Дерипаска Олег Володимирович

Олег Володимирович Дерипаска народився 2 січня 1968 року в місті Дзержинськ Горьківської області. Національність - білорус. Середню школу в м Усть-Лабінська Краснодарського краю закінчив в 1985 році з відзнакою. Службу проходив в Ракетних військах стратегічного призначення в Забайкальському військовому окрузі.

У 1993 році закінчив фізичний факультет МГУ з червоним дипломом. За спогадами одного з однокурсників, "він був дуже активний хлопчик, з тих хлопців, які ще в університеті відчули, що можна не чекати отримання диплома, а починати робити гроші прямо зараз. Спочатку працював в студентський будзагонах, потім почав активно займатися, як було прийнято вважати в ті роки, спекуляцією. Був дуже діловий. Міг щось страшно дефіцитне дістати, щось організувати "(" Профіль ", N 43, 1999 г.).

Ще під час навчання в МДУ з 1990 по 1992 р працював фінансовим директором ТзОВ "Військова інвестиційно-страхова компанія", де, на думку деяких його нинішніх конкурентів, встановив контакти з російськими спецслужбами, дуже знадобилися йому в подальшому.

Потім Олег Дерипаска продовжив свою діяльність брокером на Російській товарно-сировинній біржі. Там він займався, в основному, торгівлею пакетами алюмінієвих заводів. Паралельно з 1992 року він - керівник АТЗТ "Красноярськ-Алюмин-Продукт", "Самара-Алюмин-Продукт". У 1992- 1993 рр. - генеральний директор фірми "Росалюмінпродукт" (з 1993 р - АТЗТ "Алюмінпродукт").

У 1994 р Дерипаска, будучи власником акцій Саянського алюмінієвого заводу (Сааз), увійшов до ради директорів цього підприємства. У листопаді обраний генеральним директором СаАЗу. Саме при ньому в 1994 році Сааз став першим в країні платити за електроенергію цілком і тільки "живими" грошима. Згодом Саянський завод став головним підприємством в транснаціональної ФПГ "Сибірський алюміній", організованої та очолюваної Дерипаскою з 1997 року. Сьогодні, за даними Рахункової палати, положення СаАЗу визначається як стійке, а рівень платоспроможності і ліквідність підприємства перевищують встановлені нормативи.

У 1996 році Олег Дерипаска отримав другу вищу освіту - закінчив Академію народного господарства ім. Г. В. Плеханова

У 1998 р за кілька десятків мільйонів доларів "Сибірський алюміній" викупив контрольний пакет акцій "Самарської металургійної компанії" (Самеко) і став її генеральним директором.

У квітні 1999 року група Олега Дерипаски викупила контрольний пакет акцій самарського авіабудівного підприємства "Авіакор". "Сибірський алюміній" зобов'язався протягом трьох років інвестувати 40 млн доларів у виробництво літаків Ан-140, Ан-70, бере участь у випуску Ту-334.

Крім цього О. Дерипаска є засновником або керівником цілого ряду різних ЗАТ і ТОВ, серед яких: 000 "АКЦІЯ" (виробництво і реалізація ТНП, ТОО "Військова інвестиційно-торговельна компанія", АТЗТ "Самара-Алюмінпродукт", АТЗТ "Красноярск- Алюмінпродукт ", ТОО" Рос-Алюмінпродукт ", ЗАТ" Київ-Алюмінпродукт ", ЗАТ" Управління "СПЕЦМОНТАЖБУД 13". Їм зареєстровано кілька десятків офшорних компаній в Японії, Ліхтенштейні, Словаччини, на Кіпрі і Віргінських островах. Причому, за деякими відомостями, фінансової діяльністю значною ч сті офшорних компаній за кордоном (далеко не завжди законної) керує мати Дерипаски, постійно перебуваючи в Парижі, де у неї квартира, або на Кіпрі.

Головне дітище Дерипаски група "Сибірський алюміній", за даними її прес-служби, є першою в Росії вертикально інтегрованою компанією, яка об'єднує ряд провідних підприємств вітчизняного алюмінієвого комплексу. Вони утворюють повний виробничо технологічний цикл - від виплавки алюмінію до випуску продукції його глибокої переробки. До складу групи, зокрема, входять Саянський алюмінієвий завод, один з найбільших і найсучасніших в Росії; Самарський металургійний завод, провідний виробник алюмінієвого прокату; завод "Саянская фольга", що випускає побутову фольгу і гнучку упаковку на її основі. До групи також належать завод "Абаканвагонмаш", який спеціалізується на виготовленні великотоннажних залізничних контейнерів і вантажних платформ спеціального призначення, а також підприємства з випуску алюмінієвої тари, в тому числі банок для напоїв і консервування. На частку підприємств групи, що входить в першу десятку світових лідерів по виробництву алюмінію і виробів з нього, припадає 11 відсотків. загальноросійського виробництва первинного алюмінію, майже половина алюмінієвого прокату і 60 проц. алюмінієвої фольги.

Ядро групи складають підприємства, що входять в один з її структурних підрозділів - об'єднану компанію "Сибірський алюміній" (Оксана). Це - ОAO "Саянський алюмінієвий завод" (виробник первинного алюмінію), ВАТ "Самарський металургійний завод" (випуск алюмінієвого прокату), ВАТ "Саянская фольга" (випуск алюмінієвої фольги і пакувальних матеріалів на її основі), ВАТ "РОСТАР" (виробництво алюмінієвої банкової тари для напоїв), ВАТ "ДОЗАКЛ" (виготовлення алюмінієвої консервної стрічки). Крім цього в групу входять: завод "Абаканвагонмаш"; компанія "ЄВРОМАШ"; відкриті акціонерні товариства "Московський завод по обробці кольорових металів", "Дмитровський дослідний завод алюмінієвої консервної стрічки", "Екоінжінірінг", "Доннефтепродукт", "Молібден". Сукупний річний дохід компанії перевищує $ 1 млрд.

Підтримкою набирає силу олігарха поспішив заручитися і президент Російського союзу промисловців і підприємців Аркадій Вольський. З минулого року Олег Дерипаска став віце-президентом цієї організації.

джерело: http://www.nns.ru

23.09.2017 Гість
Прийшов влаштуватися на завод а мене не взяли ДЗР. Чому? Я не судимий. ДЗР не перевіряє, а судить все по а Прізвища

Чому?

Новости