Дитячий рюкзак для походів | Піші походи - Вище Хмар

  1. Вага дитячого рюкзака.
  2. Обсяг рюкзака для дитини
  3. Конструкція дитячого рюкзака.
  4. Що покласти в дитячий рюкзак?

Дитячий ранець

Вибір дитячого рюкзака - питання, що вимагає особливої ​​уваги і вивчення, оскільки від правильно підібраного рюкзака буде залежати комфорт, настрій і здоров'я дитини. Для тривалих походів раджу вибирати рюкзаки, спеціально розроблені для туризму з урахуванням потреб і анатомії дитячого організму.

Вибирати рюкзак для дитини слід виходячи з таких основних критеріїв, як вага, ріст і вік дитини, мета і тривалість походу.

Вага дитячого рюкзака.

Є кілька «формул» для визначення ваги дитячого рюкзака.

Згідно загальноприйнятим нормам (десь читав) для середньостатистичних дітей у віці 3-5 років допустимим вагою рюкзака вважається 1 кг, для дітей 6-10 років - до 5 кг. Вага рюкзака повинен становити не більше 10-15% від ваги дитини.

Мені більше подобається таке моя особиста визначення: вага рюкзака дитини в кілограмах дорівнює половині віку в роках. Для підлітків: вага рюкзака в кілограмах = 0,7 * вік в роках.

Обсяг рюкзака для дитини

Для тривалих походів рюкзаки для дітей за обсягом діляться на:

  • Рюкзаки для дошкільнят, об'ємом 6-10л
  • Рюкзаки для дітей від 8 до 12 років, об'ємом 10-20л
  • Рюкзаки для підлітків, об'ємом 30л і більше

Конструкція дитячого рюкзака.

Дитячі рюкзаки, як і рюкзаки для дорослих, повинні бути анатомічно пошиті. Рюкзаки для дошкільнят та дітей старше повинні мати м'які широкі регулюються лямки, зручну спинку, поясний ремінь і нагрудний фіксатор. Такий рюкзак буде зручний, його можна легко відрегулювати під особливості статури дитини. Особливу увагу при виборі дитячого рюкзака необхідно звернути на поясний ремінь, який повинен фіксуватися на стегнах і не спадати вниз. Більше інформації про конструкцію і видах рюкзаків ви можете подчерпнутьв статті Вибираємо рюкзак для походу

Дитячі рюкзаки слід вибирати яскравих забарвлень і з наявністю світловідбивних елементів, щоб дитина була добре видно в тумані, а також в темний час доби.

Для самих маленьких туристів можна скористатися відомим радою і прикріпити до рюкзака бирочку з ім'ям і телефоном власника або батьків. На випадок, якщо забудькуваті мандрівники залишать свої рюкзачки не в призначеному місці.

Що покласти в дитячий рюкзак?

Навіть недосвідчені батьки можуть запросто здогадатися, що діти завжди буду раді нести за плечима такий важливий і необхідний «вантаж» як солодощі. Дитина повинна відчути себе справжнім туристом в поході, повноправним членом туристичної команди. Покладіть дитині в його рюкзачок маленьку пляшечку води і трохи одягу. Для дітей старшого віку можна додати більше одягу і навіть спальник. Більш старші підлітки можуть нести майже дорослий рюкзак. У ньому, крім особистих речей, можуть бути продукти, або групове спорядження. У будь-якому випадку стежте за станом дитини і при необхідності робіть зупинки для відпочинку, розвантажите трохи рюкзак, якщо від виявився занадто важкий

Доброю ідеєю буде покласти в рюкзак свисток і пояснити, як і в яких випадках їм користуватися. Якщо дитина втратить із виду дорослих, то він легко зможе подати обумовлений звуковий сигнал.

І нехай похід стане для вашої дитини справжнім відкриттям нового світу, повного чудес і казкової природи.

Вдалих Вам походів!

Що покласти в дитячий рюкзак?
Що покласти в дитячий рюкзак?

Новости