Де в Барселоні купити хамон? на порталі Паблік Тревел Череповець

Де в Барселоні купити хамон?

Якщо спробувати знайти продукт, який символізує всю іспанську гастрономію, то, без сумніву, кожен скаже, що це іберійський хамон.

Де в Барселоні купити хамон?

І, хоча багато хто говорить, що вони добре розбираються в хамоні, але, щоб вони не говорили, лише далеко не всі знають, скільки турботи і уваги потрібно, щоб приготувати справжній іберіскій хамон. Тому Енріке Томас і вирішив створити простір, в якому можна буде пізнати всю історію, культуру і процес виробництва найголовнішого кулінарної спадщини Іспанії.

Де в Барселоні купити хамон?

Музей Jamón Experience незабаром відкриється в самому серці вулиці Ла Рамбла, де також розташовані такі пам'ятки, як Мозаїка Міро, Лісео, ринок Букер, Палац Вірреіни, Центр Мистецтва Санта Моніки.

За сувенірами раджу приїжджати на площу Каталонії і йти в будь-яку сторону - сувенірні лавки будуть всюди, але найбільше, звичайно, на Ла Рамбла - головної туристичної вулиці, схожою на московський Арбат. Ціни там досить низькі, за велику кількість покупок зроблять знижку. Є хороші футбольне магазини, де можна купити всю атрибутику футбольного клубу Барселони і чудові ларьки з солодощами, є великі льодяники і найдешевший турон - місцеве ласощі з горіхів. Тут же розташувався найстаріший ринок міста, на ньому за хорошу ціну можна купити хомонію, фрукти та місцеві сири. А ось за магнітами дійдіть до кінця Ла Рамбла, в порт. Там сидять араби і негри, які прямо на землі, розклавши магніти на ганчірку, продають їх за 1 євро, дешевше не знайти.

Архітектор проекту Дані Фрейхес розмістив музей хамона площею 2000 квадратних метрів на трьох поверхах і тим самим спростив його для відвідування. На нижньому поверсі відвідувачам пропонується інтерактивний тур, який розкриє всі тонкощі і секрети хамона.

Де в Барселоні купити хамон?

Після закінчення маршруту можна буде купити сам продукт в магазині. На першому поверсі - простір, присвячене дегустації хамона з шикарним виглядом на вулицю Ла Рамбла.

Про хамоні написано багато. Скажу лише, що я його не зрозумів. Ні смаку, ні різниці між хамоном Іберіко за 200 євро і хамоном серрано за 35. Якщо коротко про Хамон: хамон - в'ялений окіст (задня нога свині від копита до тазостегнового суглоба). Ці ноги в Іспанії висять всюди: в ресторанах, в магазинах, в м'ясних крамницях на вулиці. Класифікація в спрощеному вигляді виглядає так: хамон з ноги білої свині називається «серрано», а з чорної свині іберійської породи - «Іберіко». З білої - дешевий, з чорної - дорогий. Далі хамон класифікується за раціону свині, якій за життя належала нога: найдорожчий «де бейота» - це коли свиню годували жолудями і травою (в ідеалі останні два місяці життя навіть пускали на поле, де ростуть трюфеля), «де ресебо» дешевше - це коли свиня їла жолуді, траву, але іноді в останні місяці життя не цуралася і зерном, «де себо» - це коли свиня їла все підряд. В результаті: найсмачніший і цінний - хамон іберіко де бейота. Хамон нарізають дуже тонкими скибочками, не товще міліметра, або маленькими кубиками, якщо додають в салат або макарони. Їдять його просто так, з хлібом, в салаті або обернувши навколо шматочка дині. В Іспанії проводяться чемпіонати по нарізування хамона, а його якість і відповідність стандартам перевіряється державними органами. У 2001 році король видав указ, законодавчо закріпив вироблені століттями стандарти. Спробувавши хамон, мій приятель сказав, що у його бабусі в селі було смачніше. Проте, спробувати хамон треба хоча б для того, щоб сказати: «плавали - знаємо». Я привіз нарізаний в вакуумі Іберіко де бейота 4 євро за три скибочки в якості сувенірів для друзів і родичів за принципом: 1 євро за продукт і 3 за історію про свиню, яка правильно харчувалася і вела здоровий спосіб життя.

Вся структура цього закладу продумана до найменших деталей, щоб відвідувач міг дізнатися все про хамоні і наостанок насолодитися цим чудовим продуктом. Екскурсія вартістю 19 євро за Jamón Experience включає всі зали і закінчується дегустацією чотирьох видів хамона. Щорічно в Jamón Experience очікується 100 мільйонів шанувальників хамона. Архітектор Дані Фрейхас помітив, що головним завданням проекту є донести до споживача, що хамон - це не просто іспанська гастрономічний фольклор, а набагато більше.

Де в Барселоні купити хамон?

Інтерактивний тур через 3D проекції пояснює процес приготування цієї страви, а віртуальний гід розповідає відвідувачам про всі деталі цього типового для іспанської кухні страви. Маршрут починається за столом ресторану, в якому відвідувач замовляє тарілку хамона на закуску і занурюється в неймовірний сюжет, в якому він відвідує пасовища південно - західній частині півострова, бачить, як ростуть свині, занурюється в процес виготовлення.

Де в Барселоні купити хамон?

Після 25-хвилинної екскурсії призначеної для 18 осіб, відвідувач навчиться розрізняти типи шинки, які виробляються в країні і дізнається все про процес виготовлення. Головна мета проекту - підвищити в відвідувачів обізнаність про хамоні, як однієї з найбільш центральних цінностей іспанської культури.

Де в Барселоні купити хамон?

Мережа магазинів Енріке Томаса - це 43 магазинів по всій Каталонії, а хамон експортується по всій Європі. Як говорить сам засновник: «Ключ до успіху - оточити себе людьми, які з любов'ю ставляться до всього, чим вони займаються».

Де в Барселоні купити хамон?
Де в Барселоні купити хамон?
Де в Барселоні купити хамон?
Де в Барселоні купити хамон?
Де в Барселоні купити хамон?
Де в Барселоні купити хамон?
Де в Барселоні купити хамон?

Новости