринку. У нас все навпаки. Антимонопольне законодавство практично не працює, а в реальності навпаки, кожна зв'язка чиновник-комерсант створює монстрів комерційного спрямування з адміністративним ресурсом, що працюють на цього монстра. В останні роки, цей процес лякаюче прискорився ...

Що в підсумку для простих роботяг? Робота за жебрацьку зарплату при надприбутки власників монополії. Історія стара як світ. Так, є завдання з боку держави. Ринок справа така - без регулювання він перетворюється в базар. Все крайності мають свої проблеми:

- Монополії можуть забезпечити однаковість, стандартизированность послуг, але виникає неприпустима ступінь залежності від настроїв власника монополії. У разі, якщо керує такою монополією розумний, нежадібна, налаштований на загальне благо людей, результат швидше за все буде хорошим. Але ви самі в це вірите? Так, бувають винятки, але життя швидко ставить все на свої місця.

- Протилежність монополії - ринок в чистому вигляді, вкрай важко змусити дати необхідний рівень якості і безпеки, плюс постійна волатильність, ймовірність комерційних воєн за побудову ... монополії. Адже це те, до чого прагне будь-комерсант.

Але навіщо кидатися в крайнощі? Можна підходити і виважено регулювати будь-який ринок з боку держави. За однієї умови. Якщо держава де-факто не є агентом одного з гравців. А у нас таке є майже скрізь.

Коротше, побоювання широких верств далекобійників не просто в якихось там збитки ... повторюю, що всі збитки в результаті перенесуть на ціну послуги. Небезпека для них інша і більш серйозна - повне знищення диктатом монополій, зрощених з адміністративним ресурсом. У підсумку, хоч і небагаті, але відносно вільні далекобійники ризикують перетворитися в видатковий матеріал - напіврабів, який навіть в принципі не має шансів на процвітання.

Ну і все посилюється обурливим збоченням принципу приватно-державного партнерства, невірної комунікацією з цільовою аудиторією і вкрай невдалою економічною кон'юнктурою.

З внутрішньополітичної точки зору поточна ситуація ускладнюється тим, що дуже добре лягає на руку противникам не тільки існуючої влади, а й відвертим ненависникам російської державності. Вони неодмінно спробують вичавити з такої ситуації максимум вигод для себе, що означає величезні втрати для авторитету влади і России в цілому. Однак засуджуючи їх, потрібно завжди пам'ятати, що вони лише скористалися подачею ...

Узагальнюючи, можна зробити висновок: зараз йде черговий етап трансформації соціально-економічної моделі нашої держави. Поки ми зробили крен в сторону жахливого конгломерату комерційної монополії та адміністративного ресурсу держави. Будь-які вигоди (наприклад, швидкий старт процесів) будуть нівельовані повністю в самому недалекому майбутньому, як в чисто економічному сенсі, так і в політичному - подібні освіти завжди будуть невичерпним джерелом соціальних проблем і роздратування населення.

джерело

Глава Росавтодора - про «Платон». Звернення до далекобійникам!

Більш детальну и різноманітну інформацію про події, что відбуваються в России, на Україні и в других странах Нашої прекрасної планети, можна отріматі на Інтернет-конференціях, Постійно проводяться на сайті «Ключі Пізнання» . Все Конференції - відкриті и абсолютно безплатні. Запрошуємо всех прокідаються и цікавляться ...

Далекоглядні «недальнобойщікі»: яку піну винесла хвиля «протесту на колесах»?
А тому проаналізуємо: хто на гребені «антіплатоновской хвилі» різко змінив своє амплуа і став далекобійником, у якого «все життя дивляться в ніч втомлені очі»?
Може бути, Расторгуєв - далекобійник, у вільний від рейсів час займається партійною діяльністю?
Мучать сумніви: звідки в протестній акції «шоферюги» взялися такі дивні гламурні кадри?
Чи не на трасі ж їх далекобійники підібрали ?
Чи не занадто багато «навальних», перекваліфікувалися в шоферів, яким від фур потрібні лише покришки для здійснення блакитної мрії Льоші-блогера?
Вгадайте найменший, практично нульовий по ємності ринок?
Як же так вийшло, що від самого незначного по ємності ринку доноситься найлютіший по гучності крик?
А тепер читаємо, як Котова зрізає навіть журналіст «Свободи» питанням: що, ну ось же знизили тарифи, зменшили штрафи, ви все одно незадоволені?
Навіщо вони потрібні в такому випадку?

Новости