Для чого потрібна пароварка: 5 причин купити пароварку

  1. Що таке пароварка?
  2. Для чого використовується пароварка: що можна в ній приготувати?
  3. Чи варто купувати?

Здорове харчування - особистий вибір кожного. Втім, бувають ситуації, коли дієта рекомендується доктором, щоб допомогти організму відновитися. У будь-якому випадку, вже більше століття одним з найпопулярніших приладів, в яких можна готувати дієтичні страви, залишається пароварка . Детальніше про те, що це таке, чим хороша і корисна ця техніка - в статті.

пароварка

Що таке пароварка?

Що таке пароварка

Пароваркою називають прилад, який дозволяє приготувати страви на пару. Є моделі, розраховані на приготування на газу, але великим попитом користуються електричні пристрої на кшталт 23560-56 Healthy . Стандартна техніка цього виду складається з таких частин:

  • бази, в якій розташований резервуар для води. Там вона нагрівається до температури кипіння і утворює пар для готування;
  • контейнерів для продуктів з перфорованим днищем. Через отвори в них надходить пар і обробляє їжу. Кількість контейнерів може коливатися - від одного до трьох-чотирьох, як в Philips HD9190 / 30 ;
  • піддону - важливого елемента, який відповідає за збір конденсату;
  • блоку управління - механічного або електронного.

Ще одна помічниця: 5 причин мати мультиварку у себе на кухні

Для чого використовується пароварка: що можна в ній приготувати?

Для чого використовується пароварка: що можна в ній приготувати

Сучасні моделі на кшталт Cook at Home Food Steamer розраховані, в першу чергу, на тих, хто планує обмежити вживання смаженої, жирної їжі для себе або сім'ї.

Якщо є сумніви, пароварка або аерогриль: 4 пункту, які допоможуть визначитися

Слід підготуватися до того, що поджаристого цибульки і рум'яної скоринки на котлетки не буде. Сам принцип роботи пристрою на увазі обробку іншого типу. Але це зовсім не означає, що парові страви будуть несмачними і невиразними. Овочі, наприклад, зберігають форму і колір, і виглядають набагато естетичніше відварних або тушкованих продуктів. До того ж, ніхто не забороняє приправити і прикрасити блюдо перед подачею.

Найкраще виходять на пару овочі, м'ясо і риба. Також прекрасне рішення - вареники з різними начинками, хінкалі, пельмені. Крім того, в багаторівневих пристроях, наприклад, Tefal VC140131 , Можна готувати ті ж котлетки і овочі разом, щоб всі складові обіду або вечері були готові одночасно.

Улюблений йогурт будинку: 5 причин купити йогуртницю + Лайфхак з приготування йогурту в домашніх умовах

Незважаючи на універсальність приладу, є і ті продукти, які готувати в ньому не рекомендується:

продукт

Причина Бобові (квасоля, горох та інші) На доведення до готовності йти занадто багато часу - до трьох годин Доведеться по кілька разів додавати воду і зливати піддон За смаковими і корисними якостями відмінностей від зварених в звичайній каструлі немає Продукти, які потребують попередньої обробки (гриби , субпродукти) Пристрій не призначений для вимочування і тривалого відварювання у великій кількості води Макаронні вироби для подібної готування необхідна спеціальна каструлька Блюдо готується при температурі нижче температури кипіння, тому з великою ймовірністю макарони вийдуть розвареними і злиплими

Чи варто купувати?

Чи варто купувати

Існують п'ять незаперечних причин покупки агрегату для готування на пару:

1. Їжа, приготована в пароварці, не просто безпечна для здоров'я - продукти зберігають вітаміни і мікроелементи, корисні для організму.

2. Прилад допоможе заощадити час: в нижньому контейнері швидше приготуються продукти, які потребують тривалої термообробки, а в верхній краще завантажити ті, що швидко варяться. Чи не доведеться готувати по черзі.

Домашній хліб - найсмачніший: ТОП-9 кращих хлібопічок для будинку

3. Можна забути про пригоріла або втекла їжі - таймер в моделях на кшталт 171AU сповістить про завершення процесу, а в PFS 0213 - самостійно відключиться після закінчення встановленого часу.

4. Складові приладу легко помити, адже їжа не пригорає. І отскребать її частинки від стінок ємності не доведеться.

5. Розміри стандартних пристроїв дозволяють використовувати їх в приміщеннях невеликої площі. Одна пароварка займає менше місця, ніж кілька каструльок на плиті.

Кращий вибір: ТОП-7 найкращих пароварок і 4 підказки, яку модель пароварки вибрати

Розібравшись, для чого потрібна пароварка, визначитися з важливістю покупки простіше. Можливо, вона стане одним з додаткових кухонних приладів, поряд з мультиваркою і електропіччю , Для приготування особливих страв на кшталт парових вареничків. А може бути, їй судилося бути незамінною помічницею для щоденної здорової кухні. Але якщо їжа на пару показана з медичних причин, пристрій просто необхідно. Тому вирішувати варто після аналізу повсякденного меню і особистих або сімейних потреб.

Що таке пароварка?
Для чого використовується пароварка: що можна в ній приготувати?
Чи варто купувати?
Що таке пароварка?

Новости