Депресія може змінити спогади людини про минуле - дослідження

Людям з депресією складно контролювати свої негативні емоції, почуття і установки / dailymail.co.uk

Відомо що люди, які страждають від депресії , Бачать своє сьогодення і майбутнє в негативному світлі. Виявляється, для цих людей також характерний негативний погляд на минуле. Це встановили дослідники з Портсмутського університету, пише The Hindustan Times .

Читайте також Фотографії в Instagram допомагають діагностувати приховану депресію - вчені Близько 50% добровольців страждали від легкої, помірної або важкої депресії. Учасників попросили уявити себе в різних повсякденних ситуаціях з позитивним або негативним результатом. Вчених цікавила схильність до ретроспективному спотворення, тобто пропуску спогадів про минулі події крізь призму нинішніх знань.

Дослідження показало, що, чим важче була депресія, тим більш схильні виявлялися учасники до ретроспективному спотворення. Добровольці перебільшували передбачуваність і неминучість негативних (але не позитивних) подій. Також їх спогади про первинні очікування змінювалися відповідно до негативним досвідом. За словами дослідників, людям з депресією складно контролювати свої негативні емоції, почуття і установки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости