Дизельні генератори для дому



Залежність від ліній електропостачання чревата тими неприємними моментами, коли в усьому будинку відсутня електрика. Але ж без нього перестають працювати всі такі необхідні електроприлади - телевізор, комп'ютер, пральна машина, електроплита, мікрохвильова піч і, звичайно, холодильник. Добре, якщо перебій триває всього кілька годин, а якщо цілий день, добу або довше?

Погодьтеся, сучасним людям важко обходиться без електрики довгий час. А тому багато власників приватних будинків і дач вирішують встановити прилад, який допомагає впоратися із залежністю від ліній енергопостачання, - дизельний генератор. Якщо прилад вийде з ладу, і вам знадобляться запчастини, то можете звернутися в УкрМоторСервіс .


Що таке дизельні генератори для дому?


Дизельний генератор являє собою установку, що є автономним джерелом електричної енергії. Така дизельна електростанція складається з двох вузлів: дизельного двигуна і генератора. У першому при згорянні палива утворюється теплова енергія, яка потім при обертанні вала перетвориться в механічну. Ну а сам генератор при обертанні перетворює механічну енергію в електрику. Крім цих основних елементів дизельний генератор оснащений сполучної муфтою, компонентами захисту від перевантаження, лічильником контролю рівня палива, стабілізатором напруги і т. Д.


Як вибрати дизельний генератор для дому?


При виборі такого серйозного приладу в першу чергу потрібно враховувати такий показник як потужність дизельного генератора. Орієнтуватися варто на те, для якої саме мети ви його вирішили придбати. Дизельний генератор 2-3 кВт потужності застосовується в тих випадках, коли необхідно обтятому потужних електроінструментів або приладів, наприклад, на домашній будмайданчику. Для аварійного електропостачання зупиніть свій вибір на дизельному генераторі 5-10 кВт. Якщо ви вирішили купити генератор для дачі або заміського котеджу, рекомендуємо розрахувати сумарну потужність всіх приладів в будинку, які будуть одночасно харчуватися електроенергією від генератора. Але зазвичай для домашнього користування застосовується дизельний генератор з потужністю 15-30 кВт.


Для побутових потреб і аварійних перебоїв випускаються мобільні дизельні генератори, які мають порівняно компактними розмірами і невеликою потужністю. Такі пристрої можуть працювати всього до 8 годин без перерви. Стаціонарні дизельні електростанції потужністю 20-60 кВт постачають електрикою цілодобово без додаткового обслуговування.


При виборі дизельного генератора звернути увагу варто і на кількість фаз. Однофазні дизельні електростанції, що працюють в напрузі 220 Вт, підходять для домашнього використання. А ось трифазний дизельний генератор (380 Вт) має більшу потужність, а тому його застосовують у виробництві, будмайданчиках.


Не менш важливим параметром вважається і витрата дизельного генератора, який відображає економічність пристрою. Тут мається на увазі витрата палива на кожен кіловат вироблюваної дизельною електростанцією енергії. Показово цей залежить від безлічі факторів, але тут головне дотримуватися правильне співвідношення тієї потужності агрегату, про яку повідомляє виробник, до того навантаження, яку прилад реально відчуває. Найбільш сприятливою навантаженням вважається 45-75% від потужності. Перевантаження або недовантаження по потужності однаково веде до великої витрати пального та зменшує довговічність агрегату.


Крім перерахованих вище характеристик звернути увагу рекомендуємо і на тип запуску (ручний, автоматичний або комбінований режими), тип охолодження (рідинний або повітряний) і габарити.



Добре, якщо перебій триває всього кілька годин, а якщо цілий день, добу або довше?
Що таке дизельні генератори для дому?
Як вибрати дизельний генератор для дому?

Новости