Долар після виборів в Росії буде коштувати від 80 до 120 рублів

Ряд відомих фінансових аналітиків минулого тижня заявили, що курс валюти після виборів в Росії 18 вересня буде рости

Ряд відомих фінансових аналітиків минулого тижня заявили, що курс валюти після виборів в Росії 18 вересня буде рости. Експерти вважають, що долар може різко подорожчати до 80-100 рублів.

Як вважає біржовий експерт, член експертної ради «Ділової Росії» Владислав Жуковський, долар після виборів в Росії досягне позначки в 80 рублів.

«Нинішній курс рубля до долара - гранично низький. Потенціал зміцнення 2-3 рубля. Щоб зводити в бюджеті кінці з кінцями, потрібно виходити на курс долара 68,5-69 рублів за долар. Потенціал падіння практично необмежений. Падати він міг би почати вже зараз, але є потужний виборний фактор », - сказав Жуковський.

Він прогнозує, що основне падіння рубля доведеться на листопад-грудень.

«Найближча мета - 72, ну а далі 78-80 рублів за долар», - сказав Жуковський.

ак, професор Вищої школи економіки Ігор Ніколаєв заявив, що восени у росіян традиційно виникають сумніви в фортеці рубля. За його словами, велика частка правди в тому, що влада до виборів (18 вересня) будуть «тримати» рубль. Крім цього, за словами Миколаєва, незабаром піде в минуле такий фактор, який підтримував рубль останні місяці, як політика девалютизації банківських активів. Тривале застосування даної міри дозволяє рублю стояти міцно, проте негативно позначається на фінансовому стані банків.

Інший економічний аналітик - Михайло Крутіхін - заявив, що зараз висока ціна на нафту тримається «за рахунок дивних і нічим не підкріплених очікувань, ніби відбудеться якась заморозка її видобутку експортерами». При цьому експерт відзначає, що всі великі учасники процесу женуть нафту, скільки можна, а в третьому кварталі відбудеться зниження цін на нафту (40-45 доларів).

За словами аналітика, три-чотири місяці тому він зробив прогноз, що до кінця поточного року біржовий курс може бути і 100 рублів за долар. Стеля на думку експерта до кінця 2016 року - 120 рублів за долар США.

У 2015 році основні коливання курсу рубля по відношенню до долара і євро були пов'язані зі зміною цін на нафту. Однак максимальний стрибок курсу був зафіксований 12 грудня 2014 року. Тоді в середньому за один долар на біржах давали 77 рублів. У серпні 2016 року середній курс дорівнює приблизно 64 рублям.

Новости