Доступні перехідники на USB-C

На зміну класичному стандарту USB готується прийти абсолютно новий - USB-C. Крім підвищеної пропускної здатності і деяких інших корисних можливостей, новинка володіє одним дуже важливим гідністю. Як відомо, USB - несиметричний порт, і кабель в нього можна вставити тільки однією стороною. Найчастіше це виходить з третього разу: спробував вставити - не вийшло, перевернув - не вийшло, і тільки на третій раз квантовий стан роз'єму стає певним. Після цього коннект порту і роз'єму відбувається успішно.

USB-C позбавлений цього недоліку: новий стандарт описує повністю симетричний роз'єм, який можна вставляти будь-який з двох сторін.

У зв'язку з появою першого пристрою, оснащеного роз'ємом стандарту USB-C, багато користувачів спантеличені проблемою: де роздобути аналог перехідника з класичного USB на USB-C? Пропонований Apple фірмовий на даний момент коштує близько 100 доларів, що для перехідного інтерфейсу абсолютно неприйнятна ціна. Виробники периферії вже пожвавішали і запропонували пару цікавих варіантів, які можуть зацікавити користувачів і посприяти переходу на новий стандарт.

На зміну класичному стандарту USB готується прийти абсолютно новий - USB-C

Жорсткий диск Porshe Design USB-C від LaCie. фото: LaCie

Для створення затишної екосистеми компанія LaCie (по факту - відділення Seagate) запропонувала користувачам придбати зовнішній вінчестер Porsche Design USB-C. Як і новий MacBook , Пристрій обладнаний єдиним роз'ємом стандарту USB-C. Втім, за винятком цієї особливості, пристрій являє собою абсолютно пересічний зовнішній жорсткий диск, яких багато.

Металевий і дуже стильний корпус може трохи поліпшити ситуацію, але лише небагато: новинка є модифікацією відомої моделі зовнішнього накопичувача Porsche Design. Так що любителів стильних штучок цей диск порадує. Такий і подарувати не соромно.

На даний момент анонсована зменшена версія накопичувача об'ємом 500 ГБ і розміром 128 × 79 × 11 мм, а також дві трохи більш габаритні моделі з ємністю 1 і 2 ТБ і розмірами 130 × 77 × 13 мм.

Правда, для тих, хто шукає спосіб придбати перехідник для порту нового стандарту цікавіше буде те, що лежить в коробці з вінчестером.

Це короткий шнурок, який представляє собою кабель, на якому з одного боку знаходиться роз'єм USB-C, на іншому - класичний USB-порт версії 3.0. Обидва роз'єми - «тата».

Вінчестери цієї серії (попереднього покоління) стоять трохи менше 100 доларів, так що пропозиція може знайти свого покупця. До того ж, крім перехідника, в подарунок він отримає непоганий вінчестер.

До того ж, крім перехідника, в подарунок він отримає непоганий вінчестер

USB-C від SanDisk. фото: pcworld.com

Тим, хто для передачі або перенесення файлів активно користується флеш-накопичувачами (не скрізь ще є Wi-Fi), варто звернути увагу на іншу пропозицію. SanDisk анонсувала швидкий старт продажів флешки Dual USB Drive, обладнаної відразу двома роз'ємами: з одного боку знаходиться повнорозмірний USB 3.0, а з іншого - поки ще такий недоступний USB-C.

На жаль, новинка на даний момент планується до випуску тільки в варіанті на 32 ГБ. Але, з огляду на популярність продукції компанії SanDisk в Росії, варто очікувати появи цього пристрою в вільному продажу на російському ринку не тільки через інтернет, але і в магазинах крокової доступності зразок DNS. Вартість поки не розкривається, але навряд чи вона перевищить таку для інших люксових флешок.

Дочитали? Відмінно. Тоді головний лайфхак статті. Якщо пошукати на eBay, цілком можна знайти шнурок від цього вінчестера виробництва LaCie (або китайського підвалу, що ставить бирку LaCie або схожу), доларів за п'ять. наприклад, тут .

У зв'язку з появою першого пристрою, оснащеного роз'ємом стандарту USB-C, багато користувачів спантеличені проблемою: де роздобути аналог перехідника з класичного USB на USB-C?
Дочитали?

Новости