Державний борг США як привід напасти на Росію

Державний борг СШАНедавно стало відомо, що федеральний борг Сполучених Штатів буде і далі рости швидкими темпами і через чверть століття досягне 106% ВВП країни (зараз показник становить 74% ВВП). Експерти кажуть, що стрімке зростання держборгу викликають програми медичного страхування «Medicaid» і «Medicare». При цьому преса також зазначає, що сьогодні більше третини американців (35%) живуть у борг. Аналітики знову заговорили про те, що скоро потоне не тільки корабель американської економіки, але піде на дно і економіка світова. Це відбудеться в тому випадку, якщо США не розв'яжуть нову війну.

За даними Бюджетного управління Конгресу США від середини липня 2014 року, держборг США зі значення в 74% ВВП збільшиться до 2039 р до жахливого показника в 106%. Настільки швидке зростання федеральної заборгованості буде викликаний великими витратами на програми обов'язкового медичного страхування «Medicare» (що отримала прізвисько «Obamacare») і «Medicaid». Відзначимо, що саме в зв'язку з провалом «Obamacare» республіканці-конгресмени сьогодні просувають судовий позов проти президента США Б. Х. Обами і вже домоглися на цьому шляху значних успіхів.

Бюджетне управління Конгресу настійно рекомендує державі скоротити соціальні виплати. Або інший варіант: підвищити бюджетні доходи. Останнє явно має на увазі підвищення податків, на що, зрозуміло, ні законодавча, ні виконавча влада (вкрай непопулярна в країні) зараз не зважаться. Тому очевидно, що Бюджетне управління, пропонуючи вибір, має на увазі перший підхід. Він якраз і уріже Медпрограмми Обами.

Вражаюче дослідження недавно завершив американський «Інститут міста». З'ясувалося, що за підсумками минулого року 35% населення США (а це понад сімдесят мільйонів чоловік) заборгували кредиторам. «Це шокуюче число», - сказала старша наукова співробітниця інституту Керолайн Реткліфф.

Люди не можуть віддати свої борги!

Мають місце вражаючі випадки: американський громадянин не може виплатити якісь 25 доларів. Починаються пені, штрафи та інші каральні фінансові санкції, і сума боргу в якийсь прекрасний день перетворюється в астрономічну величину - наприклад, в 125 тисяч доларів. Зрозуміло, виплатити такі гроші боржник не в змозі.

Аналітики всерйоз подейкують про кінець американського середнього класу. Він теж намагається вижити на кредити. Але «виживають» лише ті, хто все ж примудряється віддати борги вчасно.

Економісти нарахували майже 60 трильйонів так званого «сукупного» боргу США. Чотири десятиліття тому «сукупний» борг Америки становив всього два з невеликим трильйона. Неспроста Девід Стокман, який раніше очолював адміністративно-бюджетне управління США, а нині бізнесмен і автор нашумілої книги «The Great Deformation: The Corruption of Capitalism in America», неодноразово вже попереджав: американський «міхур бульбашок», у створенні якого бере участь ФРС, ось -ось лопне.

Хто ж винен в надування міхура? Адміністрація Обами. Це вона через ФРС проводила (і проводить до сих пір) «політику легких грошей», яка в підсумку і породила основу для дуже крихкого ринку. Експерт вважає, що ФРС "остаточно заплуталася» і «абсолютно некомпетентна», а її працівники - це «загін академічних фанатиків і невиправних кейнсіанців», які вважають, що «борги - це якийсь чарівний еліксир». Тому вони не припинять «друкувати гроші».

За відомостями видання «Блумберг», в 2013 р в США було видано кредитів на суму 358,3 млрд. Дол., А в поточному році - 226,7 млрд. $. Це менше, ніж в минулому році, але рік-то ще не закінчений. При цьому у фінансовій системі країни ростуть ризики, адже понад половини з виданих в цьому році кредитів не забезпечені звичайної захистом кредиторів - не враховується навіть обсяг боргів по відношенню до доходів позичальників. Головуючий ФРС Джанет Йеллен днями відкрито зізналася, що спостерігає «помітне погіршення" якості показників.

До чого призведе така дивна боргова політика в США?

Костянтин Сьомін ( «Вести») вважає, що заради порятунку потопаючої в боргах країни американський уряд може зважитися на війну - «велику і прибуткову».

Днями глава американського Генштабу генерал Мартін Демпсі дав прес-конференцію, де говорив про готовність воювати. Причому говорив генерал ... про Росію.

Однак на початку матеріалу журналіст навів дві липневі репліки шанованих дам, ім'я однієї з яких ми згадали вище.

Бесіда відбулася у вашингтонському конференц-залі. Діалог вели Джанет Йеллен і глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Лагард: «Ви чудово розповіли про всі зусилля, які були зроблені. Якщо говорити про цілу всесвіту, що знаходиться під вашим керівництвом, то вона останнім часом породила кілька паралельних. З огляду на всі інструменти, весь арсенал прийомів, які у вас є, що ви збираєтеся робити з тіньовим банківським сектором? »

Йеллен: «Ви зараз вказали на гігантський виклик для нас. Ми просто повинні розуміти, що навіть після введення законодавчих обмежень, зберігається шанс, що ситуація вийде з-під контролю, а ми навіть не помітимо. Це стане величезною проблемою для нас і, що з нею робити - незрозуміло ».

Ось так, пані та панове. «Ситуація вийде з-під контролю, а ми навіть не помітимо».

Піраміда державних і приватних боргів в США може поховати світову економіку, вважає журналіст. Ні нульові процентні ставки, ні програма «кількісного пом'якшення» (читайте - друкування грошей) не зупинили економічну кризу. «Світове господарство, - пише автор репортажу, - остаточно перетворилося в гігантське казино. Якщо в 2008 році загальний обсяг деривативів, ризикованих спекулятивних контрактів, становив п'ятсот трильйонів доларів, то до кінця 2014 року ця цифра наблизиться до двох квадрильйонів. Як це можна списати? »

І ось - вихід.

Відомий законопроект 2277, внесений в травні 2014 року в Комітет з міжнародних справ американського Конгресу ( «Акт про запобігання російської агресії»). «Може скластися враження, ніби його склав сенатор-республіканець від штату Теннессі Боб Коркер, - пише Костянтин Сьомін. - Якщо так, то підказували Коркер «Боїнг», «Локхід Мартін», «Нортроп Груман», «Дженерал Дайнемикс» та інші найбільші виробники озброєння. Законопроект радикально збільшує витрати на оборону і фінансування об'єктів ПРО в Європі. Для перерахованих корпорацій це означає військові замовлення ».

А ось і слова генерала Демпсі: «Урізання бюджету скорочує наші стратегічні можливості. Я в армії 40 років. Мені ніколи не доводилося бути в ситуації, коли я повинен був вибирати, який наказ я можу виконати, а який - ні. Секвестр робить нашу країну вразливою перед тиском ззовні ».

Хто тисне щось?

Російські.

Ось що говорить Демпсі (цитата з того ж репортажу «Вістей»):

«Ми бачимо, як російський уряд ухвалив рішення використовувати військову силу по відношенню до незалежного іноземній державі. Це перший випадок з 1939 року. Врахуйте, армія США не боїться воювати. Країна може думати інакше, але ми виконаємо будь-який наказ ».

Тобто що ж виходить? «Країна може думати інакше?» Ось яка вона, справжня демократія! Якщо корпораціям потрібні військові замовлення, то плювати на народ, підручні Демпсі за наказом Обами виконають «будь-який наказ». Може, бомбити Москву? Вам же сказано: будь-який наказ.

На «Військовому огляді» ми вже розповідали про попередження, зроблене відомим публіцистом і економістом Полом Крейгом Робертсом. Він теж упирає на акт 2277.

Можливо, заявив Робертс, уряд Росії раніше вважало, що Вашингтон піддасть «брехні і демонізації» лише «Ірак, Лівію, Сирію, Китай і Едварда Сноудена». «Реальність набагато гірше», вважає публіцист. Адже «командувач НАТО генерал Брідлав і законопроект Сенату №2277 чітко вказують на те, що Вашингтон готується сам і готує Європу до війни проти Росії ...»

Якщо згаданий законопроект буде проведений, вказує публіцист, Вашингтон зможе на законних підставах «обійти НАТО» і від себе надати статус «союзницької нації» Україні - незалежно від її участі в НАТО. Після цього Вашингтон зможе ввести війська на Україну. І неспроста Вашингтон останнім часом надто багато говорить про український «кризу», хоч і не має ніяких доказів горезвісної «російської агресії». Вашингтон звик вільно «вбивати і брехати», гнівно каже Робертс, і тепер він використовує цей підхід проти Росії.

Таким чином, стає очевидно, що Сполучені Штати подумують про те, щоб «одним махом двох зайців убівахом» - про рішення проблем, що накопичилися боргових проблем (вже нерозв'язних без великої війни) і ослабленні народившегося геополітичного супротивника - Росії. Плацдармом ж для запуску військової кампанії (під виглядом допомоги народу, нібито страждає від гніту російських окупантів) обрана Україна. Немає сумнівів і в тому, що в першу чергу війна вестиметься силами того народу, якому «допомагають». У Вашингтоні сплять і бачать, як російські брати знищують один одного ...

Переглядів: 17756


Хто ж винен в надування міхура?
До чого призведе така дивна боргова політика в США?
З огляду на всі інструменти, весь арсенал прийомів, які у вас є, що ви збираєтеся робити з тіньовим банківським сектором?
Як це можна списати?
Хто тисне щось?
Тобто що ж виходить?
«Країна може думати інакше?
Може, бомбити Москву?

Новости