Дебетова карта КОСМОС банку Хоум Кредит

  1. Де отримати карту
  2. Вимоги для отримання карти
  3. Активація Космосу
  4. Умови користування карткою
  5. Цікаві особливості карти
  6. Плюси і мінуси карти
  7. Як нараховується% на залишок по рахунку
  8. Порівняння з іншими картами
  9. Яка вигода банку від дебетової карти
  10. висновок

Сьогодні ми розглянемо карту Космос від банку Хоум кредит. Продукт гідний, але як і скрізь - зі своїми огріхами. Не можна назвати цю карту кращої, але в сегменті дебетового пластика вона точно увійде в 10-ку.

Зміст статті:

Де отримати карту

Космос можна отримати 2-мя стандартними способами: залишивши заявку на сайті, або прийшовши в банк особисто. Перший спосіб набагато зручніше. Для того, щоб оформити заявку, вам буде потрібно:

  1. Заповнити анкету на сайті банку. Буде потрібно вказати ПІБ, дату народження та контактний телефон;
  2. Поговорити з оператором, який зателефонує на вказаний вами номер.

Оператор може відповісти на будь-які ваші питання і підтвердить заявку на отримання пластика. Після цього прийде СМС оповіщення про те, що вашу заявку прийняли. Чекати карту доведеться 7-14 днів.
Забрати карту ви зможете тільки в офісі, який вказали в розмові з оператором. Після того, як ви заберете карту, зможете користуватися нею 5 років.

Вимоги для отримання карти

Так як Космос - не кредитні продукт, отримати її можна лише по одному документу - паспорту. Вимоги всього 3:

  • Бути громадянином РФ;
  • Бути повнолітнім;
  • Мати прописку в РФ.

При цьому, ви можете бути прописані в будь-якому регіоні Росії, навіть в тому, в якому офісу Хоум Кредиту немає. Це ніяк не вплине на видачу дебетової карти, на відміну від тих же кредиток.

Активація Космосу

Крім видачі, вам потрібно буде ще й активувати цю карту. Це можна зробити 2 шляхами: або скористатися допомогою операціоніста в офісі, або за телефоном гарячої лінії в банку.

В ході розмови, співробітник банку повинен буде ідентифікувати клієнта, задавши йому кілька запитань і після цього з'єднати його з Автоінформатор, через який можна дізнатися свій TPIN-код. Він знадобиться для того, щоб отримати PIN від карти.

Після отримання TPIN-коду потрібно буде знову зателефонувати до відділення, авторизуватися через отриману комбінація і вибрати активацію карти. Потім потрібно зателефонувати до відділення банку і отримати PIN від своєї карти. Якщо ви цього не зробите протягом 72 годин, то вам надішлють рекомендований лист з банку з кодом від карти.

Умови користування карткою

Тепер про головне - умови користування карткою.

  1. Карта оформляється на 5 років;
  2. Валюта карти - рублі;
  3. У перші 12 місяців відсутня плата за карту. Після цього, при залишку нижче 10 000 рублів на рахунку - 99 рублів на місяць;
  4. Денний ліміт по отриманню готівки - 500 000 рублів. За безготівковими операціями - 1 500 000 рублів;
  5. За випуск основної картки плата не стягується. За кожну додаткову - 200 рублів;
  6. Щоденне нарахування 7.5% річних при залишку менше 500 000 рублів на рахунку. Нарахування 3% річних при залишку більше 500 000 рублів на рахунку. Якщо на карті МЕНШ 10 000 РУБЛІВ відсотки нараховуватися НЕ БУДУТЬ;
  7. За отримання грошей в банкоматах Хоума комісія не стягується. Якщо ви будете знімати гроші в інших банкоматах - перші 5 операцій безкоштовні, потім комісія 100 рублів;
  8. Перший перевипуск безкоштовно, а за другий і наступні доведеться заплатити 100 рублів;
  9. Комісія за СМС-Пакет - 59 рублів на місяць.

Також в банку діють особливі умови на зняття готівкових коштів, які надійшли через інші банки. Більш детально ознайомитися з ними можна за посиланням - https://homecredit.ru/kosmos.

Також по карті є певний перелік операцій, за якими не стягується комісія:

  • Зняття грошей через банкомати Хоума;
  • Поповнення карти через банкомати \ термінали \ каси Хоума;
  • Переказ грошей всередині Хоума;
  • За блокування та розблокування карти;
  • За випуск неіменної карти;
  • За випуск нового ПІН-коду;
  • За перший перевипуск з ініціативи клієнта;
  • За оплату повідомлень через e-mail;
  • За одержання виписки по рахунках;
  • За використання послуг Інтернет-банку.

Цікаві особливості карти

Одна з головних особливостей карти - Кешбек. Звичайно, зараз нікого не здивуєш поверненням% від суми покупок. Але Хоум в останні 2 роки славиться своєю програмою "Користь". Давайте подивимося, які відсотки пропонує банк для Кешбек:

Як ви можете бачити - мінімальна сума Кешбек - 1%. Нараховується він з будь-якої покупки, сплаченої картою. Не важливо, чи купуєте ви в магазині продукти або оплачуєте манікюр в салоні - вам нарахують той самий 1%.

Кешбек в 3% нараховується по покупкам в категоріях АЗС, Подорожі, Кафе і ресторани. Належність компанії до цих категорій можна подивитися в класифікаторі Visa на сайті https://mcc-codes.ru/code .

А Кешбек до 10% на карту ви зможете отримати в магазинах-партнерах. Повний список магазинів-партнерів є в особистому кабінеті користувача.

Бали потім можна міняти на реальні рублі. Але, відразу варто сказати, що тут є обмеження.

Але, відразу варто сказати, що тут є обмеження

Тобто, ви не можете отримати в місяць більше 2000 балів за звичайні покупки, і не більше 3 балів за оплату в категоріях АЗС, подорожі і тд. Кешбек з магазинів партнерів нічим не обмежений.

На сайті є функціонал, який дозволяє розрахувати приблизну кількість бонусних балів, які ви отримаєте, якщо будете оплачувати покупки цією картою.

Якщо ви будете витрачати 50 000 рублів на місяць, з яких:

Якщо ви будете витрачати 50 000 рублів на місяць, з яких:

Те зможете отримати:

Те зможете отримати:

Міняйте цифри прямо на сайті, і ви зможете дізнатися, наскільки вигідна для вас буде карта Космос.

З бонусами є ще два обмеження: вони зараховуються вам на рахунок на наступний операційний день після здійснення покупки і їх потрібно конвертувати в рублі протягом 12 місяців з дня надходження на рахунок. Перетворити їх в реальні гроші дуже просто - достатньо зайти в мобільний банк і зробити кілька кліків.

В цілому, Кешбек у Космосу гідний. Любителям покупок в інтернеті, а також тим, хто часто буває на АЗС, в ресторанах і фаст-фудах дуже зручно буде конвертувати бонуси і отримувати додаткові гроші на карту. І це не дивлячись на те, що% зменшили, в порівнянні з кредитними картами під час бонусної програми.

Пам'ятайте, що банк залишає за собою право в будь-який момент змінити правила програми "Користь". Інформація про будь-які зміни розміщується на сайті https://www.polza.homecredit.ru/ не пізніше ніж через 5 днів після вступу в силу. Тому час від часу переглядайте цей сайт.

Плюси і мінуси карти

Підіб'ємо підсумок всьому вищесказаному і визначимо, які плюси і мінуси є у цієї карти.

Отже, спочатку про їх переваги:

  • Безкоштовний випуск та обслуговування карти;
  • Нарахування% на залишок по картці;
  • Кешбек;
  • Безкоштовне зняття готівки в банкоматах;
  • Досить приємні умови користування.

З мінусів можна відзначити один, але він досить істотні:

  • Часті зміни програми "користь".

З тим, що Хоум намагається підібрати оптимальні умови і для себе і для клієнта можна змиритися. Але останнім часом він робить це кілька разів на квартал, що напружує. Іноді це робиться на користь клієнта, наприклад підняття з 7,1 до 7,5% за залишком на рахунку. Іноді це робиться для банку - зменшення загального Кешбек з 1.5% до 1%.

Якщо говорити в загальному - вийшов непоганий продукт, який точно складе конкуренцію Ощадбанку, ВТБ-24, Альфі і Тінькофф. Все-таки Хоум спеціалізується на роботі з роздробом і заманювати клієнтів вигідною співпрацею з інтернет-магазинами йому не вперше.

У підсумку ми повністю розібралися з тим, що з себе представляє дебетова карта Космос від Хоум кредиту. Але перш ніж переходити до порівняння з її найближчими конкурентами, давайте торкнемося питання нарахування% на залишок по рахунку.

Як нараховується% на залишок по рахунку

Тепер поговоримо про важливу особливість - нарахуванні залишку на рахунок. Механізм нарахування% виявиться трохи заплутаним для тих, хто жодного разу не стикався з такими продуктами.

Отже, кожен день банк складає бухгалтерський баланс. Отже потрібно кожен операційний день нараховувати% за всіма рахунками. Це робиться щоранку в автоматичному режимі.

Нарахування% відбувається за такою формулою:

S% = Sсчета x 1 \ 365 x 7.5% (3% якщо сума більше 500 000 рублів). Де S% - денна сума відсотків, а Sсчета - залишок по рахунку. Так, якщо у вас на карті 50 000 рублів, то ви будете отримувати: 50 000 х 1 \ 365х 7.5% = 10 рублів в день, 300 рублів на місяць і 3 600 на рік. Досить непогано, особливо враховуючи, що деякі банки не пропонують 7.5% навіть за депозити.

Невеликий лайфхак: вам не потрібно протягом цілого дня тримати залишок в розмірі 10 000 рублів. Потрібно лише, щоб до кінця операційного дня в банку - зазвичай це 16-18 годин, на вашу карту була необхідна сума. Тобто протягом дня ви можете здійснювати покупки навіть поза встановленого ліміту, але до закриття дня в програмі, якщо ви хочете, щоб вам нарахували%, переведіть гроші на рахунок.

З картою космос варто пам'ятати 2 правила: відсотки нараховуються кожен день і залишок на кінець операційного дня повинен бути більше 10 000 рублів.

Порівняння з іншими картами

А тепер порівняємо з 2 прямими конкурентами Космосу - дебетовими картами Сберабнка і Тінькофф.

Розстрочка від Хоум Кредит Карта Молодіжна від Ощадбанку Тінькофф Блек Вартість випуску 0 0 0 Вартість обслуговування 99 рублів. Безкоштовно, якщо на рахунку понад 10 000 рублів 150 рублів в рік 99 рублів. Безкоштовно, якщо на карті більше 30 000 рублів. % На залишок 7,5 якщо залишок більше 10 000 Чи не передбачено. Замість нього програма відкриття вкладів прямо з карти. Якщо скоєно видаткових операцій більш ніж на 3 000 рублів - 7%. Якщо менше - 3%. Кешбек 1, 3 і 10%. До 10% 1, 5 і 30%. Зняття готівки (комісія) У своїх банкоматах безкоштовно. В інших - перші 5 знять безкоштовно, потім 100 рублів комісія. У своїх банкоматах без комісії. В інших - 1%, але не менше 100 рублів. У своїх банкоматах безкоштовно. В інших - від 300 рублів безкоштовне зняття, якщо менше 3 000 рублів, то 2%, але не менше 90 рублів. СМС і мобільний банк 59 рублів на місяць Безкоштовно 39 рублів на місяць

Яка вигода банку від дебетової карти

У більшості виникає цілком резонне питання "А яка вигода банку від випуску дебетових карт? Адже оплата по ним маленька, комісія, в порівнянні з кредитами, теж ".

Відповідь на це питання лежить на поверхні, якщо трохи вникнути в саму систему видачі кредитів. Всі знають, що банки видають в кредитах не свої кошти, а позикові. При цьому є чітка пропорція користування позиковими засобами -% власних і% позикових.

Але позикових коштів у внесках часто виявляється недостатньо. Багато хто віддає перевагу вкладатися в відомі банки, в той час як більш дрібним доводиться або підвищувати відсотки, або стримати свій апетит в плані видачі кредитів.

Дебетові карти для банків - один із способів залучення грошових коштів. Відразу варто сказати, банк не використовує повністю кошти на вашій карті, як можливість покрити зобов'язання, в разі, якщо будуть затребувані вклади. Банк діє трохи за іншою схемою - використовує гарантований залишок - то кількість грошей, які завжди залишається на мапі. Нижче цього залишку баланс на вашій карті не опускається.

Саме для цього створюються пільгові умови, на зразок відсутності комісії і плати за обслуговування картки, якщо залишок не опускається нижче 10 000 рублів.

Саме так банк отримує прибуток на дебетових картах. При цьому вигідні умови для банку обертаються також вигідними умовами для клієнтів.

висновок

Космос - стандартна пластикова карта для повсякденного використання. За допомогою неї ви можете оплачувати будь-які покупки, отримувати з них Кешбек і використовувати його в рублях вже на наступний день. Ніяких важливих мінусів і підводних каменів, за винятком стандартної для банків практики обмежень бонусів і оплати карти в ній немає.

У порівнянні з конкурентами з топових банків має ряд переваг, таких як підвищений Кешбек, низька вартість оплати, безкоштовний перевипуск та інших. Єдине слабке місце - функціонал мобільного банку. Він далеко позаду великих конкурентів - Альфа-Банку і Ощад.

Космос підходить як основна дебетова карта для всіх категорій громадян.

Матеріал підготовлений редакцією сайту pravila-deneg.ru

Новости