Диплом, курсова, реферат - Прогнозування ймовірності банкрутства


Дипломи, курсові по менеджменту (теорії управління та організації)

Назва: Прогнозування ймовірності банкрутства

& nbsp 1 & nbsp 2 & nbsp 3 & nbsp 4 & nbsp 5 & nbsp 6 & nbsp 7 & nbsp 8 & nbsp 9 & nbsp 10 & nbsp 11 & nbsp 12 & nbsp 13 & nbsp 14

зміст
Теоретична частина: Прогнозування ймовірності банкрутства 3
1. Сутність і моделі фінансового прогнозування 3
1.1. Методи екстраполяції 3
1.2. Методи математичного моделювання 7
2. Методи прогнозування
ймовірного банкрутства 9
2.1. Метод аналізу прогнозування
банкрутства
на основі стаціонарного ряду 9
2.2. Елементи екстраполярного прогнозування та інтерполяції 12
2.3. Особливості методу прогнозування банкрутства
на основі тренда і коливання 15
2.4. Прогнозування банкрутства на основі
моделі Альтмана 18
Практична частина 26
Список літератури 38
Теоретична частина: Прогнозування ймовірності банкрутства
1. Сутність і моделі фінансового прогнозування
1.1. методи екстраполяції
Формалізовані методи прогнозування банкрутства базуються на математичній теорії, яка
забезпечує підвищення достовірності та точності прогнозів, значно скорочує соки їх виконання, дозволяє полегшити діяльність з обробки інформації
і оцінці результатів. У складі формалізованих методів аналізу якості прогнозування входять: методи екстраполяції і методи математичного моделювання.
У цьому розділі розглянемо основні з методів
прогнозування банкрутства, що використовуються в
економічної
науці [1,2 та ін.].
Термін «екстраполяція» має кілька тлумачень. У широкому сенсі слова екстраполяція- це метод наукового дослідження, що полягає в поширенні висновків, отриманих з спостереження над однією частиною явища, на іншу його частину. У вузькому сенсі слова екстраполяція означає знаходження за деякими даними функцій інших її значень, що знаходяться поза цього ряду. Екстраполяція полягає у вивченні склалися в прош8лом і сьогоденні стійких тенденцій економічного розвитку і перенесення їх на майбутнє. У прогнозуванні екстраполяція застосовується при вивченні часових рядів економічних показників
і являє собою знаходження значень функцій за межами області її визначення з використанням інформації про поведінку даної функції в деяких точках, що належать області її визначення.
Розрізняють перспективну і ретроспективну екстраполяцію. Перспективна означає продовження рівнів ряду динаміки на майбутнє на основі виявленої закономірності зміни рівнів в досліджуваному відрізку часу. Ретроспективна екстраполяція характеризується продовженням рівнів динаміки в минуле.
Поняттям, протилежним екстраполяції є інтерполяція, інтерполяція, яке передбачає знаходження проміжних значень функції в області її визначення. При вивченні часових рядів в разі необхідності може проводитися інтерполяція проміжних рівнів.
Розмежовують формальну і прогнозну екстраполяцію. Формальна екстраполяція базується на припущенні і збереженні в майбутньому минулих і справжніх тенденцій розвитку об'єкта. Прогнозна екстраполяція пов'язує фактичний стан досліджуваного об'єкта з гіпотезами про динаміки його розвитку. Вона передбачає необхідність врахування в перспективі альтернативних змін самого об'єкта, його суті.
При формуванні прогнозів
банкрутства за допомогою екстраполяції виходять з статистично створених тенденцій зміни тих чи інших кількісних характеристик банкрутства. Екстраполюються оціночні функціональні системні і структурні характеристики, наприклад, кількісні характеристики економічного, наукового, виробничого потенціалу при оцінці банкрутства. Ступінь реальності такого роду прогнозів значною мірою обумовлюється аргументованістю вибору меж екстраполяції і стабільністю відповідності «вимірників по відношенню до сутності даного явища. Послідовність дій при статистичному аналізі тенденцій і екстраполюванні полягає в наступному [3, с. 28]:

& nbsp 1 & nbsp 2 & nbsp 3 & nbsp 4 & nbsp 5 & nbsp 6 & nbsp 7 & nbsp 8 & nbsp 9 & nbsp 10 & nbsp 11 & nbsp 12 & nbsp 13 & nbsp 14

Викачаний: 0 раз.

Сподобалося? тоді тисни кнопку!

Кращі студентські анекдоти

Сподобалося?

Новости