Det-os.ru, інтернет магазин дитячого взуття: LiveInternet

Зима закінчилася Зима закінчилася. У дітей починаються канікули, а у дорослих довгоочікувана пора відпусток. І кожен хоче провести літо так, щоб весь наступний рік було про що згадувати.

Взуття для відпочинку, як і повсякденна обов'язково повинна бути правильно підібрана за розміром. Комфорт, комфорт і ще раз комфорт - ось запорука вдалого літнього відпочинку.

Отже, що ж слід взувати під час планованого активного відпочинку?

кросівки

У сучасному світі це найбільш підходяща взуття як для школи, так і для дітей, які ведуть активний спосіб життя. Однак, перш ніж купувати пару дитячих кросівок, продумайте, для яких саме видів діяльності вона буде потрібна Вашій дитині.

Якщо його чекають довгі прогулянки по пересіченій місцевості, то Вам варто вибрати кросівки з жорсткою рифленою підошвою, заокругленим носком, м'яким верхом і високою шнурівкою для жорсткої фіксації гомілковостопного суглоба.

Якщо потрібне взуття для занять спортивними іграми або звичайною фізкультурою, то треба вибрати кросівки, у яких в підошву як амортизації вбудовані повітряні порожнини під п'ятою і подушечкою стопи, з неглибоким рельєфним протектором, невисокі і сітчасті, щоб ноги вентилювалися. Для бажаючих займатися одним видом спорту краще купити кросівки, призначені саме для нього.

Якщо Ваша дитина збирається відправитися в туристичний похід з багатокілометровими переходами, тягання важких рюкзаків, вечірніми посиденьками біля багаття, ночівлями в наметі? Тоді йому потрібне взуття серії outdoor у вигляді черевик з високою шнурівкою і потужним протектором. Також для походу знадобляться легкі кеди або спортивні тапочки. У них доведеться перевзуватися на час стоянок. По-перше, дитячі ноги обов'язково повинні відпочити від важкої і погано вентильованої взуття, а по-друге, похідна взуття теж повинна просохнути. Її слід повністю розшнурувати і, вийнявши устілку, провітрити, а по можливості вимити зсередини. Адже за цілий день вона наповнюється потім, пилом, бактеріями.

Завжди купуйте кросівки відповідно статтю дитини. Згідно анатомічних особливостей будови стопи, дитяче взуття, особливо для школярів, виготовляється окремо для дівчаток і хлопчиків. Нога дівчинки в щиколотці, п'яті і шкарпетці вужча, ніж у хлопчиків. У дівчаток довше литкові м'язи і пальці ніг, а так само більш високий підйом.

При покупці кросівок бажано не поскупитися на взуття з натуральних матеріалів: шкіри, замші, джинси. Натуральний матеріал більш міцний і довговічний, а так само менше викликає пітливість ніг. Виняток становить верх зі спеціальних "дихаючих" синтетичних матеріалів і нейлонової сітки.

Шкарпетки в кросівки повинні бути виключно бавовняні. Для занять спортом і ходьбою вони можуть бути тонкими. А для туристичного походу більш товстими, можливо навіть одягати дві пари. Шкарпетки захищатимуть шкіру ніг від тертя взуттям, вбирати вологу і поглинати запах.

Кеди

Для занять спортом і пішої ходи також добре підходять кеди. Вони легкі, верхня частина їх шиється з тканини, що дозволяє нозі «дихати». Але у кед гумова підошва значно жорсткіша. У них немає обов'язкової для кросівок проміжної підошви, яка гасить удари і повертає енергію кроку, немає повітряних прошарків, задник НЕ жорсткий.

сандалії

Взуття просто необхідна для повноцінного літнього відпочинку.

Сандалії для активної ходьби можуть скласти альтернативу кросівок для піших прогулянок. Підошва у них така ж, як у кросівок, вони надійно фіксуються поперек стопи ближче до пальців і по обидві сторони гомілковостопного суглоба. Перевага сандалій полягає в тому, що вони дозволяють стопі «дихати», а їх маса дещо менше, ніж у кросівок.

Якщо Вас і вашої дитини чекає пасивний туризм (автобусні поїздки по містах і селах з оглядом їх пам'яток), краще взути сандалі на невисокому каблуці. Різкі переходи від багатогодинного сидіння в надрах автобуса до багатогодинних піших прогулянок по міських вулицях і музеям не найкращим чином позначаться на самопочутті Ваших ніг.

Сандалії найкраще мати з натуральної шкіри. При тривалому сидінні в автобусі з обмеженою рухливістю ноги дитини будуть набрякати. Взуттєва шкіра - досить еластичний матеріал, який не заподіє дискомфорту при збільшенні або зменшенні обсягу його стопи, не стане натирати шкіру ніг.

Краще вибирати сандалі на пряжках або липучках, їх можна в будь-який час швидко підігнати під ширину стопи і гомілковостопного суглоба. Якщо Ви впевнені в своїх сандалях, можна їх носити на босу ногу. Якщо ж вони нові, то краще спочатку їх взувати на бавовняну шкарпетку.

Пляжне взуття

Ви маєте намір щодня ходити з дітьми на пляж? На багатьох морських узбережжях пляжі не піщані, а галькові, тому перед купанням доводиться залишати взуття дуже близько до краю води, або взагалі купатися не знімаючи її. Тоді Вам потрібні спеціальні пляжні сандалі або гумові шльопанці. Держава, що тримає частину шльопанці повинна бути м'якою, краю гладкими і округленими.

В силу своєї конструкції, шльопанці погано тримаються на нозі. Вони не кріпляться за щиколотку. Тому що носять їхні діти напружують м'язи стоп і пальців ніг, щоб утримати цю взуття на нозі. В цьому відношенні пляжні сандалі більш функціональні.

Пляжну взуття треба носити тільки на пляж. Будь-який інший час носите звичайне взуття: босоніжки або туфлі.

Приємного вам відпочинку! Нехай ваше взуття допоможе знайти і зберегти масу найкращих вражень!

Отже, що ж слід взувати під час планованого активного відпочинку?
Якщо Ваша дитина збирається відправитися в туристичний похід з багатокілометровими переходами, тягання важких рюкзаків, вечірніми посиденьками біля багаття, ночівлями в наметі?

Новости