Дерев'яна стільниця для сучасної кухні: поради та фото

  1. Дерев'яна стільниця на кухні: важливі відомості
  2. Стильова спрямованість дерева в інтер'єрі кухні
  3. Стільниці з дерева: думка професіоналів

При виборі матеріалу для обробки кухні дизайнери радять відштовхуватися не тільки і не стільки від зовнішньої привабливості того чи іншого варіанту, скільки від його практичності в конкретних умовах. При виборі матеріалу для обробки кухні дизайнери радять відштовхуватися не тільки і не стільки від зовнішньої привабливості того чи іншого варіанту, скільки від його практичності в конкретних умовах

Фото: Дерев'яна стільниця: красиво і незвично

Зміст статті

Складний кухонний клімат з обов'язковими перепадами вологості, високою температурою в області плити, водою в мокрій зоні і високою прохідністю стає згубним для багатьох матеріалів, які на перший погляд здаються цілком надійними і стійкими. Але бажання бачити кухню привабливою, теплою і затишною часом сильніше, тому власники вибирають дерево замість практичних штучних матеріалів для стільниць, крихке скло для меблів, теплий ламінат для підлоги.

Дерев'яна стільниця на кухні: важливі відомості

Рішення бачити на своїй кухні дерев'яну стільницю приймається досить швидко, адже ефектність і привабливість цього матеріалу, його природність і теплота роблять будь-який, навіть самий суворий сучасний інтер'єр більш домашнім і затишним. Але виглядає дерев'яною стільниця зовсім необов'язково повинна бути такою: сучасні технології дозволяють не тільки заощадити на придбанні дорогого масиву дерева, але і вибрати максимально практичний варіант.

Але виглядає дерев'яною стільниця зовсім необов'язково повинна бути такою: сучасні технології дозволяють не тільки заощадити на придбанні дорогого масиву дерева, але і вибрати максимально практичний варіант

Фото: Біла кухня з дерев'яною стільницею

  • Стільниці з МДФ або ДСП з імітацією дерев'яної текстури надзвичайно популярні не тільки завдяки поєднанню ефектного зовнішнього вигляду і доступною більшості населення вартості, але і через їх ідеальних характеристик, які підходять для умов кухні. Широкий вибір кольорів - від стриманого дуба до насиченого махагона або чорної вишні - дозволяє говорити про те, що при бажанні можна підібрати оптимальний варіант для будь-якого інтер'єру.
  • Шпоновані стільниці будуть ідеальним виходом для тих, хто бажає заощадити, але не схильний вибирати штучні матеріали. Шпон дорогих порід виглядає привабливо, надає кухні особливий зовнішній вигляд, однак може бути проблемним в експлуатації: часті випадки деформації покриття.
  • Стільниці з масиву дерева тієї чи іншої породи вважаються оптимальним варіантом з експлуатаційної точки зору. Перешкодою для придбання і установки такого покриття може стати лише його висока вартість.

ПОРАДА! Стільниця, склеєна з декількох пластин дерева різних порід, буде куди надійніше масиву, оскільки вона більш пластична і гнучка.

Не менш важливим є вибір породи дерева для стільниці в кухні. У цій ситуації також не слід домагатися максимальної економії, а вибирати ті варіанти, які будуть поєднувати доступну вартість, зовнішню привабливість і практичність. Деревина повинна бути твердою, але не дуже: надмірні показники твердості роблять матеріал сприйнятливим до вологи і температурних перепадів, які вкрай негативно впливають на тіло стільниці.

Фото: Поєднання стільниці з дерева з чорною кухнею

Серед найбільш ймовірних матеріалів для кухонних стільниць називають дуб, черешню, горіх, тик, ясен і вишню. Вишукані та привабливі венге і іроко зустрічаються набагато рідше в силу своєї високої вартості.

Фото: Дерев'яна стільниця на кухні з дерев'яними фасадами

Вкрай важливо, щоб при виготовленні стільниці використовувалися тільки перевірені матеріали, висушені і обструганние відповідно до класичних вимог. Тільки грамотна обробка антисептиком, маслом, лаком, а також ретельне шліфування зроблять зі звичайних дощок привабливу і ефектну поверхню для будь-якого приміщення, і для кухні в тому числі.

Фото: Процес виготовлення стільниці з дерева на замовлення

Стильова спрямованість дерева в інтер'єрі кухні

Дерев'яна стільниця доречно виглядає в будь-якому стильовому напрямку, роблячи його більш домашнім і м'яким. Безумовно, зловживання текстурою дерева часто стає причиною втрати унікальності матеріалу, але в обмеженій кількості саме деревина здатна зробити інтер'єр кухні теплим і затишним.

Безумовно, зловживання текстурою дерева часто стає причиною втрати унікальності матеріалу, але в обмеженій кількості саме деревина здатна зробити інтер'єр кухні теплим і затишним

Фото: Сіра кухня з стільницею з дерева

ПОРАДА! Дерев'яну стільницю можна вписати в будь-який стиль, тому не слід відмовлятися від привабливого варіанту з використанням деревини.

  • Класичні історичні стилі більше тяжіють до кам'яних стільниць, хоча дерев'яні також цілком доречні в такому інтер'єрі. Темні насичені кольори і різьблені краю роблять поверхню надзвичайно виразною і ефектною.
  • Сучасні стилі (стриманий модерн, холодний хай-тек і лаконічний техно) цілком органічно виглядають в поєднанні з деревом. Лаконічність, строгість і деяка аскетичність таких інтер'єрів згладжується більш м'яким і теплим матеріалом, що додає приміщенню комфорту.
  • Найбільш органічно дерев'яна стільниця виглядає в сільському інтер'єрі: прованс, кантрі або рустикальний стиль - це благодатний грунт для використання дерева в тих чи інших варіаціях.

Стільниці з дерева: думка професіоналів

Фахівці відзначають, що дерево - один з оптимальних варіантів для використання у всіх стилях, напрямках і інтер'єрах. Податливість деревини дозволяє виготовляти стільниці різної форми, навіть самої вигадливої, що є гарантією привабливості одержуваного виробу. Саме дерево в інтер'єрі кухні стає тим матеріалом, який надає кімнаті особливий настрій, робить типовий інтер'єр більш м'яким і теплим. Ці властивості деревини дозволяють зробити більш комфортною будь-яку сучасну високотехнологічну кухню.

ПОРАДА! Залежно від того, яка саме порода буде обрана для обробки кухні, може змінюватися не тільки настрій, але і загальна стильова спрямованість приміщення. Світлі тони роблять кімнату більш легкої і повітряної, а ось темні привносять в неї монументальність і вагомість.

Фахівці також акцентують увагу на вимозі підвищеної безпеки оточення, оскільки дерево, навіть при належній обробці, є пожежонебезпечним матеріалом. Деревина потребує підвищеної захисту від гарячої посуду, від води, вологи і перепадів температур. Тільки цілісний шар захисного лаку або масла дозволить стільниці виглядати привабливо протягом тривалого часу, тому майстри наголошують на необхідності регулярного оновлення захисту, а також ретельного спостереження за відсутністю подряпин, виїмок і потертостей.

Новости