Державний адвокат. У чому відмінність від приватного адвоката?

  1. Кому потрібен адвокат?

Право на отримання кваліфікованої юридичної допомоги зафіксовано для громадян РФ конституційно. Право на адвоката може бути реалізовано кожним, незалежно від його фінансових можливостей. При відсутності коштів на приватного адвоката, він надається державою.

При відсутності коштів на приватного адвоката, він надається державою

Однак спектр послуг державного адвоката обмежений, а їх якість відповідає тій невеликій зарплаті, яку він отримує. Як правило, державний адвокат прагне укласти з клієнтом приватне угоду, щоб за додаткову плату виконати ті чи інші дії щодо захисту. За підсумками, такий «безкоштовний» державний адвокат може обійтися клієнтові дорожче приватного.

Адвокати, призначені клієнтам на безкоштовній основі в порядку ст. 51 КПК РФ, зобов'язані бути присутніми на слідчих діях, а також у суді і підписуватися в протоколах. Це - поставлена ​​на потік формальна робота, далека від повноцінної юридичної допомоги. Державний адвокат отримує свою зарплату незалежно від результату справи і завжди забезпечений клієнтами, тому прояви професійної відповідальності з його боку як правило мінімальні.

Зрозуміло, серед державних адвокатів є люди, небайдужі до своєї справи, які прагнуть допомогти підзахисному і роблять це в рамках обов'язків, покладених на них державою. Але зустріти такого фахівця - велика удача, яка випадає не кожному, і пускати результат справи на самоплив не слід. Питання, як вибрати державного адвоката, не варто - його призначають слідчі органи або суд. За клопотанням підзахисного він може бути замінений на іншого державного адвоката, теж за призначенням, або на приватного, обраного підзахисним. Розумніше відразу звернутися до приватного адвоката, який зацікавлений у вашій захисту, підтримці своєї професійної репутації і нових клієнтів.

Що ж ви оплачуєте, залучаючи приватного адвоката? Перш за все, професійний інтерес, який включає і докладне з'ясування всіх обставин справи, і організацію експертизи, і ведення діалогу зі слідчими і судовими органами. Кваліфікований адвокат здатний домогтися позитивного для вас вирішення справи навіть у досудовому порядку.

Кому потрібен адвокат?

Вважаючи, що ваш випадок простий і зрозумілий кожному, і в залученні професіонала немає необхідності, ви серйозно ризикуєте. Самостійне читання законів і пошук вдалих фраз для суду, безсумнівно, розширить ваш кругозір, але не захистить в стресовій для вас обстановці судового розгляду. Ви можете отримати масу несподіваних питань, сформульованих незвичним вам чином, розгубитися і несподівано програти справу. Ризик підвищується багаторазово, якщо ваш опонент вважав за потрібне найняти приватного адвоката, який представляє його інтереси.

Не варто думати, що адвокат потрібно тільки закоренілим злочинцям. юридичний захист часто необхідна в звичайних життєвих справах: і при операціях з нерухомістю, і при вирішенні сімейних спорів , І при судових розглядах по фактом ДТП . Чим раніше ви привернете фахівця, тим більше варіантів вирішення у вас буде і тим кращого результату можна буде досягти. Адвокати МКА «Юрсіті» завжди готові надати вам кваліфіковану юридичну допомогу.

Кому потрібен адвокат?
Що ж ви оплачуєте, залучаючи приватного адвоката?
Кому потрібен адвокат?

Новости