Дистанційна зйомка зі смартфона

  1. Фотографування по детектору руху Нескладне додаток «Детектор руху» (шукайте в Google Play ) Дозволяє...
  2. Відеоспостереження через смартфон

Фотографування по детектору руху

Нескладне додаток «Детектор руху» (шукайте в Google Play ) Дозволяє оснастити камеру на смартфоні програмним датчиком руху. Це означає, що пристрій буде безперервно спостерігати за тим, що відбувається в його поле зору, і зробить декілька знімків тільки тоді, коли в кадрі з'явиться рух.

Ця функція зручна не тільки для тих, хто хоче захистити від зазіхань свій дорогоцінний бутерброд на офісної або студентської кухні (як описано в інструкціях до різними програмами подібного роду), але і для тих, хто, наприклад, знімає тварин. Зокрема, можна встановити смартфон близько годівниці і в автоматичному режимі фотографувати білок або птахів у парку.

Зокрема, можна встановити смартфон близько годівниці і в автоматичному режимі фотографувати білок або птахів у парку

Дистанційне фотографування смартфоном

Камерою на смартфоні також вийде керувати віддалено. Як пульта при цьому можна використовувати інший телефон на тій же платформі, що стане в нагоді для ефектного Селфі або ж для непомітною зйомки об'єктів природи.

Для цього два подібних додатки встановлюються на обидва гаджета, потім в налаштуваннях вказується, яке з них «фотоапарат», а яке - «пульт». З'єднання між ними налаштовується за допомогою Bluetooth або Wi-Fi, наприклад, як в програмі Remote Shot - Live Preview (є в Google Play ), Де доступний ще і віддалений видошукач, що працює в режимі реального часу, або через Інтернет, як в додатку Remote Shoot, що не потребує в прямому сполученні апаратів, а задовольняється відправкою посилання на пристрій-пульт.

Відеоспостереження через смартфон

«Відеоспостереження Шпигун IP-камера»

Майже всі сучасні смартфони дозволяють не тільки робити фото, але і знімати відео за допомогою вбудованої камери. Відповідно, цікавий функціонал вийде додати і такою собі «кишенькової відеокамери».

Наприклад, можна перетворити старий, вже не використовується вами смартфон в інструмент відеоспостереження за допомогою додатка з погано перекладеними назвою «Відеоспостереження Шпигун IP-камера» (є в Google Play ).

Як і в разі віддаленої зйомки, програму необхідно встановити на два пристрої, після чого вказати, який з пристроїв є «камерою», а яке - пультом спостереження. Єдине обмеження полягає в тому, що обидва смартфона повинні увійти в систему під одним аккаунтом Google. В рамках одного аккаунта може існувати кілька камер і «пультів спостереження» одночасно.

Дивитися записи можна з будь-якої точки світу через Інтернет. Додаток дозволяє прив'язати зйомку до датчика руху (поява руху в кадрі). Відео з камери вийде запустити не більше, ніж за три секунди (використовуються p2p-технології). Якість відео регулюється в залежності від ширини інтернет-каналу.

Текст: Катерина Баранова
Фото: компанії-виробники; dyakovoleg / Fotolia.com

Новости