Десять способів упаковки багажу

Збираючись у подорож, будь-яка розсудлива людина бере з собою тільки найнеобхідніше Збираючись у подорож, будь-яка розсудлива людина бере з собою тільки найнеобхідніше. Але і цей мінімум речей часом буває складно упакувати. Щоб на відпочинку не відчувати себе збитковим без улюбленої колекції мінералів, тобі обов'язково знадобляться корисні поради туристам і рекомендації як зібрати валізу. Десь на дні мого похідного рюкзака під астролябією повинна бути покрокова інструкція на цю тему. Ага, ось вона!

Рада 1. Шорти, футболки, светри та інші аналогічні речі краще згортати в скатку, а не складати, як це прийнято. Щільні невеликі згортки зручно розміщуються в валізі, економлять місце і майже не мнуться.

Рада 2. А ось що не варто скачувати так це штани. Спочатку перевір кишені - забуті там тверді предмети можуть пошкодити одяг. Тепер укладай штани на бортик валізи, щоб одна половина виявилася на дні, а друга звисали назовні. Зверху розташуй згортки з майок, трусів і інших речей, а потім накрий їх тією частиною брюк, що залишилася за бортом.

Рада 3. Туби, балончики, контейнери з косметичними засобами не слід класти в один пакет. Вони повинні лежати подалі один від одного в різних кутах. Чи не через політичні розбіжності, звичайно, а лише для економії місця.

Рада 4. З взуттям роби так само, як з косметичними засобами - права калоша не повинна знати, чим займається ліва. І головне: для комфортної подорожі досить трьох пар взуття. Краще взяти зайву пару кредитних карт, з ними у всіх сенсах легше.

Рада 5. Взуття - прекрасний футляр для шкарпеток, окулярів, МР3-плеєра і іншої дріб'язок. До того ж, нафаршировані носками туфлі не будуть деформуватися. Та й в цілому, чим щільніше укладання багажу, тим менше зношуються і пошкоджуються речі під час поїздки.

Рада 6. Якщо, незважаючи на всі хитрощі, чемодан виявився наполовину порожній, то краще перекласти речі поліетиленовими пакетами, в крайньому випадку - папером. Сила тертя здатна зіпсувати і більш міцні предмети, ніж твоє нижню білизну з латексу.

Рада 7. Про те, як скласти сорочку, відомо лише майстрам орігамі. Ось що розповів мудрий сенсей про стародавнє мистецтво після чарочки теплого саке:

Ґудзики возз'єднатися з петлями,
Кімоно поклади передньою частиною вниз,
Рукава уклади на спину вздовж боків,
Загорни боки на спину
І склади кімоно поперек.
А нехай хокку моє ні в Хонсю, ні в Фудзіяму -
Харакірі від мене не жди!

Рада 8. При бажанні в чемодан неважко запхати навіть пальто. Потрібно вивернути навиворіт лівий рукав і скласти пальто вдвічі по довжині так, щоб праве опукле плече лягло в ліве вивернутое, а зовні виявилася підкладка з лівим рукавом. Якщо цілком пальто не влазить - склади його ще раз, але вже поперек. Цей спосіб упаковки також підходить для піджаків, бушлатів, сіряк, кожухів і Лапсердак.

Рада 9. Щоб правильно упакувати валізу, гнучкі і довгі речі (ремінь, краватка, провід ноутбука, буксирувальний трос) краще розмістити вздовж його стінок. Для економії місця в окремі бухти або рулони згортати їх не треба.

Рада 10. І на доріжку. Звичайно, чемоданні пазли гра захоплююча, але сучасна тара для перевезення речей виготовляється з легких матеріалів і обладнується коліщатками, що істотно заощаджує витрати джоулів в твоєму організмі. Тому просто купи валізу необхідного розміру і можеш забути про ці надзвичайно корисні поради!


Сподобалася стаття? Підпишіться на оновлення блогу!

Сподобалася стаття?

Новости