Десять бойових новинок форуму «Армія-2017»

III Міжнародний військово-технічний   форум Армія   обіцяє стати одним з найбільш видовищних військових подій цього року

III Міжнародний військово-технічний форум "Армія" обіцяє стати одним з найбільш видовищних військових подій цього року. У ньому беруть участь понад 1200 підприємств і організацій, які представили понад 18,5 тис. Розробок і технологій в сфері оборони і безпеки.

Всього на форумі - 78 іноземних оборонних підприємств з 14 країн. Національні експозиції організували Вірменія, Білорусія, Казахстан, Китай, Пакистан, Словаччина і ПАР.

У демонстраційній програмі, яка розгорнулася на території трьох кластерів, задіяно понад 190 одиниць озброєння, військової і спеціальної техніки. Авіація представлена ​​на аеродромі в Кубинці, сухопутна техніка - на полігоні Алабіно . Тут же, на озері Комсомольському, розташований водний кластер, на якому одні з головних новинок - підводні роботи. Стрілецька зброя представлено в зоні Багатофункціонального вогневого центру.

Безліч збройових експонатів демонструвалося широкому загалу вперше.

Новітня розробка для високоточної стрільби. Напівавтоматична снайперська гвинтівка Чукавина (СВЧ) представлена ​​в двох калібрах - 7,62 x 54 мм і 7,62 x 51 мм (останній також відомий як .308 Win, дуже популярний на світовому ринку). При цьому в калібрі 7,62 × 54 мм вона сумісна з магазинами від СВД. У базовій комплектації СВЧ оснащується телескопічним прикладом з регульованою щокою.

На думку гендиректора концерну "Калашников" (входить в Ростех) Олексія Криворучко, у цій розробки дуже велике майбутнє, інтерес є у Міноборони і Росгвардіі, а також у експортних партнерів. Існують великі перспективи на цивільному ринку. "Частина випробувань, що стосуються громадянського спрямування, ми вже в цьому році ведемо і сподіваємося найближчим часом приступити до випробувань цих гвинтівок для силових структур", - заявив він в інтерв'ю ТАСС .

Від звичного стрілецької зброї СВЧ відрізняється в першу чергу компонуванням. Конструктори вирішили піти від традиційної схеми зі ствольною коробкою, закривається кришкою. Нова компоновка спрощує кріплення оптики, коліматорних прицілів, нічних і тепловізійних насадок і інших прицільних комплексів.

Вперше представлений на виставці. Бойова машина десанту БМД-4М розробки концерну "Тракторні заводи". Бойовий модуль "Синиця" представляє собою удосконалене бойове відділення бойової машини піхоти - БМП-3 , Яке зберегло потужний набір озброєння в складі 100-міліметрової гармати - пускової установки 2А70, 30-міліметрової автоматичної гармати 2А72 і кулемета ПКТМ 7,62 мм.

БМД-4М з "Синицею" призначена для транспортування підрозділів аеромобільних військ, ведення бою з машини і вогневої підтримки. Повна бойова її маса не перевищує 14,3 т. Екіпаж складається з трьох осіб, допускається перевезення чотирьох десантників. БМД-4М може бути десантована з бойовим розрахунком всередині парашутним способом.

Як заявив в інтерв'ю ТАСС головний конструктор Спеціального конструкторського бюро машинобудування Сергій Абдулов, "Синиця" створена з нуля - на неї видано технічне завдання Міноборони, і зараз виріб проходить попередні випробування.

Раніше розроблений варіант БМД-4М оснащувався бойовим відділенням "Бахча-У".

Медичну версію броньовика БМА "Тигр" створила Військово-промислова компанія (ВПК). Ця машина зроблена в ініціативному порядку.

Як повідомив в інтерв'ю ТАСС на форумі гендиректор компанії Олександр Красовицький, цей автомобіль може бути як в броньованому, так і в неброньованому виконанні. "Плануємо робити його на базі ВПК-233136" Тигр "- це п'ятий клас захисту, який тримає попадання кулі з термоупрочненним сердечником від автомата Калашникова калібру 7,62 мм", - сказав він.

За словами гендиректора, автомобіль став вище, там можуть розміщуватися чотири поранених бійця в горизонтальному положенні або чотири в сидячому плюс водій, лікар або фельдшер і ще один медичний працівник.

Машина була задіяна в демонстраційних показах на полігоні Алабіно. На форумі стало відомо , Що вперше Міноборони Росії купило бойову машину підтримки танків (БМПТ) "Термінатор" в інтересах Сухопутних військ.

"Термінатор-1" створений з урахуванням військових дій, які велися ще в Афганістані. БМПТ на базі танка Т-90 здатний виявити приховану загрозу і знищити її до того, як за основним танку буде завдано удар. Екіпаж - п'ять чоловік. Вогневу міць забезпечують дві 30-міліметрові автоматичні гармати, один кулемет, два гранатомети АГС-30 і чотири протитанкові керовані ракети типу "Атака-T".

Вперше представлений на виставці. Новий бронетранспортер, який отримав позначення БТР-87, розробила Військово-промислова компанія. Він отримав компоновку з переднім розташуванням двигуна, при якій посадка і висадка десанту здійснюється через задні двері.

Нова машина оснащена ходовою частиною бронетранспортера БТР-82А. БТР-87 являє собою чотиривісну повнопривідну плаваючу машину з колісною формулою 8 х 8 БТР-87 отримав бойовий модуль, до складу озброєння якого входить 30-міліметрова автоматична гармата, спарений кулемет 7,62 мм, а також чотири протитанкові керовані ракети.

за даними розробників, БТР-87 вже пройшов ряд випробувань і тепер його представляють Міноборони, щоб відкрити дослідно-конструкторську роботу в інтересах військового відомства.

Презентація безшумного мотоцикла, розробленого для сил спецпризначення, пройшла в рамках форуму. як розповів гендиректор концерну "Калашников" Олексій Криворучко, російське військове відомство вже тестує електричні мотоцикли.

За повідомленням глави компанії, лінійка вироблених концерном мотоциклів буде досить широкою. "Будемо робити різні моделі, різного класу, але упор буде зроблений на електричні мотоцикли", - пояснив він. У планах - виготовлення інших засобів пересування на електротязі.

як раніше повідомлялося , Концерн розробив електромотоцикл для підрозділів ДПС і ППС поліції. Запас ходу по зарядці такої машини становить 150 км. Максимальна потужність - 15 кВт. Перші зразки будуть передані столичній поліції в кінці серпня.

Вперше представлений на виставці. Ця машина зможе трансформуватися в пункт управління і розвідки, вузол захищеного зв'язку чи мобільний центр обробки даних.

за словами гендиректора "Воентелекома" Олександра Давидова, система володіє безпрецедентними характеристиками і здатна замінити до 70% громіздких і різнотипних командно-штабних машин і комплексних апаратних зв'язку, забезпечивши при цьому набагато більш багатий функціонал і значно вдосконалені тактико-технічні характеристики при кратне зниження вартості закупівлі та сервісного обслуговування.

Також стало відомо, що на рівні концепту "Воентелеком" розглядає цю машину зв'язку і управління в якості безпілотної, керованої штучним інтелектом, яка сама визначає маршрут прямування, виходячи з ситуації на театрі військових дій.

Новий шестимісний баггі "Чаборз" М-6 представив навчальний центр сил спеціального призначення Чечні.

Він в першу чергу призначений для військових потреб і володіє широкими можливостями по перевезенню вантажів та встановлення додаткового обладнання. Серійне виробництво всюдиходів на заводі "Чеченавто" почнеться після презентації на форумі "Армія-2017".

На сьогодні обсяг серійного виробництва становить 30 машин на місяць. Автомобіль є універсальним і адаптується під різні військові і цивільні потреби.

вперше представлений в павільйоні концерну "Калашников" новий бойовий модуль із застосуванням нейромережних технологій, що дозволяють йому розпізнавати цілі і приймати рішення.

Нейромережею називається швидко навчається система, яка здатна діяти не тільки відповідно до заданого алгоритму, а й на підставі використовуваного раніше досвіду. також стало відомо , Що цей бойовий модуль може піти в серію в 2018 році. Він може бути встановлений на будь-яку техніку.

Електромагнітне "рушницю" "Ступор" створено Головним науково-дослідним випробувальним центром робототехніки Міноборони РФ для придушення безпілотних літальних апаратів.

як повідомляється в буклеті комплексу, "Ступор" призначений для придушення безпілотників, в тому числі коптерного типу, що застосовуються на земної і водної поверхні, на дальності прямої видимості. Крім цього, може пригнічувати канали навігації і передачі безпілотників, а також їх фото- і відеокамери в оптико-електронному діапазоні.

"Рушниця" випромінює електромагнітні імпульси і в першу чергу призначена для придушення каналу управління безпілотником, який під впливом випромінювання втрачає зв'язок з оператором, що призводить до некерованого польоту і падіння.

"Ступор" діє на дальності 2 км в 20-градусному секторі. Заряджатися може як від мережі, так і автомобільного акумулятора.

Новости