Де використовуються сонячні батареї

  1. космонавтика
  2. літакобудування
  3. енергозабезпечення будівель
  4. Автомобілі та інші транспортні засоби

Сучасні сонячні батареї знайшли широке застосування в різних галузях, таких як: космонавтика, авіабудування, електрозабезпечення будівель і зовнішнього освітлення, автомобілебудування, водний транспорт, дитячі іграшки та паркінги з електрозаправках Сучасні сонячні батареї знайшли широке застосування в різних галузях, таких як: космонавтика, авіабудування, електрозабезпечення будівель і зовнішнього освітлення, автомобілебудування, водний транспорт, дитячі іграшки та паркінги з електрозаправках. Давайте докладніше розглянемо всі ці сфери використання сонячних батарей.

космонавтика

Космонавтика, саме в цій сфері сонячні батареї знайшли своє головне застосування. Ці пристрої є автономними джерелами електрики, що постачають електроенергією всі системи і установки життєзабезпечення космічних станцій, а також забезпечують безперебійну і чітку роботу всієї апаратури. Батареї одночасно живлять електрикою обладнання та заряджають акумулятори, які будуть постачати електроенергію космічні пристрої в тіньових ділянках орбіти.

літакобудування

Використання сонячних батарей в літакобудуванні стало найважливішим досягненням в історії підкорення неба. завдяки светогенератора літаки можуть перебувати в небі досить тривалий час, не використовую при цьому палива. Двигуни літаків, оснащених сонячними установками, працюють на створеному електриці. У польоті в світлий час доби відбувається заряд акумуляторів літака, які в темряві будуть віддавати свій заряд двигунів для продовження польоту. Такі літаки необхідні для зв'язку і розвідки, а також для спостереження в цивільних і наукових цілях.

енергозабезпечення будівель

Для резервного (у випадках аварійного відключення станцій або підстанцій, обривів ліній електропередач) або основного (в тих випадках, коли немає можливості підключення до централізованого джерела електроенергії) енергозабезпечення житлових і виробничих будівель , А також систем вуличного освітлення сонячні батареї є ідеальним обладнанням. З огляду на, що при традиційній виробленні електроенергії, це стосується ТЕЦ, відбувається спалювання викопного палива, в процесі чого виділяється величезна маса шкідливих газів, що ведуть до світового парникового ефекту.

Навіть Англіканська церква стала закликати людство до використання сонячних батарей. Так у Великобританії церква святого Михайла в місті Хардфордшірд стала піонером в застосуванні «зеленого електрики». На даху цієї церкви були встановлені сонячні батареї.

Принц Чарльз, також стурбований проблемами екологічної обстановки в світі. Він захопився проектами альтернативної енергії і планує обладнати палац Clarence House, яких знаходиться в Лондоні сонячними батареями.

У плани Міністерства оборони США входить скорочення шкідливих викидів (вуглекислого газу) з території військової бази Перл Харбор і зробити її економічно незалежною. Завдяки обладнанню сонячними батареями дахів, військова база скоротить свою потребу в нафтопродуктах на 5 667 барелів на рік, а викид вуглекислого газу на 3 118 тонн в рік.

Сонячними генераторами оснащуються і інші будови, такі як маяки, розташовані далеко від централізованого електропостачання. Також цими пристроями обладнуються надводні буї та покажчики.

Автомобілі та інші транспортні засоби

В   автомобілебудуванні   сонячні установки починають ставати пріоритетом у розвитку цієї галузі В автомобілебудуванні сонячні установки починають ставати пріоритетом у розвитку цієї галузі. Екологічно безпечний транспорт - це не просто данина моді, а життєво необхідний захід. У «зелених» автомобілях в світлий час доби двигуни приводяться в рух за рахунок електрики, виробленого сонячним генератором, а в темну пору - за рахунок заряджених акумуляторів. Такий автомобіль може розвивати значну швидкість - 135 км / ч.

Водний транспорт поступово теж комплектують солнцегенераторамі. Це стосується в основному туристичний парк невеликих суден. Так в Туреччині, а саме в місті Далян, відомий як курортне місто на численні його каналах туристів розвозять екологічні човни, обладнані сонячними батареями. Правда швидкість таких еко - човнів невелика і складає всього 10 км / ч. Але туристам ця швидкість тільки на благо, вони встигають розглянути всі визначні пам'ятки і пофотографувати.

Де ще використовуються сонячні батареї?

Найменші користувачі електроенергії теж не залишилися в стороні від настання «сонячного» електрики Найменші користувачі електроенергії теж не залишилися в стороні від настання «сонячного» електрики. Це пов'язано з заміною звичайних батарейок на сонячні генератори. Так улюблені машинки, оснащені сонячними батареями, стали екологічно безпечними і практично вічними, якщо не були розібрані в перші дні гри. Стосується це звичайно не тільки машин. Існує велика кількість цікавих і розвиваючих іграшок оснащених сонячними батареями, завдяки впровадженню технології «сонячного» електрики немає необхідності купувати, а потім викидати використані гальванічні елементи і пильно стежити за тим, щоб вони не виявилися в роті у малюка. А така іграшка як макет еко - вдома ще й повчальна. Вона демонструє всі можливості сонячних батарей, встановлених на даху приватного будинку.

Будівництво «сонячних» парковок виростає пропорційно виробництву гібридних автомобілів. Таким будівництвом займаються розвинені країни Євросоюзу, США і Японія. На дахах цих «заправок» встановлюються сонячні генератори, які заряджають не тільки припарковані автомобілі, а й акумулятори великої потужності. Електричної енергії акумуляторних батарей вистачає тільки на власні потреби самої заправки, що робить їх енергетично незалежними. У темний час доби автомобілі «заправляються» від стаціонарної мережі.

Південнокорейські винахідники пропонують свій новий винахід, пов'язане з вирішенням проблеми зарядки всіляких пристроїв (мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків і т.п.), в похідних умовах. Це пристрій, свого роду, солнцегенератор. Воно виробляє достатньо електроенергії для зарядки акумулятора практично будь-якого гаджета.

Де ще використовуються сонячні батареї?

Новости