Дельта Банк розкрив таємницю вкладів Гонтаревої

До уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з ліквідації АТ Дельта Банк звернулася невістка глави НБУ Валерія Владиславівна Гонтарева з пропозицією оприлюднити інформацію про її засобах, розміщених в цьому банку

До уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з ліквідації АТ "Дельта Банк" звернулася невістка глави НБУ Валерія Владиславівна Гонтарева з пропозицією оприлюднити інформацію про її засобах, розміщених в цьому банку.

Це пов'язано з тим, що останнім часом в соцмережах і ЗМІ з'явилися викривлені відомості з цього приводу, говориться на сайті фінустанови.

За наданим Гонтаревої вирішенню про розкриття інформації, яка містить банківську таємницю, "Дельта Банк" повідомляє наступне: "Станом на 03.03.2014 (за рік до введення тимчасової адміністрації в АТ" Дельта Банк ") на ім'я Гонтаревої Валерії Владиславівни було відкрито 5 банківських рахунків в національній та іноземній валютах (в тому числі 4 поточні рахунки і 1 депозитний рахунок). Загальна сума коштів, що надійшла на зазначені рахунки Гонтаревої В. В. після відкриття рахунків склала 406,0 тис. грн ".

Про те, як власнику "Дельта Банку" вдалося уникнути відповідальності, читайте в матеріалі Три очі не врятували 50 мільйонів доларів

Рік по тому (3 березня 2015 року, коли ввели тимчасову адміністрацію) залишок коштів на рахунках Гонтаревої склав 169,9 тис. Грн.

"Відповідно до Закону України" Про систему гарантування вкладів фізичних осіб "розмір належної Гонтаревої В. В. суми гарантованого відшкодування за вкладами в АТ" Дельта Банк "склав 169,9 тис. Грн", - зазначили в прес-центрі.

За даними ЗМІ, Національне антикорупційне бюро початок досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК стосовно голови Нацбанку Валерія Гонтаревої. Йдеться про депозити сина Гонтаревої на рахунках "Дельта Банку", який нібито вивів всі гроші в лютому 2015 року - перед визнанням фінустанови неплатоспроможним.

Новости