Досвід використання ігрового ноутбука Acer Predator 15 G9-591

  1. Дизайн і зручність використання
  2. Апаратна платформа, продуктивність, ігри
  3. Шум і нагрівання
  4. Клавіатура і тачпад
  5. Роз'єми і можливості підключення
  6. Чи можна грати без зарядки?
  7. автономність
  8. В підсумку

Зростання продуктивності мобільних процесорів і відеокарт породив справжній бум у виробництві ігрових ноутбуків. За останній рік у нас в редакції побувало стільки ігрових моделей, скільки не було за всі попередні роки роботи. У підсумку можна констатувати, що ігровий ноутбук - це новий тренд, і з кожним роком їх ставатиме все більше. Я вирішив перевірити, наскільки ці масивні пристрої підходять для щоденного використання. Для цього компанія Acer люб'язно погодилася надати модель Predator 15 G9-591. До мене потрапила не сама топова комплектація, не так давно побувала у нас на тесті , А модель з TN-екраном, процесором Core i5 і відеокартою NVIDIA GeForce GTX 970M.

Моделей в лінійці: 0

Дизайн і зручність використання

Acer Predator 15 G9-591 - це великий 15,6-дюймовий ігровий ноутбук, корпус якого начебто створювався для 17-дюймової моделі.

Але насправді, рамки навколо дисплея у нього стандартні, а візуальну масивність корпусу створюють виступи системи охолодження на тильній межі, а також товщина, яка досягає 38,5 мм.

Модель виглядає агресивно, як і належить ігровому ноутбука. Якщо вибратися з Predator 15 G9-591 з офісу і засісти десь у кафе, на вас обов'язково подивляться з інтересом. Розміри і яскраве підсвічування кришки дисплея в ноутбуці дійсно привертають увагу.

Вага Predator 15 G9-591 досягає 3,4 кг, що як ніби відправляє нас в старі добрі часи, коли будь-яка 15-дюймовий ноутбук приблизно стільки і важив. Через це закономірно виникає питання, наскільки зручно використовувати Predator 15 G9-591 в якості мобільного пристрою?

Перше, що знадобиться для транспортування ноутбука - це досить великий рюкзак, так як середнього розміру може не підійти. У мій рюкзак Predator 15 G9-591 містився насилу.

Надалі, як показала практика, носити з собою в рюкзаку майже 4 кг, якщо враховувати ноутбук, зарядний пристрій, миша, а також різну дрібниця, цілком комфортно, якщо це не дуже довго. Адже навіть 2 кг на плечах через 2-3 години будуть здаватися вам як 8 кг.

Корпус у Predator 15 G9-591 пластиковий, але з приємним прогумованим покриттям. Не в останню чергу завдяки цьому ноутбук, навіть незважаючи на вагу, зручно нести в руці, наприклад, якщо потрібно пройтися від кабінету в кімнату для переговорів.

Апаратна платформа, продуктивність, ігри

Раніше у нас на тесті побувала топова версія Acer Predator 15 G9-591. Мені ж було цікаво спробувати модель простіше, яку, на увазі меншою ціни, будуть більше купувати. Так до мене потрапив Predator 15 G9-591 з процесором Intel Core i5-6300HQ c частотою 2,3 ГГц (3,2 ГГц в режимі TurboBoost), 16 ГБ оперативної пам'яті DDR4, SSD на 128 ГБ, жорстким диском на 1 ТБ і відкритий NVIDIA GeForce GTX 970M з 3 ГБ пам'яті.

Самі по собі специфікації особливого ентузіазму не викликали, перед цим я встиг досить покористуватися більш потужними ігровими ноутбуками. Але першою помилкою з мого боку було недооцінювати Intel Core i5-6300HQ, адже це 4-ядерний процесор, і його продуктивності виявилося досить як для роботи, так і для ігор.

Але першою помилкою з мого боку було недооцінювати Intel Core i5-6300HQ, адже це 4-ядерний процесор, і його продуктивності виявилося досить як для роботи, так і для ігор

Другою помилкою було чимало сумнівів з приводу NVIDIA GeForce GTX 970M, адже раніше мені траплялися моделі або на GTX 980M, або на більш доступному GTX 960M. В першу чергу я встановив на Predator 15 G9-591 Fallout 4, який спочатку вирішив запустити тільки на високих настройках, але вже після перших 30 хвилин у грі стало ясно, що ноутбук без особливих проблем потягне і ультрависокої графіком. За продуктивністю GeForce GTX 970M дійсно виявилася ближче до GTX 980M, ніж до GTX 960M, як я очікував. У підсумку, ніяких проблем з Fallout 4 на ультрависоких налаштуваннях графіки у Predator 15 G9-591 не було, і тим більше без проблем ноутбук тягнув Cities Skylines: After Dark і Grim Dawn.

У підсумку, ніяких проблем з Fallout 4 на ультрависоких налаштуваннях графіки у Predator 15 G9-591 не було, і тим більше без проблем ноутбук тягнув Cities Skylines: After Dark і Grim Dawn

Що не сподобалося в цій конфігурації Acer Predator 15 G9-591, так це екран. У цій версії використовується TN-матриця з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів. В Україні, судячи з усього, моделей з таким дисплеєм не буде, але якщо все-таки будуть, то краще на екрані не економити, інакше доведеться частіше сидіти за ноутбуком, підключеним до монітора.

Також хотілося б бачити в цій конфігурації швидшу дискову підсистему, в основному це стосується жорсткого диска, швидкість 5400 оборотів в хвилину - не найкраща для ігрової системи.

Найбільш близька до моєї моделі модифікація Acer Predator 15 G9-591, доступна в Україні:

Acer Predator 15 G9-591-50TN (NX Acer Predator 15 G9-591-50TN (NX.Q07EU.007) Black
Повідомити про появу в продажу

Клас Ноутбук Конструкція Класичний Діагональ екрану, дюймів 15,6 Тип матриці IPS Тип покриття екрану матове здатністю екрана 1920 × 1080 Сенсорний екран - Тип процесора Intel Core i5-6300HQ Частота, ГГц 2,3 кількість ядер процесора 4 Попередньо встановлено ОС Windows 10 Home чіпсет немає даних Об'єм оперативної пам'яті, ГБ 8 Максимальний об'єм оперативної пам'яті, ГБ 64 Жорсткий диск, ГБ 1000 SSD, ГБ - Оптичний привід DVD-RW Графічний адаптер, об'єм пам'яті NVIDIA GeForce GTX 970М, 3 ГБ Зовнішні порти 4хUSB 3.0, DisplayPort, HDMI, headphone , mic-in Слот розширення - кардрідер SD WEB-камера + Підсвічування клав АТУР + Мережевий адаптер 10/100/1000 Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac Bluetooth 4.0 3G - Вага, кг 3,4 Розмір, мм 391 × 299,5 × 38,5 Матеріал корпусу немає даних Колір корпусу чорний / чорний Ємність, мАч 6000 Кількість осередків 8 Потужність, Вт * ч немає даних Напруга батареї, В немає даних Тип акумулятора Li-Ion

У ній менше оперативної пам'яті і немає SSD, але конструкція ноутбука дозволяє додати їх самостійно в разі необхідності.

Шум і нагрівання

Щодо велика товщина корпусу дозволила розмістити в корпусі Acer Predator 15 G9-591 ефективну систему охолодження. Всередині ноутбука встановлено два кулера, які видувають повітря від процесора і відеокарти через отвори на тильній грані корпусу.

Саме це місце приймає на себе основний нагрів. Ні область під долонями, ні пластик навколо клавіатури не нагріваються. Та й нижня частина корпусу залишається ледве теплої, що дозволяє комфортно працювати з ноутбуком на колінах.

Незважаючи на ефективне охолодження, кулери під навантаженням не надриваються, і не створюють багато шуму.

Клавіатура і тачпад

Я набираю багато текстів, тому робота клавіатури є для мене дуже важливим фактором. В ігровому ноутбуці клавіші повинні бути надійними і швидкими, але в Acer Predator 15 G9-591 вони добре підходять і для написання текстів. У ноутбуці використовується повнорозмірна клавіатура острівного типу з підсвічуванням і виділенням ігрових клавіш червоним кольором.

Кнопки знаходяться на стандартній відстані один від одного, але добре натискаються, здійснюючи при цьому виразний хід. Єдине, що дуже незвично, це поєднаний з кнопкою косою лінії Enter. Якщо швидко друкувати, то дуже легко натиснути дві клавіші одночасно. Спочатку також трохи незвично через товщину ноутбука тримати пензля помітно вище столу, але це не викликає великого дискомфорту, і з часом до такого розташування звикаєш.

Тачпад у Predator 15 G9-591 вийшов дуже вдалий, як для ігрового ноутбука. Він досить великий, з точним позиціонуванням і двома механічними кнопками.

Роз'єми і можливості підключення

Великий корпус Predator 15 G9-591 дозволив розмістити на ньому багато корисних роз'ємів. Це як раз той випадок, коли можна не переживати, що для підключення периферії не знайдеться вільного порту.

У ноутбуці є 4 порти USB 3.0, один USB-C поєднаний з Thunderbolt 3, HDMI, DisplayPort і гніздо Ethernet.

Крім цього, в моїй версії Predator 15 G9-591 був привід DVD. Його можна витягнути, звільнивши місце для додаткового модуля системи охолодження, але останній йде в комплекті з більш дорогими модифікаціями. І не можна сказати, що він якось сильно покращує і так цілком гарне охолодження. Тому DVD краще замінити на ще один накопичувач.

Чи можна грати без зарядки?

Відключення будь-якого ноутбука від мережі живлення призводить до того, що в цілях економії заряду акумулятора процесор і відеокарта починають знижувати частоти. В ігрових ноутбуках це може значно знижувати рівень FPS в грі.

У Predator 15 G9-591, якщо грати від акумулятора, кількість кадрів в секунду в грі дійсно знижується, але не нижче 28. Найбільше це видно в насичених діями сценах, наприклад, коли в грі на вас нападає з десяток ворогів. В інших же випадках, просідання FPS практично не помітні.

автономність

Усередині Predator 15 G9-591 знаходиться акумулятор на 6000 мАг, що забезпечує майже 4 години роботи при невисокому навантаженні і трохи більше години гри. Це хороший результат для ігрового ноутбука.

В підсумку

Predator 15 G9-591 залишає дуже приємні враження, навіть не дивлячись на те, що мені попалася далеко не сама топова комплектація. При цьому її було більш ніж достатньо для вирішення повсякденних робочих завдань, а також для ігор на максимальних налаштуваннях графіки. Як виявилося, процесор Intel Core i5-6300HQ і відеокарта NVIDIA GeForce GTX 970M справляються з ресурсоємними завданнями не гірше топових Core i7 і GTX 980M. В ігровому ноутбуці на цьому можна економити. Але ось на чому не варто, так це на дисплеї. У моєму тестовому Predator 15 G9-591 була встановлена ​​TN-матриця, але, судячи з усього, таких конфігурацій в Україні не буде. Підводячи підсумки цього матеріалу, хочеться також відповісти на питання: навіщо і кому потрібен ігровий ноутбук? В першу чергу, варто відзначити, що між поняттями «високопродуктивний ноутбук» і «ігровий ноутбук» стоїть знак рівності. Останній може відрізнятися дизайном, властивим ігровим пристроїв, але в цілому це просто дуже потужний ноутбук, який дозволяє монтувати відео, обробляти фото, програмувати, компілювати, і, звичайно ж, грати в ігри. За продуктивністю такі моделі як Acer Predator 15 G9-591 порівнянні з оптимальним десктопних ПК, і хоча вони коштують дорожче, це плата за мобільність. Тобто за можливість грати і працювати не тільки вдома або в офісі, а й в кафе, в парку або на шезлонгу біля моря. Крім цього, не варто забувати, що не всім підходить декстопов, у когось вдома дитина або злий кіт, а кому-то просто потрібен один продуктивний комп'ютер для роботи в офісі і вдома. Тому дуже добре, що сьогодні у користувачів з'явився вибір і стало з'являтися більше таких моделей як Acer Predator 15 G9-591. Згодом вони стануть тонше, легше, могутніше і, звичайно ж, дешевше.

Згодом вони стануть тонше, легше, могутніше і, звичайно ж, дешевше

Через це закономірно виникає питання, наскільки зручно використовувати Predator 15 G9-591 в якості мобільного пристрою?
Чи можна грати без зарядки?
Підводячи підсумки цього матеріалу, хочеться також відповісти на питання: навіщо і кому потрібен ігровий ноутбук?

Новости