Доказ фінансування навчання + Update

  1. А російською?
  2. Детальніше
  3. махінації
  4. І на останок

Для отримання студентської візи - крім іншого - іноземний студент повинен пред'явити доказ того, що його освіту оплачено, і в Німеччині йому не доведеться бути гастарбайтером.

Існує кілька способів довести свою матеріальну забезпеченість. Усі вони були переписані в спеціальному інформаційному листі, який видається у відділі у справах іноземців після пред'явлення студентського та паспорта. Нижче - оригінал документа на німецькій мові.

А російською?

Способи докази фінансової застрахованості на час навчання в Німеччині я перекладаю додатково:

  1. Доказ матеріальної забезпеченості батьків за допомогою нотаріально завіреної заяви про те, що вони зобов'язуються переводити на ваш рахунок в німецькому банку мінімум 659 євро на протязі всього періоду навчання. Така заява повинна підтверджуватися виписками з рахунку за останні 6 місяців (якщо такі є).
  2. Подача заяви про прийняття зобов'язань (з перевіркою кредитоспроможності) на весь період навчання щодо 66-68 параграфів закону про перебування німецькому відділу у справах іноземців або німецького посольства за кордоном третьою особою (батьками).
  3. Доказ про отримання досить великий стипендії з громадських організацій Німеччини або стипендії однією з офіційно визнаних фінансують організацій або стипендії громадської організації країни походження в тому випадку, якщо німецька служба академічних обмінів DAAD або будь-яка інша організація, яка видає стипендію, взяла на себе зобов'язання про посередництво для німецького ВНЗ.
  4. Внесення застави за рік на блокований рахунок в Німеччині, з якого щомісяця можна буде списувати одну дванадцяту від всієї суми. Мінімальний розмір такого рахунку з 2011 року - 7908 євро.
  5. Надання щорічно поновлюваного банківського поручительства в будь-якому кредитній установі в Німеччині. Мінімальний розмір поруки, як і в випадку з блокованим рахунком - 7908 євро.

Детальніше

На перший погляд, способи a і b дуже схожі між собою. Різниця в наступному: у випадку з заявою про прийняття зобов'язань не обов'язково щомісяця надавати виписки з рахунку відділу у справах іноземців. Зазвичай черги в цей відділ довгі і повільні, тому відвідувати цей заклад щомісяця навряд чи хтось захоче.

Як робити заяву про взяття зобов'язань для способу b в Україні знає будь-який нотаріус. Чому нотаріус, а не посольство? Не знаю, але з особистого досвіду можу стверджувати, що займаються цим саме нотаріуси. Вийшло так, що отриманням цієї довідки довелося займатися моїм батькам. Як і належить, вони пішли в посольство і попросили дати цю довідку. У посольстві ж їм було заявлено, що воно, посольство, таким не займається і ніколи не займалося. Зате у нотаріуса за 300 гривень було видано без зайвих суперечок документ з апостилем (важливо: довідка без апостолізаціі буде вважатися недійсною).

Після надання цієї довідки у відділі у справах іноземців, вам видають ВНЖ на максимум два роки (залежить від дат, зазначених батьками в заяві) і залишають у спокої на цей же час. Але, якщо після двох років ви захочете продовжити візу цим же способом, то тоді у вас точно попросять виписки з рахунку за останні десять місяців.

Варіант d, мабуть, самий небажаний, так як для більшості сімей досить важко «заморозити» майже вісім тисяч єврогрошей за раз. Однак, якщо у вашому роду бували олігархи, і такий рахунок вам без праці відкриють, то на нього в банку буде встановлено кілька обмежень: ліміт на зняття грошей за день, за тиждень і за місяць. В місяць можна буде використовувати не більше 659 євро (плюс залишки з попередніх місяців, якщо такі є), а ось обмеження на день і місяць у банків, наскільки мені відомо, індивідуальні.

Про банківський поручительство я, на жаль, нічого не можу сказати, так як жодного разу не стикався з таким. А що стосується стипендій, то їх хоч греблю гати. Але це, як кажуть, зовсім інша історія ...

махінації

Не вистачає грошей? Не біда, в разі, якщо вам підходять варіанти a або b, можна «дурити»: беріть у батьків гроші готівкою, а не перекладами. Про це не пишуть, але класти гроші на рахунок можна і в банкоматах, їх не обов'язково переводити з-за кордону.

У цього способу свої переваги: ​​по-перше, так ви заощадите на відсотках. А по-друге, знизити навантаження на батьківський гаманець можна, наприклад, підробітком, гроші за яку класти на рахунок або зняттям невикористаного залишку і повторним внесенням його ж.

Приклад: припустимо, у вас залишилося 300 не придатний євро за вересень. Ці 300 євро можна зняти, додати до них 359 і покласти на рахунок повторно в якості оплати навчання за жовтень. Перевіряти, не займаєтеся ви «повторним використанням» грошей для виписок з рахунку, ніхто не буде. Так само як ніхто не буде перевіряти, звідки у вас ці фінанси з'явилися - гроші чи це батьків, плід чи наполегливої ​​праці на напівлегальних підставах або ви їх в казино виграли.

І на останок

Як мені сказав один з консультантів, в разі, якщо гроші від батьків приходять готівкою, вони хотіли б бачити «трохи більший щомісячний приплив грошей, ніж 659 євро». Але так як це - всього лише побажання, а не умова, то, застосувавши невеликі «хитрощі», кожному студенту, незалежно від заробітку його батьків, під силу забезпечити навчання в Німеччині.

PS Зрозуміло, під «батьками» в описі деяких можливостей отримання докази про фінансування, я маю на увазі будь-яка особа, яка погодиться за вас платити, будь то сестра, бабуся, коханець, чоловік або хто завгодно ще. На ваш смак.

UPD. З недавнього часу в закон були внесені зміни щодо умов відкриття блокованого рахунку. Тепер сума, необхідна для відкриття, становить 8040 євро з щомісячною виплатою в 670 євро відповідно.

А російською?
А російською?
Чому нотаріус, а не посольство?

Новости