Де взяти гроші для інвестицій. Мій особистий досвід

Привіт, шановні читачі мого блогу Привіт, шановні читачі мого блогу. Перед кожною людиною, які планують почати вкладати і заробляти, постає закономірне питання - а де власне взяти ці самі гроші для інвестицій? Адже в основному всі одержувані доходи з'їдаються, витрачаються і до кінця місяця в кращому випадку залишаються якісь жалюгідні крихти, а зазвичай взагалі нічого не залишається. І так з місяця в місяць, з року в рік.

Ви думаєте: ось була б у мене зарплата рази в 2 більше, тоді були б гроші на інвестиції. Це не так. З вашими доходами зростуть і ваші витрати. І все буде по старому. Тільки запити виростуть.

Що робити? Як бути?

В першу чергу потрібно переглянути своє ставлення до грошей. Потрібна певна мета - для чого ви власне все це затіваєте. Якщо ваша відповідь - просто хочу багато грошей - невірний на корені.

Гроші - це не самоціль, а спосіб досягнення своїх бажань.

Наприклад, хочу подорожувати по світу. А для цього мені потрібен пасивний дохід в розмірі 2-3 000 $ щомісяця. Щоб отримувати такі гроші кожен місяць мені потрібно мати, припустимо 100 000 доларів.

Або, я хочу перестати працювати на дядька і жити тільки на відсотки від прибутку. Пасивний дохід повинен бути не менше моєї поточної зарплати, припустимо 1 000 $. Відповідно мені потрібно мати близько 50 000 доларів, які будуть постійно працювати і приносити мені цей дохід.

Цифри в прикладах умовні, але я думаю ви зрозуміли сенс. Коли є мрія, рухатися до неї набагато легше, ніж до досить розмитому поняттю «багато грошей».

Насправді не важливо скільки ви заробляєте. У кожного різний рівень життя (і відповідно запити). Для одних і 1000 $ багато, інші не уявляють як можна прожити на 5 тисяч на місяць (доларів природно).

Для себе я вивів одну просту річ. Найголовніше - це почати. Зробити перший крок. Кожен інвестований рубль (долар, євро) починає працювати і приносити хоч і маленький, але постійний дохід. Відповідно, чим більше цих рубликів ми вкладемо, тим більше істотна буде прибуток.

Ні для кого не секрет, що чим більше грошей буде інвестовано, тим більше серйозну віддачу ви отримаєте. Погодьтеся, 30% прибутку від мільйона, куди вагомішим ніж та ж 30% прибуток від 100 рублів.

У слідстві закону Парето, вкладені перші 10 $ набагато цінніше і принесуть більше прибутку в майбутньому, ніж 100 $, але інвестовані через 5 років.

Щоб стати інвестором, не потрібні серйозні накопичення. Я почав з вкладень всього 50 доларів в ПАММ рахунки. Мені так сподобалося це справа, коли ти нічого не робиш, а гроші працюють і приносять прибуток, що втягнувся грунтовно.

Перерахую ті способи, які сам використовував і використовую до сих пір

1. З кожної зарплати відкладати певну суму грошей - від 10 до 30%. Найголовніше - це відкласти ці гроші відразу, як тільки ви отримали зарплату. Якщо ви цього не зробите - вони розійдуться на всякі дрібниці. Другий момент - інвестуйте їх відразу. Так ви уникнете спокуси витратити їх на «дуже архіважливу річ без якої жити не можете». І гроші повинні все таки працювати, а не лежати вдома мертвим вантажем.

2. Все, що я отримував зверху свого середньомісячного заробітку (припустимо, додаткова премія) ділив на 2 рівні частини. Одну з них знову ж направляв на інвестування. Другу половину витрачав в свою задоволення. Життя одне, і не потрібно уподібнюватися скнару і все складати в кубушку, відмовляючи собі у всьому.

3. Відмова від шкідливих звичок. Порахувавши, скільки я витрачаю ні куріння щомісяця і провівши деякі розрахунки я просто жахнувся. За рік я викидав на сигарети свою місячну зарплату. Тоді я спробував кинути палити. Було важко, але жадібність все таки перемогла. І тепер ці зекономлені гроші йдуть у мене кожен місяць на мою мрію.

Шкодую що не зробив це раніше, був би вже мільйонером .

4. Ще одним з варіантів, є підробіток або халтурка на стороні. Плюсом є те, що за досить короткий термін можна обзавестися деяким початковим капіталом для перших інвестицій. Це гарна підмога до перерахованим вище пунктах.

Однак, весь час стирчати на роботі не варіант. І як правило - цей метод можна застосовувати тільки на певний термін, по крайней мере для мене. Більше 4 місяців такого графіка я не витримав. Але тим не менше зароблені додаткові гроші дозволили мені ще збільшити свій капітал.

5. Продаж мотлоху. Провівши будинку грунтовну ревізію, були виявлені частину речей, які ну взагалі не потрібні були зараз і в майбутньому. Я говорю про стару електроніку (ноутбук, телефони, телевізор). Унаслідок покупки нових моделей - вони лежали без діла. Суду ж потрапили частина речей - стіл, старий диван, навіть дитячі іграшки та книги. Виставивши все на продаж в інтернеті , Я не був упевнений, що кому то це може знадобитися. тим більше за гроші.

Як я помилявся. Приблизно через місяць, майже все було продано. Навіть старі книги. Люди самі приїжджали і забирали.

Тут найголовніше потрібно правильно написати оголошення і не заламувати ціну. Наприклад, гора старих книг, що залишилися мені в спадок від минулих мешканців пішла за 800 рублів. Я хотів їх викинути - а мені за них заплатили.

По чуть-чуть, по копієчки, по рублику - набігло в районі 15 тисяч.

6. Планування покупок. Я став більш ретельніше ставитися до серйозних дорогим покупкам. Планувати їх заздалегідь, за кілька тижнів. Як я помітив, при спонтанної купівлі - захотів-купив, ми переплачуємо в середньому відсотків 30%. Якщо пошукати, можна теж саме купити в іншому місці за більш адекватною ціною. Чим довше горизонт планування - тим більше вигода виходить.

А так би мовити - заощадив, значить заробив.

7. Провів заходи щодо економії сімейного бюджету. Ні не так. Мені не подобається слово економія. Віддає якимось корисливістю і скупістю. Краще так - оптимізував всі свої витрати .

Були оптимізовані:

  • комунальні платежі
  • харчування
  • покупка одягу і взуття
  • розваги

Така оптимізація дозволила мені зменшити витрату сімейного бюджету приблизно на 20%. І найголовніше - це ніяк не позначилося на зміні мого рівня життя. Купую практично те ж саме, але грошей плачу менше.

Я перерахував основні методи, що дозволяють мені відкладати щомісяця певну суму для інвестування. Насправді способів дістати грошей дуже багато. Можливо ви знайдете свій спосіб, більш ефективний, ніж перераховані вище. З власного досвіду знаю - спочатку буде важко щось відкладати з психологічної точки зору, але потім втягнувшись, особливо почавши отримувати перший прибуток, все піде як по маслу само собою і весь процес буде приносити вам тільки радість.

А як ви знаходите гроші для інвестицій? Поділіться секретом.

Перед кожною людиною, які планують почати вкладати і заробляти, постає закономірне питання - а де власне взяти ці самі гроші для інвестицій?
Що робити?
Як бути?
А як ви знаходите гроші для інвестицій?

Новости