Десятка найзатишніших нішевих ароматів восени 2013

Осінь у нас в цьому році видалася на рідкість похмура і вогка, тому всі мої традиційні осінні аромати з гіркими нотами хризантем і скошених трав так і залишилися стояти на полиці.

Накинути пухнастий махровий халат, укутати в теплий картатий плед, подпихнуть під бік муркоче кішку - в цьому сезоні я виживаю, завдяки обволакивающим ванільним і вершковим ароматів.

На вершині мого персонального осіннього хіт-параду - аромат Siwa Memo (2007), який вперше підвернувся мені під руку тільки в цьому році. Молочно-зелені нотки проростків пшениці, вершкові кокосові ноти (їх дає лактон віскі), солоний жар щойно підірваного попкорну, пузирящіееся вібруючі альдегіди, пряна терпкість коричного листа, розтертого з стручком ванілі.

У складі аромату: альдегіди, лист фіалки, лактон віскі, нарцис, кориця, повітряна кукурудза, мускус, ваніль.

У складі аромату: альдегіди, лист фіалки, лактон віскі, нарцис, кориця, повітряна кукурудза, мускус, ваніль

На другому місці - Myrrhe Ardente Annick Goutal (2007). Незважаючи на свою смолистість і пристрасне назву, аромат дуже м'який і релаксуючий. У складі заявлений бджолиний віск, але я відчуваю НЕ медові ноти, а скоріше запах «поплив» від тепла плити цукру.

У складі аромату: мирро, боби тонка, бензоин, дерево Гуаяк, ветивер, бджолиний віск.

Почесне третє місце займає - Cuir Beluga Guerlain. Cuir Beluga, незважаючи на заяложені нині ванільні ноти, аромат дуже стриманий і інтелігентний. В рамках пристойності ваніль стримують шкіряні, а вірніше - ніжні замшеві ноти. Інші компоненти вихопити носом не так то просто. Вони непомітно вплетені в загальну канву і створюють в ароматі необхідний обсяг, завдяки чому Cuir Beluga - цілком собі шлейфовий і благородний, а не плоский і плебейський парфум.

У складі аромату: альдегіди, тангерін, пачулі, безсмертник, ваніль, амбра, шкіра, геліотроп.

У складі аромату: альдегіди, тангерін, пачулі, безсмертник, ваніль, амбра, шкіра, геліотроп

Другу трійку лідерів цієї осені відкриває аромат Peut-Etre Lancome (2007). Він дещо вибивається із загального списку, тому що замість ванілі і слівочек в ньому прірву мускусу і пудри. Але, завдяки теплим амбровим відтінкам, Peut-Etre, як і попередні учасники, володіє заспокійливим і зігріваючу дію, а значить має повне право увійти в десятку найзатишніших ароматів осені.

У складі аромату: ірис, болгарська троянда, амбра, мускус.

Ще один незамінний парфум цієї осені - знаменитий Aomassai Parfumerie Generale (2006). Аромат так майстерно балансує між кулінарним і парфумерним мистецтвом, що незрозуміло, куди його розпорошувати - то чи за вуха, то чи в рот. Карамелізовані горіхи і прілого трави - ось головні смислові лінії в Aomassai.

У складі аромату: спеції, смоли, лісовий горіх, карамель, ветивер, ладан, лакричник, гіркий апельсин, Смоли, сіно, деревні ноти.

У складі аромату: спеції, смоли, лісовий горіх, карамель, ветивер, ладан, лакричник, гіркий апельсин, Смоли, сіно, деревні ноти

Слідом за Aomassai йде Vanilia L`Artisan Parfumeur (1978). Тому, хто в дитинстві не любив пити з блюдечка розтануло морозиво «Лакомка», цей аромат здасться занадто солодким і нудним. Але я то - любила! Тому мені ця Vanilia дуже навіть підходить.

У складі аромату: іланг-іланг, ваніль, сандалове дерево.

Коли мені не вистачає солодощі і липкості артізановской ванілі, я вдаюся до крайніх заходів - аромату Lann-Ael Lostmarch (2007). Дуже їстівний, він пахне розмоченим в чаї з молоком вівсяним печивом.

У складі аромату: ваніль, сіно, зелене яблуко, гречка, пшениця, молоко.

У складі аромату: ваніль, сіно, зелене яблуко, гречка, пшениця, молоко

Ще один дуже їстівний і дуже дитячий аромат - це Matin Calin Comptoir Sud Pacifique. Вівсяна каша зі згущеним молоком - це вже не парфум, а їжа, але так і на дворі не бабине літо, а чорт знає що з дощем і снігом!

У складі аромату: сандалове дерево, цукор, ваніль, молоко.

Ще рідше, ніж Matin Calin, цієї осені я носила Divin`Enfant Etat Libre d`Orange, який раніше був одним з улюблених гурманських ароматів, а нині трохи приївся. Пастила, маршмеллоу, пташине молоко - тонни солодощів і трошки тютюну, кави і шкіри.

У складі аромату: мускус, апельсиновий колір, амбра, тютюн, троянда, кава, шкіра, пастила, боби тонка.

У складі аромату: мускус, апельсиновий колір, амбра, тютюн, троянда, кава, шкіра, пастила, боби тонка

Завершує осінній хіт-парад аромат Un Bois Vanille Serge Lutens (2003), який я використовую рідше інших через критичне для мене змісту в ньому лакриці і кокоса, які набагато органічніше виглядали б на аптечної і кондитерської, а не на парфумерної полиці. Правда, саме через цих нот аромат створює таку необхідну для мене цієї осені ауру захищеності, адже мікстура і печиво - це невіддільні атрибути дитинства, коли навіть під час хвороби або негоди на душі було легко і сонячно.

У складі аромату: сандалове дерево, чорний лакричник (солодка по-нашому), кокосове молоко, бджолиний віск, гіркий мигдаль, мускус, ваніль, бензоин, дерево Гуаяк, боби тонка.

Проголосувати за ці аромати і змінити їх позиції в рейтингу можна в цьому опитуванні.

Новости