Демісезонні черевики для хлопчика - дитячі черевики на весну для хлопчиків, таблиця відповідності розмірів дитячого взуття

  1. Як вибрати весняну взуття дитині?
  2. Черевики для самих маленьких
  3. Правильна взуття для дітей до 3 років
  4. Весняна взуття для хлопчиків підлітків
  5. Як підібрати розмір черевиків дитині?
  6. Краща дитяча взуття на весну
  7. Ортопедичні черевики для хлопчика
  8. Непромокальні черевики для хлопчиків

Підібрати взуття малюкові складніше, ніж дорослому. Дитяча стопа складається переважно з м'яких хрящів і схильна до деформацій під дією зовнішніх факторів, остаточне окостеніння відбувається тільки до 18-22 років (у хлопчиків пізніше). З цієї причини демісезонні черевики повинні бути зручними і відповідати анатомічної форми ступні.

Як вибрати весняну взуття дитині?

Щоб формування ніжки проходило правильно, і в майбутньому у сина не було проблем з хребтом і суглобами, при покупці необхідно користуватися рекомендаціями ортопедів. Дитячі черевики на весну для хлопчиків підбираються за наступними критеріями:

  1. Точний розмір. Дитина не повинна підгинати пальчики і відчувати здавлювання стопи. Одночасно не можна купувати взуття на виріст, в якій нога «гуляє». Обидва варіанти негативно впливають форму ступні, положення хребта при ходьбі.
  2. Натуральність. Якщо демісезонні черевики для хлопчика виготовлені зі штучного матеріалу, що перешкоджає випаровуванню вологи, стопи будуть постійно потіти і натиратися.
  3. Гнучка підошва. Амортизаційні функції ноги полягають в перекочування ступні з п'яти на носок. Жорстка негнучка підошва не забезпечує цей механізм. Важливо, щоб на п'яті вона була товщі на 1-1,5 см. Це допомагає правильному формуванню підйому і попереджає плоскостопість.
  4. Відповідний супінатор. Для освіти коректного зводу стопи на внутрішній боковій частині устілки (ближче до п'яти) повинен бути присутнім горбок. Якщо дитина клишоногість, супінатори протипоказані.
  5. Тверді задник і торці (берци). П'яткова і бічна області утримують ногу в правильному положенні, не допускають її вивертання і с'езжанія.

Черевики для самих маленьких

Під шкірою на ніжках малюків ще зберігається товстий жировий шар, і вони майже не відчувають болю від неправильно підібраного взуття. Демісезонні черевики для однорічної дитини або молодше повинні бути м'якими і з припуском близько 1 см. Бажано, щоб вони мали підтримуючу колодку анатомічної форми і невеликий супінатор для нормального формування зводу ступні, підйому і профілактики плоскостопості .

Правильна взуття для дітей до 3 років

У зазначеному віці маленькі чоловіки відрізняються гіперактивністю і стрімко ростуть, включаючи розмір ноги. Сподіваючись заощадити, не можна купувати черевики дитячі демісезонні для хлопчиків з великим припуском. Поки вони будуть великі, виникнуть деформації в районі шкарпеток і п'ят. Коли дитина доросте до купленого розміру, йому стане незручно у власній взуття. Почнуть з'являтися мозолі, натертості і перші проблеми з хребтом.

Демісезонні черевики для хлопчика 1,5-3 років повинні відповідати описаним вище вимогам. Доцільно залишити невеликий припуск з урахуванням легкої набряклості ніг до вечора і носіння щільних шкарпеток або колготок в холодну погоду. Важливо кожні 2 місяці заново вимірювати ніжку дитини і порівнювати її довжину з устілкою, щоб малюк не носив тісні і незручні черевики.

Весняна взуття для хлопчиків підлітків

Майже дорослий син на відміну від малюка може сказати, що йому некомфортно або тисне. Головна проблема - юнакам часто не подобається взуття, яку підбирають батьки. Практичні демісезонні черевики для хлопчиків підлітків можуть виглядати немодно, через що дитина категорично відмовиться їх носити. Важливо враховувати думку хлопця і його смаки, знаходячи компроміс.

Весняна взуття для хлопчика в пубертатному віці повинна відповідати всім вищевказаним критеріям. Необхідно, щоб демісезонні черевики добре охоплювали ногу, але не тиснули. Якщо юнак вибрав спортивний варіант, треба впевнитися в гнучкості підошви і щільною шнурівці. Класична демісезонний взуття з каблуком повинна бути трохи вище в районі п'яти (на 2-3 см мінімум) і з піднесеним носком, бажано з натурального матеріалу.

Як підібрати розмір черевиків дитині?

Якщо син ще не досяг віку, коли може виразно пояснити свої відчуття під час примірки, слід з'ясувати довжину його стопи (від кінчика великого пальця до крайньої точки п'яти). Грудничкам міряють ніжку метрової швейної стрічкою або товстої мотузкою, яку потім можна прикласти до лінійки. Важливо дізнатися точну довжину стопи з мінімальною похибкою.

Малюка постарше потрібно поставити вертикально на аркуш паперу, що лежить на рівній поверхні. Ступню обводять олівцем, тримаючи його перпендикулярно, а потім відмірюють довжину ніжки. Таблиця відповідності розмірів дитячого взуття отриманими значеннями представлена ​​нижче. Якщо довжини стоп відрізняються (часто - до 6 мм), слід орієнтуватися на максимальну цифру.

Краща дитяча взуття на весну

Якість демісезонних черевиків оцінюється по декількох базових критеріях. Весняні черевики для хлопчика повинні відповідати наступним вимогам:

  • щільна шнурівка або інша застібка;
  • вище щиколотки;
  • м'який кант;
  • твердий задник, подносок і торці;
  • п'ята піднята;
  • гнучка підошва;
  • натуральний матеріал.

Ортопедичні черевики для хлопчика

Більшість виробників дитячої демісезонного взуття спочатку піклуються про здоров'я ступень і хребта малюків, використовуючи супінатори. такі весняні ортопедичні черевики для хлопчиків підійдуть, якщо у дитини немає проблем з опорно-руховою системою і схильності до плоскостопості. В іншому випадку взуття необхідно виготовляти на замовлення в спеціалізованій клініці.

Демісезонні коригувальні черевики для хлопчика робляться після ретельних вимірів і рентгенівських знімків кожної стопи. Попередньо доктор огляне дитину і поцікавиться його відчуттями в різних видах взуття. Черевики будуть регулярно примірятися, щоб упевнитися в їх зручність і правильності виготовлення. Купити справжню ортопедичне взуття або устілки в мас-маркету не можна, вони належать до лікувальних пристроїв та виробляються тільки індивідуально.

Непромокальні черевики для хлопчиків

Для розглянутого періоду характерна мінливість погоди і періодичні дощі, висока вологість. Дитяча весняна взуття для хлопчиків не повинна пропускати воду і піддаватися деформації під її впливом. Оптимальний варіант - півчобітки зі шкіри на поліуретановій підошві. Якщо це занадто дорого, можна знайти тканинні дитячі весняні черевики для хлопчиків зі спеціальним просоченням, що не допускає промокання.

Як вибрати весняну взуття дитині?
Як вибрати весняну взуття дитині?
Як підібрати розмір черевиків дитині?

Новости