Доповідь до диплому "Банкрутство комерційних організацій"

Представляємо Вашій увазі безкоштовний зразок доповіді до диплома на тему "Банкрутство комерційних організацій".

безкоштовний зразок доповіді до диплома

Привіт, шановні члени атестаційної комісії!

Тема моєї випускної кваліфікаційної роботи - «Банкрутство комерційних організацій».

Актуальність теми обусловленатем, що актуальність питання про долю вимог кредиторів при банкрутстві боржника продиктована перш за все тим, що законом про банкрутство встановлюються спеціальні правила в частині виконання зобов'язань боржника, відмінні від відповідних положень ЦК РФ, що істотно зачіпає права кредиторів.

Обрана тема, безперечно, дуже актуальна своєю складністю в цивільному праві, досить молодим і ще не відрегульована законодавстві про неспроможність (банкрутство).

Метою роботи є розглянути в теоретичному і практичному аспектах особливості проведення процедур банкрутства комерційних організацій і виявити основні проблеми.

Для реалізації мети було поставлено і вирішено ряд завдань.

Об'єкт дослідження - виступив цивільно-правовий інститут банкрутства.

Предмет дослідження - є суспільні відносини, що виникають при проведенні процедур банкрутства між суб'єктами неспроможності (банкрутства).

В ході роботи були розглянуті Загальні положення інституту неспроможності (банкрутства) комерційних організацій, а саме поняття, ознаки, принципи неспроможності (банкрутства) комерційних організацій, нормативи-правове регулювання інституту неспроможності (банкрутства) в Росії, Порівняння термінів "неспроможність" і "банкрутство" в російському і зарубіжному законодавстві, Аналіз законодавства про неспроможність "банкрутство" комерційних організацій.

Для досягнення мети, у другому розділі роботи розглядається більш подробноПроцедури застосовувана до боржника.

Процедура спостереження вводиться на підставі першого з прийнятих заяв. Відповідно арбітражний керуючий призначається з числа членів саморегулівної організації арбітражних керуючих, зазначеної в цій заяві. В такому випадку решта заяв конкурсних кредиторів та уповноважених органів розглядаються в якості заяв про вступ у справу і перевірки обгрунтованості вимог цих кредиторів для цілей їх внесення до реєстру вимог кредиторів.

Цілі введення даної процедури позначені в ст. 2 і розкриваються в розділі IV Закона.Ето, по-перше, забезпечення схоронності майна, що залишилося боржника.

Другою важливою метою цієї процедури є проведення аналізу фінансового стану боржника.
Закон про неспроможність встановлює обмеження щодо органів управління боржника.

Оскільки спостереження не спрямоване на відновлення платоспроможності або ліквідацію боржника і, отже, передбачає продовження господарської діяльності боржника, то виникає питання про здійснення операцій в процесі звичайної господарської діяльності.

Таким чином, аналіз норм Закону про неспроможність, що регламентують взаємовідносини тимчасового керуючого і керівника боржника, дозволяє зробити висновок, по-перше, про недостатність заходів, що обмежують повноваження керівника боржника, для досягнення тимчасовим керуючим цілей і виконання завдань, встановлених для нього в ході спостереження, по-друге, про покладання на тимчасового керуючого невластивих йому функцій і завдань оперативного керівництва господарською діяльністю боржника.

Таким чином, аналіз норм Закону про неспроможність, що регламентують взаємовідносини тимчасового керуючого і керівника боржника, дозволяє зробити висновок, по-перше, про недостатність заходів, що обмежують повноваження керівника боржника, для досягнення тимчасовим керуючим цілей і виконання завдань, встановлених для нього в ході спостереження, по-друге, про покладання на тимчасового керуючого невластивих йому функцій і завдань оперативного керівництва господарською діяльністю боржника

Доповідь, презентація

без передоплати

більше 100

безкоштовних прикладів

доробки

безкоштовно

Термін від 1 години

до 1 дня

Гарантія

низької ціни

Фінансове оздоровленіе- процедура, раніше не відомий російському конкурсному праву. Вона надає боржникові додаткові можливості для відновлення платоспроможності, тобто введення цієї процедури посилює продолжніковой спрямованість законодавства.

По суті, фінансове оздоровлення є пасивною оздоровчої процедурою, яка застосовується до боржника, який має можливість протягом певного часу задовольнити вимоги кредиторів самостійно, без втручання сторонніх суб'єктів - арбітражних керуючих.

Термін фінансового оздоровлення - не більше двох років.

По завершенні (закінчення або припинення) фінансового оздоровлення можливий перехід до зовнішнього управління, якщо є економічні передумови і дозволяють терміни (сукупний строк фінансового оздоровлення і зовнішнього управління не може перевищувати двох років, більше того, зовнішнє управління не вводиться, якщо фінансове оздоровлення проводилося більше 18 місяців). В іншому випадку суд виносить рішення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Зовнішнє управління (судова санація) являє собою процедуру банкрутства, яка застосовується до боржника з метою відновлення його платоспроможності, з передачею повноважень з управління боржником зовнішньому керуючому.

Дана процедура вводиться арбітражним судом на підставі рішення зборів кредиторів.

Зовнішнє управління вводиться на строк не більше 18 місяців і може бути продовжено на термін не більше шести місяців.

Конкурсне виробництво є кінцевою стадією в процесі неспроможності (банкрутства). В результаті проведення конкурсного виробництва припиняється існування юридичної особи або припиняється підприємницька діяльність громадянина.

Ця процедура має на меті за рахунок реалізації майна боржника розподілити отримані кошти у визначеній законом черговості. Одночасно конкурсне виробництво охороняє майнові інтереси учасників процесу банкрутства від неправомірних дій у відношенні один до одного.

Підставою відкриття конкурсного виробництва є визнання боржника банкрутом за рішенням арбітражного суду.

Термін конкурсного виробництва не може перевищувати один рік, арбітражний суд має право продовжити цей термін ще на шість місяців (п. 2 ст. 124 Закону про банкрутство 2002 р).

Як показує судово-арбітражна практика, найчастіше підставою продовження терміну конкурсного виробництва є вжиття заходів до пошуку і повернення майна боржника.

За своєю правовою природою мирова угода - цивільно-правова угода, умови якої визначаються нормами матеріального права, а форма здійснення і процесуальні наслідки - нормами процесуального права. Отже, відмітними особливостями його є: 1) спрямованість його на закінчення судової справи; 2) посвідчення його судом шляхом внесення в протокол судового засідання; 3) затвердження судом і оформлення ухвалою суду про припинення провадження у справі.

Мирова угода дає боржникові можливість продовжувати свою підприємницьку діяльність і використовувати наявні у нього кошти і одержуваний прибуток для виплати боргів.

Мирова угода, будучи одним із способів закінчення провадження у справі про неспроможність, володіє безперечною перевагою перед рішенням суду про визнання боржника неспроможним (банкрутом). При цьому воно "представляє вигоди не тільки для самого неспроможного боржника, відновлений його в усіх правах, повертаючи йому свободу управління та розпорядження майном, а й для кредиторів, коли ліквідація обіцяє затягнутися на довгий час і поглинути значну частину майна".

Одним з істотних нововведень Закону є введення нового суб'єкта конкурсних відносин - саморегулівної організації арбітражних керуючих (ст. 2, 21 і 22), яка створюється у формі некомерційної організації, ґрунтується на членство і повинна бути включена до єдиного державного реєстру саморегулівних організацій арбітражних керуючих.

Пропонована Законом про неспроможність нова організація діяльності арбітражних керуючих виключно через спеціалізовані саморегульовані організації розходиться з загальноприйнятими тенденціями розвитку конкурсних відносин, для яких, навпаки, характерно прагнення до незалежності арбітражних керуючих. Однак застосування нового Закону так чи інакше дозволить реально оцінити ефективність застосування положень, що регулюють правовий статус, місце і роль саморегулівних організацій арбітражних керуючих у конкурсному процесі.

При здійсненні всіх процедур банкрутства одним з головних дійових осіб є тимчасовий, адміністративний, зовнішній і конкурсний керуючі, які об'єднуються поняттям арбітражного керуючого. Арбітражний керуючий - це особливий суб'єкт, від діяльності якого залежить в кінцевому підсумку доля боржника.

Так, однією з важливих обов'язків арбітражного керуючого з точки зору захисту прав і законних інтересів боржника і кредиторів є ведення реєстру вимог кредиторів.

Основною метою проведення попереднього аналізу фінансового стану підприємства є обгрунтування рішення про визнання структури балансу незадовільною, а підприємства - неплатоспроможним відповідно до системи критеріїв для визначення незадовільної структури балансу неплатоспроможних підприємств.

Способи оцінки фінансового стану комерційної організації встановлені Розпорядженням ФУДН від 12.08.1994 № 31-р

З огляду на, який актуальністю для сучасної економіки характеризується інститут банкрутства, існує об'єктивна необхідність в його грамотному правовому забезпеченні, що дозволить повною мірою реалізовувати ті завдання і функції, які на нього покладені.

Оскільки актуальним завданням у справі вдосконалення російського законодавства про неспроможність (банкрутство) є пошук оптимальних концептуальних основ його реформування, що передбачає визначення основних напрямків зміни зазначеного законодавства з чітким і ясним поданням про цілі, які повинні бути досягнуті, в подальшому можлива зміна застосовуваних в ході процедур банкрутства наслідків, пов'язаних з особливостями виконання зобов'язань в законодавстві про неспроможність (банкрутство) .

Таким чином, Мета роботи - розглянути в теоретичному і практичному аспектах особливості проведення процедур банкрутства комерційних організацій і виявити основні проблеми-досягнута.

Дякую за увагу! Доповідь закінчено.

Новости