Дизайн плитки у ванній: варіанти укладання

  1. Дизайн плитки у ванній: основні види стилістичних напрямків
  2. Дизайн кахельної плитки у ванній: способи і варіанти укладання

Зміст публікації:
Дизайн плитки у ванній: основні види стилістичних напрямків
Дизайн кахельної плитки у ванній: способи і варіанти укладання

Напевно, я не відкрию таємницю, якщо скажу, що дизайн плитки у ванній - це не тільки її колір і зовнішній вигляд. У це поняття сучасні будівельники і майстри-обробники також вкладають і спосіб укладання кахлю на стіни, який може бути досить різноманітним. Саме тому, говорячи про дизайн плитки у ванній кімнаті, це поняття слід розглядати з різних сторін. Чим ми і займемося в даній статті, в якій разом з сайтом vannaja.net розглянемо кілька підходів до вибору дизайну плитки для ванної кімнати.

net розглянемо кілька підходів до вибору дизайну плитки для ванної кімнати

Дизайн кахлю у ванній фото

Дизайн плитки у ванній: основні види стилістичних напрямків

Що таке стандарт в стилях обробки ванної кімнати ? Під цим поняттям маються на увазі готові рішення, які продаються в будівельних магазинах. Їх може бути маса і серед цієї маси можна виділити шість основних напрямків дизайну кахлю у ванній .

  1. Класичний дизайн ванної - цей варіант знаком практично всім. Це або повністю однотонна плитка, або темний низ і світлий верх, розбавлений декоративними вставками. Цей дизайн плитки в більшості випадків передбачає використання так званого фриза (тонкі плитки), що відокремлює нижню частину кахлю від верхньої. Основний недолік такого способу укладання кахлю полягає в зоровому зменшенні приміщення - фриз як би підкреслює розташування стін, обмежуючи їх сприйняття. Незважаючи на те, що такий спосіб укладання використовується практично повсюдно, все ж він більше підходить для просторих ванних кімнат.
  2. Геометричний дизайн керамічної плитки у ванній - його особливість полягає в гармонійному поєднанні кахлю різної геометричної форми. У більшості випадків це або ручна добірка прямокутників, трикутників, кружечків і інших фігур, або заводська, виконана у вигляді цільної плитки. Як правило, викладені в такому стилі стіни ванної виглядають досить сумно і одноманітно - саме з цієї причини багато майстрів і дизайнери поєднують укладання кахлю різного забарвлення і фактури. У більшості випадків це всілякі довгі прямолінійні вставки, панно і тому подібні варіанти.

    Дизайн керамічної плитки у ванній фото

  3. Етнічний стиль. Такий дизайн укладання плитки у ванній передбачає використання декоративних елементів, властивих якійсь певній етнічній культурі. Це може бути фриз або декоративні вставки з народними мотивами древнього Єгипту, Китаю, Японії.
  4. Античний дизайн - дуже поширений стиль, який використовується в більшості випадків для обробки просторих ванних кімнат. Він передбачає використання в обробці штучно зістареної плитки, колон і напівколон. Невід'ємною складовою даного дизайну є високі стелі, де перехід між ними і стінами оформлений ліпниною. Остання також використовується на стінах для відділення однієї функціональної зони від іншої.
  5. Грецький стиль - скоріше його можна віднести до різновиду етнічного дизайну плитки, але з якихось причин його виділяють в окремий напрямок. Для такого дизайну плитки характерні світлі пісочні тони, які виступають з площини стіни вертикальні і горизонтальні різьблені декоративні елементи і точно така ж меблі.
  6. фотодрук . Це нове віяння моди, продиктоване сучасними технологіями, що дозволяють розмістити на стінах плитку з будь-яким фотографічним зображенням. Обмежень тут немає - особливими способами на плитку переноситься як фотографія людини, так і будь-який інший малюнок.

    Дизайн кахельної плитки у ванній: фотодрук

Різні варіанти дизайну плитки у ванній кімнаті ви можете подивитися у відео.

Дизайн кахельної плитки у ванній: способи і варіанти укладання

Варіантів укладання кахельної плитки у ванній кімнаті досить багато, і всі вони з успіхом використовуються для декорування приміщень будь-якого типу. Ці методи застосовуються як самостійно, так і можуть змішуватися один з іншим. Саме шляхом комбінації типів укладання і різних стилістичних напрямків домагаються унікальних і неповторних інтер'єрів. Тепер що стосується самих способів укладання кахельної плитки у ванній - їх можна виділити кілька.

  1. Прямий спосіб укладання - найпростіший в роботі і найбільш поширений. Цей варіант дизайну плитки у ванній передбачає укладання кахлю із суворим дотриманням горизонтальності і вертикальності швів - будь-які відхилення від норми тут неприйнятні і виглядають як шлюб. Таким способом може бути покладена абсолютно будь-яка кахельна плитка. Розкладка тут не має ніякого значення, і вибирати її можна на свій розсуд - можна впорядковано поєднувати плитку різних кольорів і структур, створюючи з її допомогою різні візерунки і відокремлюючи таким способом одну функціональну зону від іншої.
  2. Діагональний спосіб - цей дизайн розкладки плитки у ванній відмінно підходить для приміщень великої площі. Особливо цікавий цей варіант при використанні великої плитки - тут позначається менша кількість швів, завдяки яким не з'являється брижі в очах. На відміну від попереднього способу розкладки кахлю, цей варіант передбачає укладання плитки під певним кутом - він не обов'язково повинен бути близько 45 °. У більшості випадків це саме 45 °, але на розсуд майстра, в залежності від типу плитки та уподобань господарів ванній, він може змінюватися. Основна особливість цього методу укладання полягає в тому, що за допомогою однотипного кахлю стін можна надати незвичайний вигляд. Для втілення в життя цього способу не обов'язково використовувати квадратну плитку - вона може бути як прямокутної, так і з рваними краями.

    Дизайн діагональної розкладки плитки у ванній фото

  3. Квадратно-гніздовий або шаховий метод. Цей спосіб передбачає чергування кахлю світлого і темного кольору - по виду така стіна нагадує шахову дошку, від чого цей спосіб і отримав свою назву. У чистому вигляді до такої розкладці кахлю вдаються рідко, так як приміщення виходить досить строкатим. Найчастіше його використовують в поєднанні зі звичайною прямий технологією. Наприклад, низ ванної кімнати викладається за шаховим методу, а верх - прямим способом. Часто таку розкладку кахлю вибирають при обробці підлоги у ванній або будь-якому іншому приміщенні.
  4. Спосіб укладання зі зміщенням швів на половину або третину ширини плитки. Даний дизайн розкладки кахлю дозволяє позбутися від набридливої ​​прямий клітини, яка утворюється завдяки прямому способу укладання. При правильному підборі кахля за допомогою цього способу можна легко імітувати цегляну кладку або стіну, викладену натуральним каменем.

    Дизайн укладання плитки у ванній фото

На закінчення теми також хочу додати і те, що в більшості випадків в процесі декорування стін у ванній кімнаті використовується так званий комбінований підхід до справи, який передбачає змішання всіх стилів і типів укладання кахлю. Наприклад, основна маса плитки укладається звичайним прямим способом, а вставки, на зразок панно, робляться по діагональному методу.

Будь-яка людина мріє про те, щоб його ванна кімната виглядала цікаво, а головне унікально, і домогтися такого можна тільки використовуючи індивідуальний дизайн плитки у ванній. Як цього досягти, вирішувати вам, тут, як то кажуть, всі способи хороші. Єдине, що потрібно пам'ятати, так це про колірної гармонії, яка повинна стосуватися не тільки використовуваного при обробці кахлю, а й взагалі всього, що буде перебувати в приміщенні ванної кімнати (меблі, сантехніка і т.д.).

Новости