Догляд за валянками - Як правильно підібрати розмір валянок - EcoValenki

Секрети догляду за валянками. Як правильно вибрати валянки, і зберегти їх максимально довго придатними для шкарпетки?

Важливо розуміти, що у нової пари валянок немає «лівого» і «правого» валянок. Їх виготовляють на одній колодці і потім підбирають підходящу пару «на око». Повсть з якого виготовлені валянки, досить податливий матеріал, і тому при носінні валянки змінюють свою форму, підлаштовуючись під індивідуальну форму Вашої стопи.

Щоб ноги у валянках не мерзли, вони не повинні щільно прилягати до ноги - валянки повинні бути досить вільними. Не зможуть зігріти Вас і промоклі, вологі валянки, крім того на морозі вони стануть жорсткими і незручними. При вході в будинок, обов'язково струсіть сніг з валянок, інакше, станувши, він вбереться і зволожить Ваші валянки. Промоклі валянки обов'язково потрібно просушити, але при цьому не виключена невелика усадка валянок.

Після зимового сезону, перш ніж прибрати Валянки на зберігання, їх необхідно провітрити, просушити і ретельно вичистити. Чистити валянки найкраще жорсткою щіткою і дрібнозернистою шкіркою. Чисті сухі валянки, слід загорнути в папір або мішок і прибрати на зберігання в сухе місце. Щоб на Ваші валянки не "роззявила пащу» моль покладіть в валянок і паперову упаковку засіб від молі, або обробіть валянки лавандовим ефірним маслом. Запах лаванди не тільки відлякує моль, а й приємно ароматизує валянки, усуваючи неприємні запахи, і дезінфікує взуття, не даючи розвиватися грибку і іншим мікроорганізмам.

І так до нового зимового сезону у Вас тепер будуть чисті, доглянуті, теплі валянки. Але можливо, Вам сподобається нова модель, яку Ви побажаєте придбати, або підібрати калоші до Ваших валянків. Розмір валянка легко підібрати, так як він вказаний у сантиметрах. Просто заміряйте довжину своєї стопи і додайте 2 см «на усадку». Нижче наводимо таблицю, в якій Ви зможете легко визначити свій розмір орієнтуючись на свій розмір звичайного взуття вказаний Штіха (1 штих = 2/3 см). Пам'ятайте, що розміри Валя взуття, завжди трохи більше розмірів звичайного взуття. Залишаючи між валянком і стопою невелике, заповнений повітрям, вільний простір, Ви отримуєте гарантію того, що Ваші ноги будуть в теплі.

Таблиця для підбору розміру валянок і валяного взуття.

Таблиця для підбору розміру валянок і валяного взуття

Поспішаємо нагадати, що купити валянки ручної роботи Ви можете в нашому інтернет-магазині "Еко Валянки"

Як правильно вибрати валянки, і зберегти їх максимально довго придатними для шкарпетки?

Новости