Де шукати роботу восени: "просіли" клерки, медики і логісти, але в пошані інженери і продавці (інфографіка)

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

6 вересня 2015 року, 8:04 Переглядів: 6 вересня 2015 року, 8:04 Переглядів:   Фото: Р

Фото: Р. Сегедський.

восени ринок праці очікує традиційне пожвавлення: вже у вересні кількість вакансій може вирости на 10-15%, прогнозують експерти. Бізнес, після літнього затишшя, знову активізується, що спричинить за собою реалізацію нових проектів або розширення вже наявних перспективних напрямків. Які спеціальності будуть затребувані восени в Києві і великих містах - см. Інфографіку.

КОМУ ШАНА. За спостереженнями Rabota.ua, цієї осені у роботодавців в фаворі будуть водії, інженери, швачки, продавці, співробітники готелів і ресторанів, а також програмісти. "Аналізуючи зміни в структурі осінніх вакансій за останні роки,
хочу зазначити, що в минулому році відбулося зростання вакансій в торгівлі, виробництві та робітничих спеціальностях і сфері гостинності. Одночасно "просіли" банківські вакансії, фінансисти, медики, ейчари і логісти. Проте, п'ятірка лідерів та ж. І ці тенденції логічні: адже якщо банки можуть обійтися без допменеджеров, то в торгівлі прибутковість магазину залежить від гарного продавця ", - пояснює контент-експерт порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна.

МОЛОДЬ. "У компаніях все частіше віддають перевагу молодим фахівцям - частка таких вакансій у 2012 році становила 2%, в 2013-му - вже 7%, а в минулому трохи знизилася до 6%. Ймовірно, своє вагоме слово сказала готовність молодих працювати за меншу зарплату з великим ентузіазмом. з іншого боку, самі роботодавці згадують зашореність кандидатів з досвідом: перенесення невдач з минулого досвіду, неготовність застосовувати нові підходи, небажання вчитися ", - вважає Пашкіна.

ГРОШІ . Питання зарплати для претендентів на тлі інфляції, зростання курсу долара і зниження рівня доходів - дуже болісний. І тут людей важко порадувати грошовими пропозиціями від роботодавців. Так, зарплати, в залежності від спеціальності і міста, пропонують різні: наприклад, водії в Києві можуть розраховувати на 3300-5200 грн, а в Дніпропетровську - на 2300-3400 грн. Що стосується продавців, то їм в столиці пропонують 2500-4000 грн, а в Харкові навіть трохи більше - 2750-4000 грн. "Чим вище конкуренція в тому чи іншому сегменті економіки, тим більше шансів, що новий співробітник отримає зарплату вище ", - продовжує Тетяна Пашкіна. За її словами, також висококонкурентному можна вважати сектор виробничників, де хороших співробітників можуть" перекупити "для переїзду на нове місце роботи з бонусами - оренда житла, надання авто.

ЕКСПЕРТИ. Експерти згодні з висновками кадровиків, відзначаючи, що зараз більше потрібні робочі руки, ніж менеджери середньої ланки. "Восени будуть потрібні інженери, технологи, фахівці в харчовій промисловості та аграрному секторі. Також будуть активно відкриватися невеликі проекти в сфері послуг - кафетерії, перукарні, тому що тут потрібно близько $ 5-10 тис. На старті і завжди знайдеться клієнт. Що стосується фінсектора , то тут затребувані колектори. А менеджери в банках можуть взагалі працювати на чверть ставки, сподіваючись на премії або відсоток за залучення клієнта ", - зазначає президент Украналітцентра Олександр Охрименко.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Де шукати роботу восени:" просіли "клерки, медики і логісти, але в пошані інженери і продавці (інфографіка)". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Коновалова Христина

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости