DHL відновлює доставку посилок в Росію

Оператор експрес-доставки DHL Express після поступок митної служби Росії готовий повернутися до роботи в РФ Оператор експрес-доставки DHL Express після поступок митної служби Росії готовий повернутися до роботи в РФ   DHL відновлює доставку посилок в Росію   Фото: РИА Новости, Руслан Кривобок   Москва

DHL відновлює доставку посилок в Росію

Фото: РИА Новости, Руслан Кривобок

Москва. 29 січня. INTERFAX.RU - Міжнародний оператор експрес-доставки DHL Express має намір відновити доставку вантажів для росіян.

Таку заяву компанія зробила на наступний день після зустрічі з представниками Федеральної митної служби (ФТС) Росії.

"28 січня компанія DHL Express взяла участь в нараді з ФТС. На ньому були досягнуті домовленості щодо порядку митного декларування експрес-вантажів для особистих потреб. В даний час ми працюємо над реалізацією цих домовленостей з метою якнайшвидшого відновлення поставок", - заявив в середу " Інтерфаксу "віце-президент по операційній діяльності DHL Express в Росії Юрій Шевченко.

Напередодні вдень російська митниця пішла на поступки операторам доставки, дозволивши їм оформляти вантажі по електронних реєстрів, а не кожну посилку окремо.

Минулого тижня більшість експрес-перевізників повідомили, що припиняють доставку посилок з-за кордону фізичним особам в Росію. Серед них виявилися DHL, DPD, "Поні експрес", TNT, FedEx і UPS. Своє рішення компанії пояснили тим, що на російській митниці вкрай ускладнилися правила роботи з перевізниками.

Так, DHL повідомляла, що тепер для декларування посилок на митниці крім копії паспорта, бланка замовлення і фото замовлених товарів потрібно пред'являти оригінал виписки з банківського рахунку із зазначенням інтернет-магазину як одержувача платежу. Митниця також вимагає оригінали договору на надання послуг з митного декларування і копію банківської карти.

У грудні минулого року Мінфін запропонував знизити ліміт вартості неоподатковуваних митом посилок до 150 євро з 1 тис. Євро на місяць.

Новости