Дитячі памперси - користь і шкода

  1. Чи шкідливі памперси для хлопчиків?
  2. А чи існує шкоду від памперсів для дівчаток?

Багато батьків раді тому, що на сьогоднішній день вони можуть скористатися покупними підгузниками для своєї дитини Багато батьків раді тому, що на сьогоднішній день вони можуть скористатися покупними підгузниками для своєї дитини. Однак найчастіше батьки задаються питанням, наскільки шкідливі дитячі памперси?

Яку небезпеку вони представляють для крихти? Дитячі памперси - дуже зручна річ в дорозі, під час прогулянки, а також відвідування поліклініки. І в цьому ніхто не сумнівається, оскільки мокрий одяг може нанести дитині більше шкоди,

ніж підгузники, які здатні вбирати вологу і зберігати при цьому тепло. Але, підгузник є одноразовим предметом гігієни, тому в ньому перебувати протягом усього дня не можна.

Шкода від памперсів в основному пов'язаний від неправильного їх використання. Тому міняти підгузник слід кожні чотири години, а то й частіше. При його зміні дитині бажано кілька хвилин прийняти повітряну ванну, тобто перебувати голеньким.

При покупці памперса вивчіть метод правильного його використання, а також чи відповідає куплені предмет гігієни вазі і віку малюка. Не соромтеся попросити у продавця сертифікат якості. Купуйте тільки ті дитячі памперси, які мають авторитет серед інших фірм, що виготовляють підгузники.

Чи шкідливі памперси для хлопчиків?

Медики твердять про те, що чоловіча репродуктивність розвивається вже з перших місяців життя хлопчиків, в цей час в їх яєчках утворюються клітини Лейдіга. Їх функція - виробляти в майбутньому чоловічий гормон - тестостерон. А для їх правильного формування необхідна певна температура, яка неодмінно повинна бути нижче, ніж нормальна температура людини.

Дитячі памперси ж складаються з декількох шарів і утворюють парниковий ефект, що може привести до перегріву яєчок у хлопчиків. А якщо згадати ще те, що дитина ходить не тільки в памперсах, а ще в колготках і штанцях, це подвійно збільшує ризик, що батьки малюка ризикують ніколи не стати бабусями і дідусями.

А чи існує шкоду від памперсів для дівчаток?

Памперси не дозволяють мамі вчасно помітити, коли дитина випорожнився. У випадку з хлопчиком - це не шкідливо, а подібна проблема, яка трапилася з дівчинкою, може привести до серйозних наслідків. Мікроби, які живуть в кишечнику, потрапляючи в піхву, можуть доставити дитині неприємності, тому мамі слід вчасно подбати про зміну підгузника, і ретельному підмиванні дівчинки.

Наступний фактор, який призводить до неприємностей під час носіння підгузника - це підвищена температура тіла малюка, а також спекотна погода. У маленької дитини ще не встановлена ​​терморегуляція, яка не в змозі впоратися з температурою в памперсі, від цього можуть виникати шкірні захворювання, такі як пітниця і пелюшковий дерматит.

Не слід вірити рекламі, яка стверджує, що памперси дихають, це просто піар-хід. Посудіть самі, памперс складається як мінімум з трьох шарів, через які повітря просто ніде пройти. Тому шкіра в дитячих памперсах ніяк не може дихати.

Насправді памперси не так погані, якщо їх порівнювати з пелюшками. Якісні покупні підгузники зберігають шкіру в сухості і чистоті, такого ефекту домогтися з пелюшками неможливо. Слід зауважити, що памперси не здатні викривляти ніжки, як колись вважалося. Вони також щільно фіксують суглоби, як і під час звичайного сповивання.

Мінус носіння памперсів полягає в тому, що дитину складно привчити до горщика. Малюк, який звик завжди перебувати сухим, довго не може зрозуміти, для чого потрібен горщик. До того ж мама не знає, в який час її малюк зазвичай пісяє в памперс, тому їй буде складно вчасно його посадити на горщик. Також дитячі памперси не дозволяють визначити початок захворювання нирок або сечового міхура.

Якщо мама стане частіше нагадувати дитині про горщику і привчати його після року носити не памперси, а марлеві підгузники, то малюк незабаром зрозуміє, для чого необхідний горщик і на рівні рефлексів швидше до нього звикне.

Вибір, чому краще віддавати перевагу - памперсам або марлевим підгузків, залишається за батьками. Головне, щоб малюк завжди залишався здоровим і щасливим.

Рекомендуємо до прочитання:

Чи шкідливі памперси для хлопчиків?
А чи існує шкоду від памперсів для дівчаток?
Однак найчастіше батьки задаються питанням, наскільки шкідливі дитячі памперси?
Яку небезпеку вони представляють для крихти?
Чи шкідливі памперси для хлопчиків?
А чи існує шкоду від памперсів для дівчаток?

Новости