Домашнє листкове дріжджове тісто, рецепт з фото

  1. Виділіть декілька днів на приготування
  2. Як використовувати дріжджове листкове тісто
  3. складові

Домашнє листкове дріжджове тісто - дуже зручний і смачний варіант. Таке тісто підходить для випічки булочок, пирогів, слоек і різних пиріжків з начинкою і без.

Виділіть декілька днів на приготування

Процес приготування нескладний, але дуже витратний за часом. Найзручніше заздалегідь почати готувати тісто, хоча б за день, і на наступний день продовжити приготування.

Це не означає, що вам доведеться цілих 2 дні витрачати на приготування тіста. Зовсім немає! Цей час потрібний для того, щоб тісто відлежатися в холодильнику. Не варто цим моментом нехтувати. Якщо тісто проведе потрібний час на холоді, воно вийде більш якісним і смачним.

Тісто можна заморожувати. Саме тому зручно готувати кілограма на 2 борошна. Але якщо готуєте вперше, то спробуйте приготувати на 500 грам борошна.

За смаком листкове дріжджове тісто відрізняється від простого листкового. Дріжджове листкове тісто, після випічки, виходить більш м'яким і пористим всередині, але при цьому має рум'яну, хрустку скоринку.

Як використовувати дріжджове листкове тісто

З нього можна пекти слойки . Вони виходять пишними, листковим і ароматними. пироги з цим тестом виходять шалено смачними і рум'яними.

Загалом, це тісто можна використовувати всюди, де б ви хотіли використовувати листкове або дріжджове тісто. І саме це тісто використовується для випічки французьких круасанів.

складові

  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Сіль - 12 г
  • Дріжджі активні - 12 г
  • Цукор - 40 г
  • Вода - 150 мл
  • Молоко - 100 мл
  • Вершкове масло - 350 г

Як приготувати листкове дріжджове тісто

  1. Домашнє листкове дріжджове тісто - дуже зручний і смачний варіант

    Починаємо приготування тіста з активації дріжджів. Воду трохи нагріти, додати приблизно чайну ложку цукру, від загальної кількості, і додати дріжджі. Перемішати і залишити хвилин на 10-15.

    Вода не повинна бути гарячою, вона повинна бути злегка теплою - ви можете тримати в ній палець.

    Якщо використовуєте активні швидкодіючі дріжджі, то можна обійтися без активації, а відразу додавати дріжджі в борошно. Потрібно обов'язково дивитися інструкцію на упаковці.

  2. У великій мисці змішати борошно, сіль, цукор, тепле молоко і, вже активовані, дріжджі. Все перемішати.

  3. Коли тісто почне збиратися в грудку, додати 100 грам м'якого вершкового масла. Продовжити вимішувати тісто поки масло не втрутиться в нього.

  4. Коли масло втрутиться в тісто, перекладіть тісто на стіл і продовжуйте заміс.

    Потрібно домогтися гладкою і однорідної структури тесту. Муки більше підсипати не потрібно.

  5. В результаті маємо отримати гладке і не липке тісто.

  6. З тіста сформувати прямокутник шириною приблизно 16-17 сантиметрів, довжина і товщина особливого значення не має. Загорнути тісто в харчову плівку і відправити в холодильник мінімум на 4 години.

    Також можна відправити тісто в холод на ніч або навіть на добу, нічого поганого з ним не станеться, а структура буде більш піддатливою і гладкою.

  7. Залишки вершкового масла, а це 250 грам, розподілити на аркуші пергаментного паперу. Масло має бути м'яким, так з ним буде зручніше працювати.

  8. Краї листа загорнути, створюючи квадрат 20 на 20 сантиметрів. За допомогою качалки або руками розподілити масло всередині конверта так, щоб всі куточки були заповнені і товщина була скрізь приблизно однаковою. Надіслати масло в холод разом з тестом.

  9. Після того як тісто підлягало в холодильнику, дістати його і вершкове масла. Дати полежати при кімнатній температурі близько 10 хвилин.

    Потім тісто розкачати. Ширина пласта 20 сантиметрів, довжина приблизно 40-43. Довжина повинна бути такою, щоб ви могли загорнути в тісто пласт вершкового масла. Товщина розкочування не важлива.

  10. На тісто помістити вершкове масло і накрити другою половиною тіста.

  11. Пласт тесту потрібно трохи розкачати разом з маслом всередині. Розгортати потрібно так, щоб пласт вийшов знову шириною близько 20 сантиметрів і довжиною скільки вийде.

    Якщо масло буде вилазити з тіста, потрібно акуратно присипати це місце борошном або підтягти тісто так, щоб закрити лисину і заховати масло.

  12. Одержаний пласт тесту потрібно скласти. Спочатку один кінець тесту скласти до середини, потім другий і тепер скласти книжкою навпіл.

    Тісто загорнути в харчову плівку і відправити в холод мінімум на годину.

  13. Після того як тісто знову підлягало, його знову потрібно розкачати. У нас був прямокутний шматок тіста, ось його треба розкачати в довжину.

    Така кількість раскаток дає можливість отримати більше шарів масла в тесту, а значить тісто вийде пишніше.

  14. Розкатаний пласт загорнути. На даному етапі скласти тісто можна так, як вам буде зручніше його зберігати і використовувати. Можна скласти так, як на фото, а можна так як складали після попередньої розкочування.

    Тісто загорнути в харчову плівку і відправити в холод на годину. Після цього години тісто буде готове до використання.

  15. Листкове дріжджове тісто можна використовувати або упакувати в харчову плівку і заморозити. Розморожувати в холодильнику.

Смачного!

Відео-рецепт листкового дріжджового тіста

Новости