Diesel - бренд, що став модним символом Італії

  1. зміст
  2. Чому все-таки «Diesel»?
  3. Перші колекції і перший успіх
  4. Diеsel в 90-е
  5. Початок ХХI століття
  6. Що таке компанія Diesel сьогодні?
  7. Годинники від Diesel - сміливо і зухвало
  8. Цікаві факти про Diesel

Італія, як країна з багатою і різноманітною культурою, зазвичай асоціюється з різними явищами. Для кого-то Італія - ​​це лазіння, піца і культ кави, для кого-то - це Рим, Венеція і Мілан, а футбольні фанати знають Італію по потужним футбольним клубам.

Але крім цього Італія відома fashion-індустрією і гучними іменами в світі моди. Одним з найяскравіших і навіть кілька скандальних представників «модною італійської мафії» є марка Diesel , Яка не має рамок для самовираження і залишається прерогативою сильних, сміливих і незалежних людей.

Як починався шлях «світового короля деніму» і як компанія Diesel підкорювала серця поціновувачів моди у всьому світі Як починався шлях «світового короля деніму» і як компанія Diesel підкорювала серця поціновувачів моди у всьому світі?

зміст

Як все починалося

Ренцо Россо, засновник майбутньої імперії Diesel, ще з дитинства виявляв неабиякі підприємницькі якості. Перші гроші Ренцо почав заробляти ще у віці 10 років, займаючись розведенням кроликів на продаж.

У 1970 в Італії відкривається перша школа мод, і 15-річний юнак серйозно береться за освоєння швейного та дизайнерського мистецтва У 1970 в Італії відкривається перша школа мод, і 15-річний юнак серйозно береться за освоєння швейного та дизайнерського мистецтва. В цьому ж році Россо шиє свою першу пару розкльошені джинсів із заниженою талією, і з тих пір він продовжує експериментувати з кроєм і дизайном такого, здавалося б, простого предмета гардероба, як джинси.

П'ятьма роками пізніше талановитий хлопець стає головним технологом в компанії Moltex, яка займається пошиттям штанів для різних італійських брендів П'ятьма роками пізніше талановитий хлопець стає головним технологом в компанії Moltex, яка займається пошиттям штанів для різних італійських брендів. Провівши кілька років у компанії, Россо вирішується покинути свій пост і організувати власне виробництво.

Адріано Голдшмід, власник Moltex і за сумісництвом наставник молодого підприємця, вмовляє Ренцо організувати нову компанію спільними силами, запропонувавши в якості стартового капіталу 40% акцій Moltex. Це стало початком нового італійського модного бренду Diesel, який бере свій початок в 1978 році.

Чому все-таки «Diesel»?

На екстравагантне і запам'ятовується назву своєї компанії Россо надихнув, як би це не було дивним, європейський економічний криза 70-х. Дизельне паливо на той момент здавалося рішенням проблем з нафтою в Європі, а саме слово стало символом нестандартного рішення і авангарду.

Крім цього, Ренцо Россо вже тоді думав про перспективу і про охоплення дизайнерським денимом не тільки Італії, але і світового модного ринку Крім цього, Ренцо Россо вже тоді думав про перспективу і про охоплення дизайнерським денимом не тільки Італії, але і світового модного ринку. Слово «diesel» майже однаково звучить на різних мовах світу, що повністю відповідало концепції засновника - створити лідируючий модний бренд без географічних рамок.

Перші колекції і перший успіх

Свої дизайнерські ідеї Россо орієнтував на молодих і впевнених у собі людей, які цінують стиль і комфорт в одязі, а також прагнуть до самовираження.

Перша чоловіча колекція Diesel з'явилася вже в 1979 році і для того, щоб надати жорсткої джинсової тканини недбалий вигляд, Ренцо використовував камені, пемзу або бетон, про які терлася тканину. Надалі таке механічне состаривание джинса стане візитною карткою Diеsel.

Жіноча лінії одягу з'явиться лише десятьма роками пізніше - в 1989 р

Популярність креативного бачення одягу Ренцо Россо швидко здобула популярність в Європі і вже до 1981 року бренд став затребуваним за межами Італії Популярність креативного бачення одягу Ренцо Россо швидко здобула популярність в Європі і вже до 1981 року бренд став затребуваним за межами Італії. У 1984 році виходить перша дитяча колекція одягу, розрахована на дітей від 2-х років - Diеsel Kids.

Справи йшли в гору, популярність Diеsel росла як на дріжджах, і в 1985 Россо викуповує всі акції Diеsel у Голдшміда і стає повноправним господарем свого дітища Справи йшли в гору, популярність Diеsel росла як на дріжджах, і в 1985 Россо викуповує всі акції Diеsel у Голдшміда і стає повноправним господарем свого дітища. З цих пір компанія займається розширенням свого асортименту і створює провокаційні рекламні кампанії по всьому світу.

Diеsel в 90-е

Засновник компанії ніколи не боявся епатажу і скандалів, тому, для просування свого бренду використовував дуже сміливі рекламні витівки. Деякі з них були настільки неоднозначними, що були заборонені до показу на телебаченні.

Але саме з цього часу за Diеsel закріпилася слава скандального і неординарного лейбла.

Але саме з цього часу за Diеsel закріпилася слава скандального і неординарного лейбла

Але епатажний стиль - це не все досягнення компанії в останнє десятиліття 20 століття Але епатажний стиль - це не все досягнення компанії в останнє десятиліття 20 століття. У 1994 році з'являється дочірній бренд 55DSL, який пропонує одяг для активного відпочинку і спорту.

А двома роками пізніше в рядах продукції Diеsel з'являється перший парфум-унісекс, який випускається французькою компанією L'Oreal. Пізніше парфумерне напрямок стане активно розвиватися, пропонуючи споживачеві найрізноманітніші і зухвалі аромати.

У тому ж 1996 році відкривається перший фірмовий бутик в Нью-Йорку, тим самим захопивши серця і американських модників У тому ж 1996 році відкривається перший фірмовий бутик в Нью-Йорку, тим самим захопивши серця і американських модників. Через два роки журнал The Wall Street Journal визнає бренд Diеsel маркою року, підкресливши, що, в порівнянні з Tommy Hilfiger і Gap, Diеsel має «підкреслений європейський вигляд».

Початок ХХI століття

«Нульові» стали часом розширення компанії. У 2008 році Россо створює холдинг OTB, куди входить марка Diesel, Viktor & Rolf, Maison Martin Margiela і надалі список компаній буде тільки рости.

В цей час починається співпраця з різними компаніями і до асортименту Diеsel додаються нові колекції: ювелірні прикраси, годинник, верхній одяг, нижню білизну і пляжний одяг В цей час починається співпраця з різними компаніями і до асортименту Diеsel додаються нові колекції: ювелірні прикраси, годинник, верхній одяг, нижню білизну і пляжний одяг.

Виробництвом нижньої білизни від Diesel займається американська компанія Mast Industries Inc Виробництвом нижньої білизни від Diesel займається американська компанія Mast Industries Inc., яка, на секундочку, займається пошиттям білизни для Victoria's Secret.

Крім того, під ім'ям Diesel проводиться домашній текстиль (компаніями Moroso і Foscarini) і навіть мотошлеми (італійською фірмою AGV).

У 2008 році Diesel випускає культову лінію чоловічого і жіночого одягу прет-а-порте Diеsel Black Gold, яка була представлена ​​на нью-йоркській Тижні моди У 2008 році Diesel випускає культову лінію чоловічого і жіночого одягу прет-а-порте Diеsel Black Gold, яка була представлена ​​на нью-йоркській Тижні моди. Після успіху цієї колекції, Россо прийняв рішення залишити це ім'я для кожної наступної лінійки, яка братиме участь в модних показах.

Що таке компанія Diesel сьогодні?

За свою, здавалося б, не таку велику історію, марка Diesel стала популярна у всій Америці і Євразії, здобувши популярність серед сміливих і впевнених у собі поціновувачів моди За свою, здавалося б, не таку велику історію, марка Diesel стала популярна у всій Америці і Євразії, здобувши популярність серед сміливих і впевнених у собі поціновувачів моди.

Серед 6 000 магазинів в світі, в яких представлена ​​продукція компанії, близько 500 з них є фірмовими бутиками.

Під ім'ям «Diesel» сьогодні випускається широкий асортимент товарів «з характером», який пішов далеко за межі одежної бренду Під ім'ям «Diesel» сьогодні випускається широкий асортимент товарів «з характером», який пішов далеко за межі одежної бренду. Сучасний Diesel представлений в наступних напрямках:

Diesel Apparel - повсякденний одяг для чоловіків і жінок;

Diesel Denim - лінія чоловічих і жіночих джинсів;

55DSL - одяг в стилі casual; 55DSL - одяг в стилі casual;

Diesel Kid - дитяча лінія одягу;

Intimate and beachwear - пляжний одяг і нижню білизну для дорослих;

Diesel Footwear - взуття для чоловіків і жінок;

Diesel Fragrance Factory - парфумерне напрямок;

Diesel Bags - сумки в спортивному стилі; Diesel Bags - сумки в спортивному стилі;

Diesel Sunglasses і Eyewear Denimize Collection - колекції сонцезахисних і оптичних окулярів;

Diesel Watches - чоловічі та жіночі годинники; Diesel Watches - чоловічі та жіночі годинники;

Diesel Jewellery - ювелірні прикраси, включаючи вироби з благородних металів;

Diesel Home Collection - аксесуари для дому, домашній текстиль і меблі;

Diesel Bike - напрямок міських велосипедів (випускаються за ліцензією Pinarello);

Diesel Helmets - лінія мотоциклетних шоломів;

Diesel Black Gold - одяг і аксесуари преміум-класу, які представляють компанію на тижнях моди.

За майже чотири десятки років компанія успішно співпрацювала з самими іменитими брендами і відомими персонами сучасності, в число яких входить Джон Гальяно, Карл Лагерфельд, Кеті Перрі, Adidas і навіть Warner Bros.

Годинники від Diesel - сміливо і зухвало

Аксесуари Diesel також відображають спрямованість бренду на сміливих і активних людей, які не бояться виглядати яскраво і нестандартно Аксесуари Diesel також відображають спрямованість бренду на сміливих і активних людей, які не бояться виглядати яскраво і нестандартно. Всі моделі наручних годинників, які випускаються з 1995 року, мають унікальний дизайн і підкреслюють індивідуальність свого власника. Їх можна носити і на роботі, і на відпочинку - годинник від Diesel доречні для будь-якої ситуації.

свої   годинник   компанія випускає спільно з американським концерном Fossil, з яким співпрацюють такі модні марки, як DKNY, Emporio Armani і Burberry свої годинник компанія випускає спільно з американським концерном Fossil, з яким співпрацюють такі модні марки, як DKNY, Emporio Armani і Burberry.

Висока якість, довговічність, різноманітність форм і преміального дизайну - це основні риси хронометрів від італійського бренду.

Наручний годинник Diesel DZ7342.

Для любителів підводного плавання і дайвінгу водонепроникні годинники залишаються завжди в пріоритеті Для любителів підводного плавання і дайвінгу водонепроникні годинники залишаються завжди в пріоритеті. Знімати годинник не завжди зручно, а якщо потрібно відстежувати час, проведений під водою, то без водозахисних годин просто не обійтися.

Годинники   Diesel DZ7342   можуть похвалитися не тільки яскравим і незабутнім дизайном, вони також мають високий ступінь водозащити, яка зберігає свої властивості на глибині до 100 метрів Годинники Diesel DZ7342 можуть похвалитися не тільки яскравим і незабутнім дизайном, вони також мають високий ступінь водозащити, яка зберігає свої властивості на глибині до 100 метрів.

Крім цього, модель DZ7342 може похвалитися довговічним кварцовим механізмом, надійним мінеральним склом і стильним ремінцем з натуральної шкіри Крім цього, модель DZ7342 може похвалитися довговічним кварцовим механізмом, надійним мінеральним склом і стильним ремінцем з натуральної шкіри.

Наручний годинник Diesel DZ4347.

Годинники   Diesel DZ4347   виглядає дуже статусно і навіть, не побоїмося цього слова, дорого Годинники Diesel DZ4347 виглядає дуже статусно і навіть, не побоїмося цього слова, дорого. Контраст золотого і чорного кольорів надає строгості і підкреслює цілеспрямованість і успішність свого володаря.

Крім основного аналогового циферблата, DZ4347 має ще три додаткових, які роблять хронограф більш повноцінним Крім основного аналогового циферблата, DZ4347 має ще три додаткових, які роблять хронограф більш повноцінним. Всі індекси основного циферблата контрастні і добре видно, а віконце з датою дозволить ніколи не губитися в числах.

Жіночі наручні годинники Diesel DZ5476 Жіночі наручні годинники Diesel DZ5476.

Стильні жіночі годинники   Diesel DZ5476   виконані в класичному стилі, що робить їх універсальними і придатними до будь-якому жіночому поряд Стильні жіночі годинники Diesel DZ5476 виконані в класичному стилі, що робить їх універсальними і придатними до будь-якому жіночому поряд. Лаконічний дизайн підкреслить тонкий смак своєї власниці.

Золотистий корпус і індекси на циферблаті контрастують з чорним фоном і вигідно відтіняються чорним ремінцем з золотистим напиленням Золотистий корпус і індекси на циферблаті контрастують з чорним фоном і вигідно відтіняються чорним ремінцем з золотистим напиленням. Крім того, корпус має антикорозійними властивостями і завдяки своїй формі стійкий до механічних пошкоджень.

Цікаві факти про Diesel

  • Під маркою Diesel був випущений автомобіль Fiat 500 в 2008 році, а в 2012 - мотоцикл Ducati.

Під маркою Diesel був випущений автомобіль Fiat 500 в 2008 році, а в 2012 - мотоцикл Ducati

  • З 2001 року Россо випускає алкогольні напої (в першу чергу вино) під своїм ім'ям (Rosso) - шардоне, піно нуар, каберне і граппу.
  • У 1994 році Ренцо Россо відкриває свій перший готель в Майямі - PelicanHotel. Через кілька років його приклад наслідують такі бренди, як Bulgari, Armani і Ralph Lauren.
  • У 2007, 2009 і 2010 роках Diesel удостоювалася почесного «золота» на міжнародному фестивалі реклами «Каннські леви».
  • На своє 30-річчя компанія випустила лімітовану лінійку джинсів з цінником в 30 у.е під назвою «The Dirty Thirty», яка була розкуплена за лічені хвилини.

е під назвою «The Dirty Thirty», яка була розкуплена за лічені хвилини

  • У 2009 році бренд випустив капсульну колекцію для любителів нічних клубів - взуття, одяг і аксесуари з неоновими принтами.

Як починався шлях «світового короля деніму» і як компанія Diesel підкорювала серця поціновувачів моди у всьому світі?
Чому все-таки «Diesel»?
Що таке компанія Diesel сьогодні?

Новости