Дистильована вода



Є люди, які при згадці дистильованої води закочують очі і готові втратити свідомість, вважаючи, що це одне з найстрашніших зол на землі. Походження таких помилок невідомо, та й навряд чи це має значення. Важливо зрозуміти, як все виглядає насправді. Спробуємо розібратися разом, що ж таке дистильована вода і чи варто її так боятися?

Дистильована вода - це всього на всього чиста вода без будь-яких домішок, невинне Н2О, тобто дві молекули водню і одна кисню. Дощова і тала вода - це Н2О. Всі соки готують на такий же Н2О, але з додаванням цукру і вітамінів. Дитяче харчування за всіма стандартами безпеки і корисності тільки з використанням дистильованої води. У всіх світових аптеках будь-які ліки робиться виключно на дистильованої воді. А ось вода з природних джерел і водопроводу, крім кисню і водню, містить таку кількість елементів, що можна почати сумніватися, а вода це взагалі. Дуже часто неосвічені люди повторюють, що дистильована вода - це мертва вода, адже в ній навіть риби не живуть. Звичайно, не живуть, тому що рибам крім Н2О, потрібна рослинність, якою вони харчуються.

Згадаймо шкільний курс хімії. Всі речовини діляться на органічні і неорганічні. Неорганічні речовини не можуть засвоюватися живими тканинами. Наш організм складається з 16 органічних елементів, отже, їх йому потрібно поповнювати, щоб існувати комфортно і безболісно. Для цього потрібні продукти як рослинного, так і тваринного походження. Оскільки тільки рослини можуть отримувати ці елементи з навколишнього середовища. Людина сама не в змозі добути собі харчування з неорганічних речовин.

Що ж стосується неорганічних речовин, що потрапляють в наш організм, то вони лише завдають шкоди і викликають різні захворювання, наприклад, такі як камені в нирках і жовчному міхурі. Натрій, залізо і кальцій накопичуються на стінках артерій і вен, це призводить до їх затвердінню, і як наслідок - до смерті. Ви бачили зіпсований жорсткою водою шланг пральної машинки ? Та ж сама накип збирається і в Ваших артеріях.

Кажуть, що дистильована вода вимиває органічні речовини з організму - це абсолютно не так. Більш того, вона розчиняє токсини, які потрапляють в наш організм, проходячи через нирки, вона не залишає ніяких відкладення, тому що їх в ній немає. Це м'яка вода, яка прекрасно підходить для догляду за шкірою і волоссям. Спробуйте хоч раз помити голову в дистильованої воді, і Ви відчуєте різницю.

Всі свої ідеї людина черпає з природи. Ось і воду Земля очищає перегонкою: сонце її випаровує, пар збирається в хмари, потім він проливається дощем. За час цього процесу відсіваються забруднення, і залишається тільки чиста вода. Але, потрапляючи назад в грунт і проходячи через неї, вода знову наповнюється шкідливими елементами. Що ж залишається людям? Збирати дощову воду, зберігати її десь у великих кількостях. У деяких країнах так і живуть (наприклад, на полінезійських островах), роблячи на дахах спеціальні пристосування для збору води. Тільки країни ці в цілому далекі від сучасних технологій.

Але нам з Вами не обійтися без спеціальних очисних заходів. Будувати величезні очисні споруди в містах з ефективною роботою, які давали б 100% результат так і не навчилися, а може просто це і не можливо при таких кількостях споживається населенням води і сумлінності тих, хто працює в цих спорудах. Тому роками вчені та інженери працювали над створенням компактних фільтрів для очищення води в домашніх умовах.

І тільки системи зворотного осмосу змогли дати потрібний результат. Очищати воду майже до рівня дистильованої, завдяки використанню напівпроникною мембрани. Цей метод, до речі, теж узятий з природи. Клітини живого організму, коріння рослин - це і є натуральні мембрани, які відсівають все зайве. Так працюють і фільтри для очищення води системи зворотного осмосу : Вода під тиском проходить через мембрану, яка за рахунок дрібних пор, пропускає тільки молекули кисню, водню і елементів, які ще менше розміром, але таких елементів дуже мало. Все інше системою скидається в дренаж. Ось Ви і отримуєте чисту воду без будь-яких труднощів.

Вибір за Вами, чому віддати перевагу: безглуздим чуткам і букету захворювань, які несе в собі рідину з водопроводу, або чистої безпечної Н2О.

Спробуємо розібратися разом, що ж таке дистильована вода і чи варто її так боятися?
Що ж залишається людям?

Новости