Дивовижна історія ювелірного бренду de Grisogono

  1. Король чорних діамантів Фаваз Груозі Перше прикраса зоряний ювелір Фаваз Груозі придумав в 40 років...
  2. Король чорних діамантів
  3. ... і король вечірок
  4. Щасливі разом
  5. Секрет успіху Фаваза Груозі
  6. неповторні прикраси
  7. Зоряні клієнти

Король чорних діамантів Фаваз Груозі

Перше прикраса зоряний ювелір Фаваз Груозі придумав в 40 років - з тих пір його не зупинити. Він прославився, почавши комбінувати сапфіри, смарагди та інші звичні камені з чорними діамантами. Саме Груозі показав світу шоколадне і чорнене золото і дорогоцінний телефон. Уже багато років засновник бренду de Grisogono залишається прикладом для наслідування - як в ювелірному мистецтві, так і в мистецтві проведення вечірок. Але про все ми розповімо по порядку.

Але про все ми розповімо по порядку

Як все починалося

Безсумнівно, стати віртуозом ювелірного мистецтва Фаваза Груозі веліла сама доля: в 17 років він одружився на перше кохання всупереч несхвалення батьків і позбувся кишенькових грошей. Через півроку у Груозі народилася дитина, після чого він кинув навчання і влаштувався працювати в ювелірну крамницю у Флоренції. Причому в голові у нього - сина водія вантажівки - думок про підкорення вершин, на які він замахнувся згодом, не виникало: потрібно було утримувати сім'ю.
Через якийсь час власники крамниці відкрили магазин в Лондоні і відправили туди Фаваза Груозі допомагати персоналу. Двомісячна відрядження затягнулася на сім років: не минуло й кількох місяців після прибуття юнаки в британську столицю, як його призначили менеджером - наймолодшим на Бонд-стріт. Потім був чотирирічний контракт з колись лідируючої американською компанією Harry Winston, інтереси якої Фаваз представляв в Саудівській Аравії.
Рутинна робота швидко перетворилася в казку зі званими вечорами і мільйонними продажами: радячи членам королівських кланів, яке б прикраса кому подарувати, Груозі купався в грошах, але, почавши втрачати зв'язок з реальністю, пішов з Harry Winston в Bulgari.

Для майбутнього ювеліра зустріч з легендарним Джанні Булгарі стала знаковою: просидівши пару місяців в офісі, Фаваз Груозі повернувся до красивого життя - подорожам по всьому світу, розкішним прийомам, знайомствам з правильними людьми і вигідним угодам. Він представляв інтереси всесвітньо відомого бренду вісім років, але в результаті сварки з керівниками Bulgari пішов і нічим не займався півтора року. При Груозі кількість магазинів Bulgari, розкиданих по всьому світу, зросла з восьми до більш ніж сотні.

І ось, в 1993 році, в житті Фаваза Груозі відбулося найголовніше - не маючи комерційної стратегії і спираючись виключно на власну інтуїцію, він створив de Grisogono і відкрив на вулиці Рони в Женеві перший ювелірний бутік. Grisogono - це дівоче прізвище матері одного з двох компаньйонів Груозі, що належить до роду аристократів. Втім, через два роки компаньйони втекли, залишивши Фаваза наодинці зі своїми сміливими ідеями.

Король чорних діамантів

Одного разу Фаваз Груозі наткнувся на публікацію в журналі про чорному діамант вагою в 195 карат. «Чорний Орлів» пов'язують з низкою містичних подій. Згідно з легендою, камінь був проклятий індуїстським божеством Брахмою, коли був вилучений жадібним ченцем з статуї. Через нього в тридцятих роках нібито викинувся з вікна дилер Джей-Дабл'ю Періс, а в п'ятдесятих наклали на себе руки дві принцеси.
Для амбітного Груозі діамант з темним минулим став доленосним. Спочатку ювелір створив кільце з використанням чорних діамантів і великої білої перлини - клієнтка була так вражена, що взяла з Фаваза обіцянку ніколи не повторювати дизайн прикраси. Він дотримав свого слова, але закупив цілу партію таких діамантів для повноцінної колекції de Grisogono.

Він дотримав свого слова, але закупив цілу партію таких діамантів для повноцінної колекції de Grisogono

Прикраси de Grisogono c діамантами тут.


В успіх зухвалого Фаваза Груозі ніхто не вірив. Незважаючи на відхід партнерів і погані прогнози (а Фаваза пророкували навіть банкрутство), ексцентричні прикраси почали користуватися попитом і асоціюватися з de Grisogono. «У 1996 році, в розпал моди на мінімалізм і екологію, я першим в світі запропонував робити прикраси з непомітними чорними діамантами» - розповів Груозі Vogue. Тоді ціна на видобуток чорних діамантів зросла в 20 разів. Маестро, звичайно ж, належить найбільший в світі перстень з 133 чорних діамантів і 79 білих - Spirit of de Grisogono вагою 312,24 карата. Серед інших відомих прикрас de Grisogono - кольє з 2788 чорними діамантами з колекції Boule і посипані чорними діамантами годинник Рiссоlinа з лімітованої серії.

Серед інших відомих прикрас de Grisogono - кольє з 2788 чорними діамантами з колекції Boule і посипані чорними діамантами годинник Рiссоlinа з лімітованої серії

Кільця de Grisogono ТУТ

«Іноді доводиться відкидати тисячі каменів. Щоб відібрати алмази для кольє з 2300 чорних діамантів, знадобилося кілька місяців кропіткої роботи », - зізнався Фаваз в одному інтерв'ю. І додав, що сертифікати автентичності, яке підтверджує якість каменів, обійшлися йому більш ніж в 60 тисяч доларів.

На класичних прикрасах Груозі не зупинився. Крокуючи в ногу з часом (і часто його випереджаючи), він прикрасив чорними діамантами годинник, бюст'є і наручники для занять сексом. Інкрустувати дорогоцінним камінням корпус мобільного телефону прийшла ідея в голову саме йому. В середині 90-х Ericsson з камінням від Груозі був одним із символів розкоші.

В середині 90-х Ericsson з камінням від Груозі був одним із символів розкоші

... і король вечірок

Дивлячись на фотографії з відв'язних вечірок Груозі і не скажеш, що колись він був скромним і замкнутим в собі юнаків. В молодості оточуючі не могли витягнути з Фаваза ні слова, проте з часом йому довелося заговорити. Сьогодні він, нітрохи не соромлячись, танцює до ранку з красунею Іриною Шейк (коли день народження і дружина у від'їзді - можна) і влаштовує вечірки, про які говорить весь світ.

Сьогодні він, нітрохи не соромлячись, танцює до ранку з красунею Іриною Шейк (коли день народження і дружина у від'їзді - можна) і влаштовує вечірки, про які говорить весь світ

Забудьте про прикраси Груозі! Його вечірки - ось що краще в світі »- прозвучала фраза в передачі CNN. Знаменитий ювелір нітрохи не образився: навпаки, він зумів змінити стиль роботи в ювелірному бізнесі, який передбачає нудні прийоми з краватками і шампанським. На першому прийомі Фаваз подав горілку, включив танцювальну музику і зіштовхнув лобами людей різних кіл. Їм сподобалося, та так, що злітаються з усього світу на запрошення Груозі досі - як правило, на вечірки на честь його дня народження.

Щасливі разом

За кожним великим чоловіком стоїть велика жінка. Великий Фаваз Груозі - не виняток, тому що ще з 21-річного віку одружений на віце-президента і креативному директорові знаменитого ювелірного дому Chopard Кароліні Груозі-шойфеле. «У мене незвичайна сім'я. - розповідає він в інтерв'ю. Моя дружина - ювелір. І цілий день ми тільки і говоримо про діаманти - ось наша dolce vita. Ми говоримо про дорогоцінні камені засинаючи. І прокидаючись, продовжуємо розмову про коштовні камені. І це замкнуте коло. Але я не скаржуся. Моя дружина дуже багато дає мені в професійному плані, і я сподіваюся, що теж корисний їй в цьому відношенні ».
За кожним великим чоловіком стоїть велика жінка
Допомагає дружина волелюбного Фаваза не тільки словом, а й ділом: в 2002 році, коли його компанія переживала фінансову кризу, Chopard Group викупила 49% акцій de Grisogono. Незважаючи на те, що інші 49% залишалися у Груозі, через п'ять років він повернув собі акції і Chopard Group.

Секрет успіху Фаваза Груозі

За 24 роки Груозі жодного разу не брав відпустку. На відміну від компаній, керованих найманими менеджерами, які задовольняли б запити акціонерів, de GRISOGONO - місце, в якому працюють не маркетологи, а ювеліри, які вкладають в прикраси душу. А Фаваз Груозі - один з небагатьох бізнесменів, керівників своєю справою самостійно, та ще й спираючись на інтуїцію. Перед тим, як випустити ту чи іншу колекцію, він не проводить дослідження, а коли починає свято, відправляє гостям персональні запрошення.
Як і в той момент, коли вирішив працювати з чорними діамантами, Груозі слухає своє серце. На чолі de Grisogono він вже 15 років і випускає в рік від 300 до 500 унікальних прикрас. «Мені подобається те, що я роблю, тому я не втомлююся» - розкриває ювелір секрет свого успіху. Другий його секрет - свобода. «Це найцінніше, що є в світі» - говорить Фаваз. - Якщо у вас немає свободи робити те, що хочеться і близьке серцю, ви опиняєтеся у в'язниці, і креативність пропадає. Якщо доводиться йти на компроміс, то проект перестає бути вашим, як і будь-який ваш твір ».

неповторні прикраси

Футуристичні прикраси de Grisogono завжди впізнавані - завдяки чорним діамантам, шкірі ската, химерним відтінкам золота і сміливим поєднанням кольорів. Згадати хоча б годинник Grappoli, щедро посипані кольоровими дорогоцінними каменями, або колекцію Zigana, натхненну оборками циганської спідниці. Годинники Tondo by Night світяться в темряві, а про те, що все нове - добре забуте старе (але, судячи з усього, даремно) нагадують годинник New Retro. Над ними працював Груозі цілих сім років.


Сережки de Grisogono тут

«Це кільце завжди різний і з усім поєднується» - говорить Фаваз про кільці, яке ділиться на дві частини і перетворюється в повсякденне. Особливо пишається ювелір колекціями, названими на честь дочок - Алегро і Віолетти. І якщо прикраси Allegra, красиво обіграють обручі і стрічки, вже класика бренду, то Lovivi - колекція цього року.


Не гаючи хватки, диктує тренди Фаваз Груозі і сьогодні: de Grisogono спільно з компанією Samsung випустив годинник Gear S2 в рожевому золоті з діамантами, цікаво контрастують з інтерфейсом Android. Як вам?

Зоряні клієнти


Так вийшло, що друзі Фаваза Груозі - його клієнти, а клієнти - завжди друзі. Тому немає такого заходу, на якому б не позувала фотографам красуня в прикрасах de Grisogono. Серед прихильниць бренду - Cофі Лорен, Шерон Стоун, Наомі Кемпбелл, Наталі Портман, Белла Хадід. Кім Кардашьян, Наташа Полі, Ізабель Гулар, Ірина Шейк, Хайді Клум, Анна Делло Руссо, юна бунтарка Кара Делевінь і багато інших.

Побачити більше легендарних прикрас De Grisogono можна у нас в розділі прикрас.

Як вам?

Новости