Домашні та похідні способи швидко висушити чоботи, кросівки, замшеве і шкіряне взуття

  1. Догляд за виробом після промокання
  2. Просушка в домашніх умовах
  3. Обсушіваніе мокрих черевиків зсередини
  4. Волога взуття в поході

За кожною парою взуття потрібно правильно доглядати За кожною парою взуття потрібно правильно доглядати. У холодну пору року чоботи, туфлі і черевики потребують вологого чищення. Після цього їх потрібно висушити. Лівні, сильні снігопади викликають потребу в швидкій сушці. Знаючи, як швидко висушити взуття, можна забезпечити їй привабливого вигляду на довгі роки. Способи усунення зайвої вологості залежать від матеріалу, з якого виготовлені черевики і кросівки.

Догляд за виробом після промокання

Мокра взуття загрожує як можливими простудними захворюваннями, так і необхідністю покупки нової пари. Практично всі черевики сушаться однаково, але іноді спосіб сушіння залежить від матеріалу (замша і шкіряна підошва погано переносять вологу погоду).

Перед сушінням необхідно підготувати взуття:

  1. У приміщенні після потрапляння під дощ потрібно зняти промокле виріб, так як воно може деформуватися.
  2. Із зовнішнього і внутрішньої поверхні потрібно відразу видалити бруд вологою ганчіркою. Замшеві туфлі і чоботи чистять вже після сушки.
  3. Необхідно зняти всю фурнітуру: шнурки, застібки і устілки. Черевики потрібно максимально розкрити.
  4. Не можна сушити виріб на батареї - це призводить до деформації матеріалу. Саму сушку краще проводити в добре провітрюваному приміщенні.

Просушка в домашніх умовах

Багато хто вважає, що в домашніх умовах легко провести сушку взуття Багато хто вважає, що в домашніх умовах легко провести сушку взуття. Але її спосіб і час залежать від матеріалу. Якщо неправильно поводитися з черевиками, чобітьми і кросівками призводить до їх пошкодження.

Найлегше сушити гумові вироби - чоботи і сланці. Їх можна просушувати на батареї, попередньо витягнувши устілки і утеплювач. Якщо температура радіатора занадто висока, то під гумові чоботи потрібно покласти дерев'яну дощечку або рушник.

Розповідаючи, як швидко висушити кеди і кросівки, фахівці радять використовувати для цієї мети пральну або сушильну машину. При цьому необхідно врахувати кілька правил:

Виріб зі шкіряною підошвою призначене для шкарпетки виключно в приміщеннях Виріб зі шкіряною підошвою призначене для шкарпетки виключно в приміщеннях. Але якщо такі туфлі або черевики промокли, то досить зняти їх і забезпечити вільний доступ повітря до підошви. Можна просто покласти туфлі набік або перевернути їх.

Обережного поводження вимагають замшеві чоботи і туфлі. Їх не можна поміщати поблизу опалювальних приладів, так як замша повинна висохнути природним шляхом. Після цього з черевиків видаляється бруд.

Обсушіваніе мокрих черевиків зсередини

При просушування взуття основну роботу потрібно направляти на внутрішню поверхню. Існує кілька способів просушування зсередини. Найвідоміші з них:

  • використання паперу;
  • просушка рисом;
  • силікагель;
  • фен, вентилятор, пилосос;
  • електричні і ультрафіолетові сушарки-вкладиші.

При просушування папером підготовлені черевики потрібно щільно наповнити порваними на шматочки старими газетами або туалетним папером При просушування папером підготовлені черевики потрібно щільно наповнити порваними на шматочки старими газетами або туалетним папером. Для темного вироби використовуються газети, але рясне кількість чорнила може відбитися на світлому матеріалі, тим самим зіпсувавши його. Чоботи і туфлі з натуральної шкіри набиваються нещільно, так як вологий матеріал легко розтягується. Якщо взуття повністю промокла, то її зовнішню сторону також загортають у тонкий шар м'якого паперу. Процедура повторюється кожну годину до повного висихання.

За дві години можна просушити черевики за допомогою рису. У невелику картонну коробку насипають товстий шар рису і поміщають на нього розкрите виріб, розташовуючи підошвою догори. Коробку потрібно щільно закрити і залишити на дві години.

Сілікагелевой мішечки продаються в магазинах, але їх також можна виготовити вдома з бинта, марлі або бавовняного носка і наповнювача для котячого лотка. Мішечки попередньо нагріваються на батареї і укладаються в підготовлені черевики. Вони стануть сухими через годину, після цього потрібно висушити наповнювач. Його можна використовувати ще кілька разів.

Всім, хто цікавиться, як висушити швидко взуття після прання, допоможе фен, вентилятор або пилосос. При сушінні феном використовують режим холодного повітря, так як гарячий деформує матеріал. Високі чоботи і черевики зручно сушити пилососом. Для цього потрібно розташувати його шланг всередині вироби і включити видув. Черевики просушать теплим повітрям за годину-півтора. При наявності вентилятора розкриту взуття ставлять до шафи або стіни підошвою на відстані тридцяти сантиметрів від нього. Навіть потік холодного повітря висушує вологі черевики за кілька годин.

Знаючи, як правильно сушити взуття за допомогою електричних сушарок, можна без зусиль позбутися від вологи в туфлях і чоботях. Досить вибрати якісні вкладиші-сушарки без стирчать проводів. За три-чотири години використання приладу виріб повністю висушити. Від мережі також працюють ультрафіолетові сушарки, які не тільки рятують від вологи, але і виводять з черевиків і чобіт грибок.

Волога взуття в поході

Сильний дощ або снігопад може застати не вдома, а в поході. В цьому випадку змінної пари взуття немає, тому висушити промоклі черевики необхідно швидко. Існує кілька способів просушування в поході:

  • за допомогою багаття;
  • з використанням сухого моху і трави;
  • теплими вугіллям.

Біля багаття потрібно забити два кілочка на відстані не менше півметра у нього Біля багаття потрібно забити два кілочка на відстані не менше півметра у нього. З черевик витягують устілки, набивають взуття папером або сухою травою і вішають її на кілочки. Через кілька годин взуття повністю висохне. Цей спосіб допоможе і тим, кого цікавить, як висушити гумові чоботи в поході.

Природні абсорбенти - сухе сіно, стебла вівса, мох - допоможуть при наявності семи-восьми вільних годин. Наповнювач змінюють щогодини до повного висихання чобіт або черевик. Небезпечно, але дієво, просушувати взуття за допомогою теплих вугілля з багаття. Їх поміщають в шматок тканини або носок і кладуть у взуття. Але при цій процедурі виникає небезпека зіпсувати взуття і пропалити шкарпетки.

Щоб уникнути деформації взуття потрібно правильно підбирати її з урахуванням погодних умов. Туфлі із замші та взуття на тонкій підошві краще надягати в приміщеннях, а якісні черевики та чоботи підійдуть для вологої погоди. Промоклий пару взуття сушити потрібно відразу - так вона прослужить ще довгий час.

Новости